Lista de personatges escoceses

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Salta a la navegació Salta a la cerca

Aquela lista es eissida de las donadas de Wikidata e periodicament mesa a jorn per un bòt.
Las edicions fachas al dintre de la lista seràn escafadas a la mesa a jorn seguenta!

# imatge nom nascut en defuntat en luòc de naissença
1
SaintNinian.jpg
Saint Ninian 360 432 Escòcia
2
Columba3.jpg
Columba the Virgin 401 600 Q642024
3 Cumiano of Bobbio 501 661 Escòcia
4
Paisley Abbey 20120410 door with St Mirin and St Columba.jpg
Saint Mirin 565 620 Q211091
5
Auxerre - Saint-Germain - Saint-Fiacre.jpg
Fiacre 607 668 Escòcia
6
Odakapel.jpg
Saint Oda 680 726 Escòcia
7
Reims (51) Saint-Rémi Baie 204-2.jpg
Abel of Reims 700 764 Escòcia
8 Dryhthelm 700 800 Q3007561
9
Marius Scotus.jpg
Mario Scoto 750 Q2342092
10 Máel Brigte of Moray 800 Q211106
11
Constantine II of Scotland.jpg
Constantine II of Scotland 801 952 Escòcia
12 Demona 938 Escòcia
13 Goliath 938 Escòcia
14 Aaron Scotus 950 1052 Escòcia
15 Findláech of Moray 950 1020 Q211106
16 Gille Coemgáin of Moray 950 1032 Q211106
17 Einar Suðringur 1000 1005 Q123377
18 Snæúlvur 1000 Q123377
19 Ethelred of Scotland 1001 1101 Escòcia
20 Gregoir of Moray 1001 1101 Q211106
21
Donnchad I.jpg
Duncan I of Scotland 1001 1040 Escòcia
22
King Lulach of Scotland.png
Lulach 1030 1058 Q211106
23
Malcolm3Canmore.jpg
Malcolm III of Scotland 1031 1093 Escòcia
24 Gospatric II, Earl of Lothian 1050 1138 Q207257
25
Domkirka statuer 37.jpg
Magnus Erlendsson, Earl of Orkney 1075 1117 Q1297992
26
Edith Matilda of Scots.JPG
Matilda of Scotland 1080 1118 Q211950
27
David Seal (ob).JPG
David I of Scotland 1084 1153 Escòcia
28
RomanDeFergus.PNG
Fergus of Galloway 1100 1161 Q126514
29 Lucie de Sampigny 1100 1090 Escòcia
30 Aindréas of Caithness 1101 1184 Angus
31
Briciusseal.JPG
Bricius de Douglas 1101 1222 Q209142
32 Thomas of Galloway 1101 1231 Q126514
33 Adam, Earl of Angus 1101 Angus
34 Lochlann of Galloway 1101 1200 Q126514
35
Dornoch Cathedral 20090615 stained glass Gilbert de Moravia.jpg
Gilbert de Moravia 1101 1245 Q211106
36 Gospatric III, Earl of Lothian 1101 1166 Q207257
37 Waltheof, Earl of Dunbar 1101 1182 Q207257
38 Uhtred of Galloway 1120 1174 Q126514
39
Haraldsonnens saga-Simon Skalp-W. Wetlesen.jpg
Eystein II of Norway 1125 1157 Escòcia
40 Gille Brigte of Galloway 1126 1185 Q126514
41
Jocelin.JPG
Jocelin of Glasgow 1130 1199 Q211113
42
Malcolm iv.jpg
Malcolm IV of Scotland 1141 1165 Escòcia
43 Donnchadh, Earl of Angus 1150 1214 Angus
44 Máel Coluim, Earl of Angus 1150 1240 Angus
45 Gille Brigte, Earl of Angus 1150 1187 Angus
46 Patrick I, Earl of Dunbar 1152 1232 Q207257
47 Donnchadh of Argyll 1175 1247 Argyll e Bute
48 Magnus II, Earl of Orkney 1175 1239 Angus
49
Michael Scot.png
Michael Scot 1175 1232 Escòcia
50 Patrick II, Earl of Dunbar 1185 1248 Q207257
51 Margaret of Huntingdon, Lady of Galloway 1194 1228 Q126514
52
