Lista dels presidents del Salvador

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Anar a : navigacion, Recercar
Seal of the President of El Salvador.svg

Lo president es lo cap d'Estat e cap de govèrn del Salvador. Es elegit per un periòde de cinc ans per la populacion.

Aquesta es la lista dels presidents del Salvador dempuèi 1841.

Presidents entre 1841 e 1931[modificar | modificar la font]

Nom Imatge Començament del govèrn Fin del govèrn
Juan Lindo Juan Lindo00001.JPG 22 de febrièr de 1841 1 de febrièr de 1842
José Escolástico Marín Escolastico Marín.jpg 1 de febrièr de 1842 14 d'abril de 1842
Juan José Guzmán Defautoc.png 14 d'abril de 1842 1 de febrièr de 1844
Fermín Palacios Fermín Palacios.jpg 1 de febrièr de 1844 7 de febrièr de 1844
Francisco Malespín Defautoc.png 7 de febrièr de 1844 15 de febrièr de 1845
Joaquín Eufrasio Guzmán Defautoc.png 15 de febrièr de 1845 1 de febrièr de 1846
Fermín Palacios (2en còp) Fermín Palacios.jpg 1 de febrièr de 1846 21 de febrièr de 1846
Eugenio Aguilar Gozález Batres Defautoc.png 21 de febrièr de 1846 1 de febrièr de 1848
Tomás Medina Menéndez Defautoc.png 1 de febrièr de 1848 3 de febrièr de 1848
José Félix Quirós Defautoc.png 3 de febrièr de 1848 7 de febrièr de 1848
Doroteo Vasconcelos Defautoc.png 7 de febrièr de 1848 1 de febrièr de 1850
Ramón Rodríguez Defautoc.png 1 de febrièr de 1850 4 de febrièr de 1850
Doroteo Vasconcelos (2en còp) Defautoc.png 4 de febrièr de 1850 1 de març de 1851
José Félix Quirós Defautoc.png 1 de març de 1851 3 de mai de 1851
Francisco Dueñas Defautoc.png 13 de mai de 1851 30 de genièr de 1852
José María San Martín Defautoc.png 30 de genièr de 1852 1 de febrièr de 1852
Francisco Dueñas (2en còp) Defautoc.png 1 de febrièr de 1852 1 de febrièr de 1854
Vicente Gómez Defautoc.png 1 de febrièr de 1854 15 de febrièr de 1854
José María San Martín (2en còp) Defautoc.png 15 de febrièr de 1854 1 de febrièr de 1856
Francisco Dueñas 1 de febrièr de 1856 15 de febrièr de 1856
Rafael Campo Pomar Defautoc.png 12 de febrièr de 1856 1 de febrièr de 1858
Lorenzo Zepeda Defautoc.png 1 de febrièr de 1858 7 de febrièr de 1858
Miguel Santín del Castillo Defautoc.png 7 de febrièr de 1858 24 de genièr de 1859
Joaquín Eufrasio Guzmán Defautoc.png 24 de genièr de 1859 15 de febrièr de 1859
José María Peralta Defautoc.png 15 de febrièr de 1859 12 de març de 1859
Gerardo Barrios Defautoc.png 12 de març de 1859 26 d'octobre de 1863
Francisco Dueñas Defautoc.png 26 d'octobre de 1863 15 d'abril de 1871
Santiago González Portillo Defautoc.png 15 d'abril de 1871 1 de febrièr de 1876
Andrés del Valle Andresdelvalle.jpg 1 de febrièr de 1876 1 de mai de 1876
Rafael Zaldívar Rafael Zaldivar.jpg 1 de mai de 1876 21 de junh de 1885
Francisco Menéndez Valdivieso Francisco Menéndez.jpg 21 de junh de 1885 22 de junh de 1890
Carlos Basilio Ezeta Carlos Ezeta.jpg 22 de junh de 1890 9 de junh de 1894
Rafael Antonio Gutiérrez Defautoc.png 10 de junh de 1894 13 de novembre de 1898
Tomás Regalado Tomás Regalado.jpg 14 de novembre de 1898 1 de març de 1903
Pedro José Escalón Defautoc.png 1 de març de 1903 1 de març de 1907
Fernando Figueroa F Figueroa Pres Salvador.jpg 1 de març de 1907 1 de març de 1911
Manuel Enrique Araujo Manuel Enrique Araujo 01.jpg 1 de març de 1911 8 de febrièr de 1913
Carlos Meléndez Ramirez Carlos Meléndez.jpg 9 de febrièr de 1913 29 d'agost de 1914
Alfonso Quiñónez Molina Alfonso Quiñónez Molina 1915.jpg 29 d'agost de 1914 1 de març de 1915
Carlos Meléndez Ramirez Defautoc.png 1 de març de 1915 21 de decembre de 1918
Alfonso Quiñónez Molina (2en còp) Alfonso Quiñónez Molina 1915.jpg 21 de decembre de 1918 1 de març de 1919
Jorge Meléndez Defautoc.png 1 de març de 1919 1 de març de 1923
Alfonso Quiñónez Molina (3en còp) Alfonso Quiñónez Molina 1915.jpg 1 de març de 1923 1 de març de 1927
Pío Romero Bosque Pio Romero Bosque.jpg 1 de març de 1927 1 de març de 1931
Arturo Araujo Defautoc.png 1 de març de 1931 2 de decembre de 1931

