EBM

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Lo grop bèlga Front 242, emblematic de l'EBM

L'electronic body music (EBM) es un genre musical eissit del movement new wave. Aquel sosgenre apareis inicialament en Alemanha e en Belgica.

Lo tèrme electronic body music es utilizat pel primièr còp en 1978 per Ralf Hütter, sòci del grop de musica electronica alemand Kraftwerk, per qualificar lo son novèl de son album The Man-Machine.

En 1980, lo grop ròck alemand D.A.F. utiliza lo tèrme « Körpermusik » (body music, es a díser "musica corporala") per evocar lor estili a l'encòp punk e electronic. Lo tèrme es en seguida représ pel grop bèlga Front 242 per descriure la musica de lor mini album de 1985 No Comment.

Nascut a la debuta de las annadas 1980, lo genre s'inspira doncas, en mai de D.A.F., de'n primièr de Kraftwerk, e en seguida de Depeche Mode.

Dins la segonda mitat de las annadas 1980, l'EBM se populariza en America del nòrd, adoptat en particular pel grop american Ministry, qu'evoluarà per la seguida cap al ròck / metal industrial que succedís a n'aquel genre a partir del mièg de las annadas 1990.