John of Holywood (Johannes de Sacrobosco). Line engraving, 1 Wellcome V0003118.jpg
Johannes de Sacrobosco 1195 1256 Q1247384
Yorkshire
53
Alan fitz Roland (Oxford Bodleian Library Rawlinson B 489, folio 65r).jpg
Alan of Galloway 1199 1234 Q126514
54
Andreas de Moravia seal.JPG
Andreas de Moravia 1200 1242 Q211106
55 Gille Críst, Earl of Angus 1200 1206 Angus
56
Donnchadh mac Gille-Brighdhe Seal.jpg
Donnchadh, Earl of Carrick 1200 1250 Q126514
57 Ludan 1200 1202 Escòcia
58 William Comyn, Lord of Badenoch 1200 1233 Q211106
59 Walter fitz Gilbert 1201 1346 Q209142
60 Thomas de Kirkcudbright 1201 1324 Q126514
61
Dervorguilla of Galloway (d.1290), Lady of Balliol.jpg
Dervorguilla of Galloway 1210 1290 Q126514
62 Patrick III, Earl of Dunbar 1213 1289 Q207257
63
Alexander III and Ollamh Rígh.JPG
Alexander III of Scotland 1241 1286 Q1714424
64 Patrick IV, Earl of March 1242 1308 Q207257
65
William le hardi seal.jpg
William Douglas 1243 1298 Escòcia
66 Gilbert de Umfraville, Earl of Angus 1244 1307 Angus
67 Niall, Earl of Carrick 1250 1256 Q126514
68 Dungal MacDouall 1250 Q126514
69 Matilda, Countess of Angus 1250 1201 Angus
70 Cailean of Carrick 1250 1201 Q126514
71 Marjorie, Countess of Carrick 1256 1292 Q126514
72 Donnchadh III, Earl of Fife 1262 1289 Q201149
73 Alexander, Prince of Scotland 1264 1284 Q1012401
74 Andrew Moray 1265 1297 Escòcia
75 Maurice de Moravia, Earl of Strathearn 1276 1346 Q209142
76 Patrick V, Earl of March 1285 1369 Q207257
77
Robert the Bruce and Elizabeth de Burgh.jpg
Elizabeth de Burgh 1289 1327 Q211950
78
St Bride's Church Douglas - The Good Sir James.jpg
James Douglas, Lord of Douglas 1289 1330 Q5301155
79 Alice Comyn, Countess of Buchan 1289 1349 Aberdeenshire
80 Hugh the Dull, Lord of Douglas 1294 1340 Escòcia
81 David de Moravia 1300 1326 Q211106
82 Laurence de Ergadia 1300 Q652539
83 John Mercer 1300 1379 Escòcia
84 Mariota, Countess of Ross 1301 1440 Escòcia
85 Adam de Tyninghame 1301 1389 Q207257
86
Alexander Kininmund.png
Alexander de Kininmund 1301 1380 Escòcia
87 David fitz Walter of Cadzow 1301 1378 Q209142
88 Gilbert Cavan 1301 1420 Q126514
89
Henry de Lichton.jpg
Henry de Lichton 1301 1440 Angus
90 Robert Lauder of Quarrelwood 1301 1370 Q207257
91 Robert de Lawedre of Edrington 1301 1425 Q207257
92 Thomas Fleming, Earl of Wigtown 1301 1380 Q126514
93 Thomas de Buittle 1301 1422 Q126514
94
Robert II (Alba) i.JPG
Robert II of Scotland 1316 1390 Q3018559
95 John of Islay 1318 1386 Escòcia
96 Elizabeth Mure 1320 1355 Q7371768
97 Walter Wardlaw 1320 1387 Escòcia
98 Alexander Bur 1320 1397 Aberdeenshire
99 William Douglas, 1st Earl of Douglas 1327 1384 Escòcia
100
Seal of Archibald the Grim.jpg
Archibald Douglas 1328 1401 Escòcia
101
Robert III, King of Scotland.png
Robert III of Scotland 1330 1406 Q1269394
102 David Hamilton of Cadzow 1333 1392 Q209142
103 Margaret Graham, Countess of Menteith 1334 1380 Q1252715
104
Annabella Drummond.jpg
Anabella Drummond 1350 1401 Q211950
105 Walter Forrester 1355 1425 Angus