Govèrns militars (1931-1979)[modificar | modificar la font]

  1. Maximiliano Hernández Martínez (en exercici): 4 de decembre de 1931 - 28 d'agost de 1934
  2. Andrés Ignacio Menéndez (interin): 29 d'agost de 1934 - 1 de març de 1935
  3. Maximiliano Hernández Martínez: 1 de març de 1935 - 9 de mai de 1944
  4. Andrés Ignacio Menéndez (interin): 9 de mai - 20 d'octobre de 1944
  5. Osmín Aguirre y Salinas (interin): 21 d'octobre de 1944 - 1 de març de 1945
  6. Salvador Castaneda Castro: 1 de març de 1945 - 14 de decembre de 1948
  1. Óscar Osorio: 14 de setembre de 1950 - 14 de setembre de 1956
  2. José María Lemus: 14 de setembre de 1956 - 26 d'octobre de 1960
  1. Eusebio Rodolfo Cordón Cea (interin): 25 de genièr - 1 de julhet de 1962
  2. Julio Adalberto Rivera Carballo: 1 de julhet de 1962 - 1 de julhet de 1967
  3. Fidel Sánchez Hernández: 1 de julhet de 1967 - 1 de julhet de 1972
  4. Arturo Armando Molina: 1 de julhet de 1972 - 1 de julhet de 1977
  5. Carlos Humberto Romero: 1 de julhet de 1977 - 15 d'octobre de 1979
  6. Junta del Govèrn Revolucionari: 15 d'octobre de 1979 - 2 de mai de 1982


Presidents civils (1979 – actualitat)[modificar | modificar la font]

Nom Imatge començament del govèrn Fin del govèrn
Álvaro Alfredo Magaña Borja Defautoc.png 2 de mai de 1982 1 de junh de 1984
José Napoleón Duarte Nduarte.jpg 1 de junh de 1984 1 de junh de 1989
Alfredo Cristiani Burkard Alfredo Cristiani.jpg 1 de junh de 1989 1 de junh de 1994
Armando Calderón Sol Defautoc.png 1 de junh de 1994 1 de junh de 1999
Francisco Flores Pérez President Francisco Flores El Salvador1.jpg 1 de junh de 1999 1 de junh de 2004
Elías Antonio Saca González Antonio Saca.png 1 de junh de 2004 1 de junh de 2009
Carlos Mauricio Funes Mauricio Funes detail, 1952WD203.jpg 1 de junh de 2009 uèi