Lista dels presidents de Tunisia

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Salta a la navegació Salta a la cerca
Escut nacional de Tunisia.

Vaquí la lista dels presidents de Tunisia aprèp 1957.

Presidents de la Republica de Tunisia (1957-actualitat)[modificar | modificar la font]

  •      Neo Destour/Parti socialiste destourien/ RCD (2)
  •      Congrès de la Republica (1)
  •      Nidaa Tounes (3)
  • # Imatge President Periòde de govèrn Partit
    1 Portrait Habib Bourguiba.jpg Habib Bourguiba
    3 d'agost de 19036 d'abril de 2000
    president de la republica
    25 de julhet de 1957

    7 de novembre de 1987
    Neo-Destour[1]
    Parti socialiste destourien[2]
    2 Zine El Abidine Ben Ali (cropped).jpg Zine El Abidine Ben Ali
    3 de setembre de 193619 de setembre de 2019[3]
    president de la republica
    7 de novembre de 1987

    15 de genièr de 2011
    Parti socialiste destourien[4]
    RCD [5][6]
    3 FouedMebazaa.jpg Fouad Mebazaa
    15 de junh de 1936
    president provisòri
    15 de genièr de 2011

    13 de decembre de 2011
    RCD
    cap
    4 Moncef Marzouki2.jpg Moncef Marzouki
    7 de julhet de 1945
    president de la republica
    13 de decembre de 2011

    31 de decembre de 2014
    Kongreso di la Republica[7]
    5 Beji Caid el Sebsi at the 37th G8 Summit in Deauville 006.jpg Béji Caïd Essebsi
    29 de novembre de 192625 de julhet de 2019
    president de la republica
    31 de decembre de 2014

    25 de julhet de 2019
    [8]
    Nidaa Tounes
    Mohamed Ennaceur.jpg Mohamed Ennaceur
    21 de març de 1934
    president provisòri
    25 de julhet de 2019

    23 d'octobre de 2019
    Nidaa Tounes[9]
    6 President Kais Saïed cropped.jpg Kaïs Saïed
    1958
    president
    23 d'octobre de 2019

    Nun
    cap

    Vejatz tanben[modificar | modificar la font]

    Nòtas[modificar | modificar la font]

    1. Ye la 25 de julhet l'assemblada constituenta nacional proclamèt la Republica. Primièr ministre Bourguiba foguèt indicat per lo parlament coma president provisòri abans nova eleccion presidenciala.
    2. Durant son govèrn, Bourguiba se proclamèt president vitalici.
    3. « Décès de l'ex président Zine El Abidine Ben Ali », MosaiqueFM (consultat en 19 de setembre 2019)
    4. Aprèp lo còp d'estat de 1987, lo primièr ministre Ben Ali devenèt lo president provisòri.
    5. Durant son periòde de govèrn, Ben Ali revoquèt per la revolucion tunisiana.
    6. http://www.businessnews.com.tn/tunisie--ben-ali-prate-serment-et-annonce-des-mesures-historiques,519,19322,1
    7. Marzouki foguèt eligit per l'assemblada constituenta coma president provisòri.
    8. Moriguèt durant son govèrn
    9. Mohamed Ennaceur assumiguèt lo poder aprèp la mort de Béji Caïd Essebsi lo 25 de julhet de 2019.