106
Seal of 2nd Earl of Douglas.jpg
James Douglas, 2nd Earl of Douglas 1358 1388 Escòcia
107 Alexander Stewart 1368 1404 Escòcia
108
John Innes Kneeling.JPG
John de Innes 1370 1414 Q211106
109
St Bride's Church Douglas - James the Gross.jpg
James Douglas, 7th Earl of Douglas 1371 1443 Escòcia
110
Seal of Archibald Douglas, 4th Earl of Douglas1400.jpg
Archibald Douglas, 4th Earl of Douglas 1372 1424 Escòcia
111 David Stewart, Duke of Rothesay 1378 1402 Q565345
112 John Stewart of Darnley 1380 1429 Escòcia
113
John, Earl of Buchan.jpg
John Stewart, Earl of Buchan 1381 1424 Escòcia
114 Walter Bower 1385 1450 Q207257
115 John de Crannach 1386 1454 Q806432
116 James Hamilton 1390 1440 Q209142
117
St Bride's Church Douglas - Archibald.jpg
Archibald Douglas, 5th Earl of Douglas 1390 1439 Escòcia
118 Alexander Lauder 1396 1440 Q207257
119 James Mor Stewart 1400 1429 Escòcia
120 William Tulloch 1400 1482 Angus
121 Adam Hepburn, 2nd Earl of Bothwell 1401 1513 Q207257
122 Andrew de Durisdeer 1401 1473 Q126514
123 Robert Lauder of The Bass 1401 1508 Q207257
124 James Hamilton, 1st Lord Hamilton 1415 1479 Q209142
125 George Seton, 1st Lord Seton 1415 1478 Q207257
126 William Douglas, 6th Earl of Douglas 1424 1440 Escòcia
127 James Douglas, 9th Earl of Douglas 1426 1488 Escòcia
128 John Lyon, 3rd Lord Glamis 1431 1497 Angus
129 Lachlan Og Maclean, 8th Chief, 4th of Duart 1432 Q1262718
130
Eleanor stewart 1458 80 daugh hi.jpg
Eleanor of Scotland 1433 1480 Q211950
131
Andrew Stewart seal.JPG
Andrew Stewart 1442 1501 Escòcia
132 John Macalpine 1450 1557 Escòcia
133 Domhnall Dubh 1450 1545 Q123377
134
Sir Andrew with two ships 'The yellow Carvel' and 'The Flower' beat four of the English.jpg
Andrew Wood of Largo 1450 1515 Escòcia
135 George Seton, 5th Lord Seton 1450 1513 Q207257
136 Patrick Hepburn, 1st Earl of Bothwell 1455 1508 Q207257
137 Bertram de Shotts 1460 1500 Q207111
138
Statue of William Dunbar, Scottish National Portrait Gallery.jpg
William Dunbar 1460 1520 Q207257
139 John Hepburn 1460 1525 Q207257
140 Lachlan Cattanach Maclean, 11th Chief, 7th of Duart 1465 1523 Q1262718
141
John Mair.jpg
John Major 1469 1550 Q1012054
142 Adam Abell 1480 1540 Q207257
143 John Lauder 1488 1550 Q207257
144
Sir David Lyndsay.jpg
David Lyndsay 1490 1555 Q207257
145
Cardinal David Beaton.jpg
David Beaton 1494 1546 Q201149
146 George Durie 1496 1577 Q201149
147 Richard Maitland 1496 1586 Q207257
148 Hector Mor Maclean, 12th Chief, 8th of Duart 1497 1568 Q1262718
149 Gilbert Winram 1500 1530 Escòcia
150 John Hepburn 1500 1557 Q207257
151 William Gordon 1500 1577 Aberdeenshire
152 James Chisholm 1500 1545 Escòcia
153
Below Hume Castle. - geograph.org.uk - 159533.jpg
Mariotta Haliburton 1500 1563 Q207257
154 Iníon Dubh 1500 Escòcia
155 Agnes Sampson 1501 1591 Q207257
156 Archibald Douglas, Parson of Douglas 1501 1501 Q207257
157 David Peebles 1501 1579 Q207736
158 John Fian 1501 1591 Q207257
159
Lady Janet Stewart by George Jamesone.jpg
