Tüki

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Lo dessenhaire de benda dessenhada Jeff Smith creèt Tüki en 2013. Aqueste aurà de sauvar la umanitat pendent lo Pleistocen.

Tüki, Save the Earth, es un personatge de benda dessenhada per Jeff Smith dempuèi 2013, en anglés, e que's pòt visitar en Internet. Dempuèi las sieunas serias de benda dessenhada Bone e Ralph, ara lo estatsunitenc Jeff Smith trabalha en aquesta seria online.

Tüki es un ominid que demorèt en Africa fa 2.000.000 annadas. Es benlèu un homo erectus o un homo habilis. Pendent la sieuna epòca i a un cambi climatic pr'amor que comença una epòca de glaç. La vegetacion tanben càmbia e aquò fa que plan d'animals càmbien las sieunas manèras de vida. Demest eles los ominids coma Tüki, que viatja a travèrs Africa e ajuda d'autres ominids sens o voler. Demest los amics que trobarà en lo sieu camin, divèrsas autras espècias d'ominids que's plaçan tanben dens l'evolucion umana.

Aital Tüki trobarà primièr un australopithecus que vòl èsser un èstre magic, après un pichon de la sieuna meteissa espècie que vòl sauvar los sieus frairs d'un gegant. Aquest es benlèu un Gigantopithecus. Totes lutaran amassa contra lo gegant e trobaran, benlèu un Proconsul o Pierolapitèc, es a dire, una espècia que cal plaçar abans e tot que los australopitecids e que lo grop apelarà amb lo nom de l'ancian. Totes amassa contunharàn lo viatge que serà ben lo futur de l'umanitat.

Paginas Web[modificar | Modificar lo còdi]

· Pàgina web oficiala de Tüki, creacion del dessenhaire Jeff Smith https://web.archive.org/web/20160310010321/http://www.boneville.com/comic/tuki-season-one-cover/