Modèl:Paginas de fusionar/Entèsta

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Aquela pagina explica la demarcha per efectuar la fusion de paginas a far un trabalh de discussion. Es abans tot un esplech explicatiu. Notatz que cal pas jamai demandar la supression d'una pagina ont s'es recuperat de contengut!

Procediment per indicar que de paginas an d'èsser fusionadas

  1. Ajustar lo còde {{fusionar|pagina 1|pagina 2}} en naut de las paginas de fusionar.
  2. Listar las paginas en bas de la presenta pagina. Indicaretz :
    • dins la boita "Subjècte/títol" e dins lo meteis òrdre : [[pagina 1]] e [[pagina 2]] ;
    • dins la boita principala : vòstres comentaris, seguits de vòstra signatura e de la data (~~~~).

Procediment de fusion

Per fusionar de paginas, i a pas de procediment formal. Aquela operacion es pas vertadièrament diferenta de l'edicion normala. Mas cal s'avisar dels punts seguents :

  1. cal causir quina pagina serà la pagina finala e quina serà transformada en redirect ;
  2. per far aquela causida, lo critèri determinant es la salvagarda dels istorics dels articles, que nos es impausada per la licéncia GFDL ; i a doas possibilitats :
    1. cas simple : un article existís dempuèi de temps e a doncas un istoric important ; l'autre es un article novèl qu'a gaireben pas d'istoric. L'article conservat serà evidentament l'ancian ; l'article recent es pas suprimit, mas es transformat en una redireccion, qu'a partir d'ela son istoric pòt encara èsser consultat. Los resumits dels ajusts fachs dins l'article ancian devon comportar un ligam vèrs l'istoric de l'article novèl per indicar la provenença de las informacions e creditar los autors.
    2. cas complicat : los articles an existit totes dos a l'encòp ; doncas cadun possedís un istoric important : cal demandar a un administrator d'efectuar la fusion dels istorics e defugir lo mai possible de lo modificar, qu'aquò complica lo prètzfach de fusion.
  3. cal pas jamais suprimir un article se la fusion dels istorics es pas estada facha.
  4. eventualament, cal renomenar l'article conservat amb un títol mai adeqüat ;
  5. un còp la modificacion efectuada, cal desplaçar la demanda sus las paginas de discussion dels articles tractats.
  6. Dans lo cas simple evocat çai-sus, ajustar {{Autors creditats aprèp fusion|Nom de l'article transformat en redireccion}} en naut de la pagina de discussion de l'article conservat.