Lady Janet Stewart 1502 1562 Escòcia
160 Archibald Campbell, 4th Earl of Argyll 1507 1558 Q652539
161 James, Duke of Rothesay 1507 1508 Q505950
Q207736
162 Henry Sinclair 1508 1565 Escòcia
163 John Erskine of Dun 1509 1591 Angus
164 James Sandilands, 1st Lord Torphichen 1511 1596 Q204940
165 Elizabeth Keith 1515 Q746983
166 Janet Beaton 1519 1569 Escòcia
167
Crestet - Hommage aux évêques.JPG
William Chisholm 1525 1593 Escòcia
168
Lethington.jpg
William Maitland of Lethington 1525 1573 Q207257
169 Agnes Campbell 1526 1601 Q1975734
170
John Lesley.jpg
John Lesley 1527 1596 Escòcia
171 David Lindsay 1531 1613 Escòcia
172
James Stewart Earl of Moray.jpg
James Stewart, 1st Earl of Moray 1531 1570 Escòcia
1566
173 Anne Hamilton 1535 Escòcia
174
Adam.Blackwood.jpg
Adam Blackwood 1539 1613 Q211950
175
Hans Eworth Agnes Keith Countess of Moray.png
Agnes Keith, Countess of Moray 1540 1588 Q746983
176
David Cunningham.png
David Cunningham 1540 1600 Q3007561
177 Hector Og Maclean, 13th Chief, 9th of Duart 1540 1573 Q1262718
178 William Douglas 1540 1595 Q207257
179 James, Duke of Rothesay 1540 1541 Q207736
180
Agnes Douglas Countess of Argyll.jpg
Agnes Leslie 1541 1606 Escòcia
181 Mary Livingston 1541 1585 Escòcia
182 Mary Fleming 1542 1600 Escòcia
183
Mary Beaton.jpg
Mary Beaton 1543 1598 Escòcia
184 Alexander Montgomerie 1545 1598 Q793283
185
William Barclay.png
William Barclay 1546 1608 Aberdeenshire
186 William Gibson 1548 1596 Q201149
187 Mary Seton 1549 1615 Escòcia
188 John Bellenden 1550 1545 Q211106
189 William Bellenden 1550 1633 Escòcia
190
Guillaume Douglas.JPG
William Douglas, 10th Earl of Angus 1552 1611 Escòcia
191 Robert Balfour 1553 1621 Angus
192 Robert Seton, 1st Earl of Winton 1553 1603 Q207257
193 John Maxwell, 8th Lord Maxwell 1553 1593 Q126514
194
Marcus Gheeraerts the Younger Alexander Seton 1st Earl of Dunfermline.jpg
Alexander Seton, 1st Earl of Dunfermline 1555 1622 Q207257
195 David Hume of Godscroft 1558 1629 Escòcia
196 Sir Lachlan Mor Maclean, 14th Chief, 10th of Duart 1558 1598 Q1262718
197 John Hall 1559 1627 Q1011387
198
James Law d1632.jpg
James Law 1560 1632 Q201149
199
James Crichton.png
James Crichton 1560 1582 Q126514
200 Gavin Hamilton 1561 1612 Escòcia
201 Francis Stewart, 5th Earl of Bothwell 1562 1612 Q207257
202 Robert Ross, 5th Lord Ross 1563 1595 Q211091
203 Alexander Forbes 1564 1617 Escòcia
204 Andrew Lamb 1565 1634 Escòcia
205
Wenceslas Hollar - John Spottiswoode (State 3).jpg
John Spottiswoode 1565 1639 Q204940
206 James Spottiswood 1567 1645 Q204940
207 John Welsh 1569 1622 Q1247384
208 Robert Aytoun 1570 1638 Q201149
209
Wenceslas Hollar - Alexander Leighton (State 2) cropped.jpg
Alexander Leighton 1570 1649 Escòcia
210 Bonaventure Hepburn 1573 1620 Q207257
211 Samuel Cockburn 1574 1621 Escòcia
212
Agnes Douglas Countess of Argyll.jpg
Agnes Douglas 1574 1607 Q514388
213 David Lindsay 1575 1641 Angus
214 Patrick Anderson 1575 1624 Q841074
215
John Ogilvie martyr.jpg
