Modèl:" "

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
 Documentacion[crear] [purgar]

Aqueste modèl permet d’obténer de tèxt entre verguetas francesas, en respectant las règlas de la tipografia sonhada en lenga occitana. Notatz la preséncia d’un espaci dins lo nom del modèl, que lo destria de las verguetas anglesas. Aqueste modèl genèra solament de tèxt e aplica pas cap d'autra presentacion d'estil.

Sintaxi :
{{" "|tèxt}}
Nòtas :
L’utilizacion d'aqueste modèl es normalament pas mai utila. Val mai de remplaçar aqueste modèl dirèctament per las verguetas tipograficas anglesas presentas ara dins la paleta de caractèrs afichada jos la zòna d’edicion dels articles Wikipèdia. Aqueste modèl serà util unicament a los qu'editan los articles en defòra d’un navegador amb un editor non compatible amb Unicode.
Contràriament a las verguetas anglesas, las verguetas francesas son separadas del tèxt qu’enquadran per d'espacis fins insecables.
Exemple :
  • {{" "|Aquò es una citacion en occitan. Notatz l’espaci insecable que liga las verguetas al darrièr mot de la citacion, que passarà a la linha al meteis temps que la vergueta de tampadura.}} balha :
« Aquò es una citacion en occitan. Notatz l’espaci insecable que liga las verguetas al darrièr mot de la citacion, que passarà a la linha al meteis temps que la vergueta de tampadura. »
Vejatz tanben :