John Ogilvie 1579 1615 Q211106
216
Thomas dempster, de etruria regali, con ill. di thomas coke, firenze 1720-26 (scritto nel 1616-19) (bibl. sopr. archeol. della toscana).jpg
Thomas Dempster 1579 1625 Aberdeenshire
217
Anne Cuningham.jpg
Lady Ann Cunningham 1580 1647 Q5568223
218
Alexleslie.jpg
Alexander Leslie, 1st Earl of Leven 1580 1661 Escòcia
219 John Guthrie 1580 1649 Escòcia
220 Sir Hector Og Maclean, 15th Chief, 11th of Duart 1583 1623 Q1262718
221 George Seton, 3rd Earl of Winton 1584 1650 Q207257
222 Robert Seton, 2nd Earl of Winton 1585 1634 Q207257
223
Attributed to Abraham van Blijenberch - William Drummond of Hawthornden, 1585 - 1649. Poet - Google Art Project.jpg
William Drummond of Hawthornden 1585 1649 Q206934
224 John Maxwell 1586 1647 Q17582096
225 John Maxwell, 9th Lord Maxwell 1586 1613 Q126514
226 Robert Maxwell, 1st Earl of Nithsdale 1586 1646 Q126514
227 Thomas Young 1587 1655 Q1247411
228 William Douglas, 1st Marquess of Douglas 1589 1660 Escòcia
229
Jakob von Ramsay.png
Jakob Ramsay 1589 1639 Escòcia
230
Alexander Leslie of Auchintoul.JPG
Alexander Leslie of Auchintoul 1590 1663 Escòcia
231
William Davisson. Line engraving by P. Lombart after D. Schu Wellcome V0001490.jpg
William Davidson 1593 1669 Aberdeenshire
232 James Lockhart of Lee 1594 1674 Q209142
233 George Learmonth 1596 1633 Q201149
234
Elizabeth, Queen of Bohemia from NPG.jpg
Elizabeth Stuart, Queen of Bohemia 1596 1662 Q201149
235 John Hepburn 1598 1636 Q207257
236
Thomas Dalyell.jpg
Tam Dalyell of the Binns 1599 1685 Q204940
237
Sawney beane.jpg
Sawney Bean 1600 1600 Q207257
238 Hector Mor Maclean, 16th Chief 1600 1626 Q652539
239 David Ramsay 1600 1660 Escòcia
240
James Balfour, 1st Baronet of Denmilne and Kinnaird.jpg
Sir James Balfour, 1st Baronet 1600 1658 Q207679
241 Andrew Wood 1601 1695 Q207257
242
James Ferguson, major general (D. 1705).jpg
James Ferguson 1601 1705 Aberdeenshire
243 John Montgomerie 1601 1725 Q204940
244 David Abercromby 1601 1701 Escòcia
245 Sir John Maclean, 1st Baronet 1604 1666 Q1262718
246 John Paterson 1604 1679 Escòcia
247
Walter Leslie - Feldmarschall.jpg
Walter Leslie 1607 1667 Aberdeenshire
248 Patrick Scougal 1607 1682 Q207257
249 Robert Moray 1609 1673 Q1247411
250 John Clerk of Pennycuik 1611 1674 Escòcia
251 James Aitken 1612 1687 Q208329
252
Anthonis van Dyck 027.jpg
James Stuart, 1st Duke of Richmond 1612 1655 Escòcia
253 Mairi nighean Alasdair Ruaidh 1615 1707 Q3438145
254 William Drummond 1617 1677 Escòcia
255 William Drummond, 1st Viscount Strathallan 1617 1688 Escòcia
256 William Ballantine 1618 1661 Q5301155
257 Charles Maitland, 3rd Earl of Lauderdale 1620 1691 Q207257
258 Robert Maxwell, 2. Earl of Nithsdale 1620 1667 Q652035
259 Iain Lom 1624 1710 Q6472062
260 David Gregory 1625 1720 Aberdeenshire
261 William Gouw Ferguson 1632 1695 Escòcia
262
FotoGordon.jpg
Patrick Gordon 1635 1699 Aberdeenshire
263 Paul Menesius 1637 1694 Escòcia
264 William Binning 1637 1711 Q207257
265
James Gregory.jpg
James Gregory 1638 1675 Q635398
266
Kircudbright - panoramio.jpg
Alexander Cannon 1640 1708 Q1011387
267 John Clement Gordon 1644 1726 Escòcia
268
George Walker from NPG.jpg
George Walker 1645 1690 Q126514
269 Roderick Morison 1646 1713 Q3775790
270 James Douglas, 2nd Marquess of Douglas 1646 1700 Escòcia
271
Portrait of Alexandri Rofsaei (4673829) (cropped).jpg
Alexander Rose 1647 1720 Escòcia
272 Sir Hector Maclean, 2nd Baronet 1649 1674 Q1262718
273 Sir John Maclean, 4th Baronet 1650 1716 Q1262718
274 William Lockhart of Tarbrax 1650 1672 Q209142
275
Robert Livingston (1654-1728).jpg
Robert Livingston the Elder 1654 1728 Q1012401
276
James Blair.jpg
James Blair 1656 1743 Q806432
277 William Ross, 12th Lord Ross 1656 1738 Q211091
278
New Amsterdam and its people; studies, social and topographical, of the town under Dutch and early English rule (1902) (14579651777).jpg
William Paterson 1658 1719 Q126514
279 Francis Grant 1660 1726 Q211106
280 Thomas Smiley 1660 1689 Q530296
281 William Cleland 1661 1689 Q530296
282 Thomas Innes 1662 1744 Q323196
283
Inscription on Renwick Monument Moniaive..jpg
James Renwick 1662 1688 Q6899864
284
Craig Methodus.png
John Craig 1663 1731 Q652035
285
4th Earl of Strathmore.jpg
John Lyon, 4th Earl of Strathmore and Kinghorne 1663 1712 Q5635151
286
George Baillie (1664-1738).jpg
George Baillie 1664 1738 Q207111
287
Lieutenant-Colonel John Blackadder.png
John Blackadder 1664 1729 Q126514
288
1stEarlOfGlasgow.jpg
David Boyle, 1st Earl of Glasgow 1666 1733 Q6385519
289
Arbuthnot John Kneller.jpg
John Arbuthnot 1667 1735 Q568713
290
George Cheyne.jpg
George Cheyne 1671 1743 Aberdeenshire
291 James Ferguson, 1st Laird of Pitfour 1672 1734 Aberdeenshire
292 William Tennent 1673 1746 Q204940
293
JamesDrummond2nd Duke of Perth.jpg
James Drummond, 2nd Duke of Perth 1674 1720 Q1247411
294
Colonel Francisco by George White.jpg
Francis Charteris 1675 1732 Q126514
295
Appletons' Hamilton Andrew.jpg
Andrew Hamilton 1676 1741 Escòcia
296 Colen Campbell 1676 1729 Q625533
297
George Grierson, of Rathfarnham House by Gilbert Stuart (American, 1755-1828).jpg
George Grierson 1678 1753 Escòcia
298 John Cockburn 1679 1758 Q207257
299 John Carnegie 1680 Angus
300 John Montgomerie 1680 1731 Q1013620
301 Robert Keith 1681 1757 Q376914
302 George Ross, 13th Lord Ross 1681 1754 Q211091
303
William Aikman.jpg
William Aikman 1682 1731 Aberdeenshire
304 Alexander Smith 1684 1766 Q211106
305 Christian Shaw 1685 1737 Q211091
306 Robert Dundas 1685 1753 Escòcia
307
Ancientcastlesma00flem orig 0288.png
Sir Hugh Paterson, 2nd Baronet 1685 1777 Q806906
308
JohnWatson.JPG
John Watson 1685 1768 Q126514
309 Patrick Heron 1690 1752 Q126514
310
Susanna Montgomery nee Kennedy.JPG
Susanna Montgomery, Countess of Eglinton 1690 1780 Q899545
311 John Bell 1691 1780 Q1011562
312 William Douglass 1691 1752 Q207257
313 William M'Culloch 1691 1771 Q126514
314 Andrew Fletcher, Lord Milton 1692 1766 Q207257
315
4thDukeOfArgyll.jpg
John Campbell, 4th Duke of Argyll 1693 1770 Escòcia
316 Alexander John Grant 1693 1727 Highlands
317
Andrew Michael Ramsay.jpg
Andrew Michael Ramsay 1693 1743 Q201149
318
Georgemurray.jpg
Lord George Murray 1694 1760 Escòcia
319 Archibald Douglas, 1st Duke of Douglas 1694 1761 Escòcia
320
Braddock.png
Edward Braddock 1695 1755 Q1247411
321 William Houstoun 1695 1733 Q211091
322
AlexanderBrodie.jpg
Alexander Brodie of Brodie 1697 1754 Q211106
323 Gawen Hamilton 1698 1737 Escòcia
324
Colin maclaurin.jpg
Colin Maclaurin 1698 1746 Argyll e Bute
325 Gabriel Johnston 1699 1752 Escòcia
326 Alexander Ross 1699 1784 Aberdeenshire
327 James Halyburton 1700 1765 Angus
328 Brahan Seer 1700 Q468533
329
James Ferguson, Lord Pitfour (1700-1777).jpg
James Ferguson, Lord Pitfour 1700 1777 Aberdeenshire
330
DonaldCameronOfLochiel.jpg
Donald Cameron of Lochiel 1700 1748 Escòcia
331 Andrew Lauder 1702 1769 Q207257
332
Andrew Rollo, 5th Lord Rollo from the private collection of the Lord Rollo.jpg
Andrew Rollo, 5th Lord Rollo 1703 1765 Escòcia
333 Isaac Lawson 1704 1747 Escòcia
334
Admiral William Gordon (died 1769).JPG
William Gordon 1705 1769 Q841074
335
William Murray, 1st Earl of Mansfield.jpg
William Murray, 1st Earl of Mansfield 1705 1793 Q852883
336
4thEarlOfLoudoun.jpg
John Campbell, 4th Earl of Loudoun 1705 1782 Q1871345
337
James-abercrombie-by-ramsay-ca-1759-60.jpg
James Abercrombie 1706 1781 Q806432
338 Bernard Stuart 1706 1755 Q806432
339 Robert Symmer 1707 1763 Q126514
340 Andrew Millar 1707 1768 Escòcia
341 John Forbes 1707 1759 Q211950
342
Bronze of John Rattray.jpg
John Rattray 1707 1771 Q1247411
343 William Cadell 1708 1777 Q207257
344
ThomasReid.jpg
Thomas Reid 1710 1796 Q7620846
345 Andrew Gordon 1712 1751 Escòcia
346 James Drummond, 3rd Duke of Perth 1713 1746 Q5309218
347 Andrew Sprowle 1714 1776 Escòcia
348
Alexander Wilson 1714-1786.jpg
Alexander Wilson 1714 1786 Q207736
349 Paulus Æmilius Irving 1714 1796 Q1247384
350
Lord Monboddo01.jpg
James Burnett, Lord Monboddo 1714 1799 Q376914
351 James Lee 1715 1795 Q772507
352 James Robertson 1717 1788 Q201149
353
Matthew Stewart.jpeg
Matthew Stewart 1717 1785 Escòcia
354
Andrew Meikle by A. Reddock.jpg
Andrew Meikle 1719 1811 Q207257
355
Adam Skirving by his son Archibald.jpg
Adam Skirving 1719 1803 Q11839232
356 William Ross, 14th Lord Ross 1720 1754 Q211091
357 John Fraser 1721 1773 Escòcia
358
James Murray from NPG.jpg
James Murray 1721 1794 Q207257
359
Robert Strange Webster.jpg
Robert Strange 1721 1792 Q208329
360
ThomasBlacklock.jpg
Thomas Blacklock 1721 1791 Q564495
361
John Lockhart Ross.jpg
John Lockhart-Ross 1721 1790 Q530296
362
Henry Raeburn - Rev. Alexander Carlyle.jpg
Alexander Carlyle 1722 1805 Q5194100
363
John Pitcairn.jpg
John Pitcairn 1722 1775 Q201149
364
Gavin hamilton.jpg
Gavin Hamilton 1723 1798 Q530296
365 Janet Graham 1723 1805 Q216045
366
James Johnston (1724-1800).JPG
James Johnston 1724 1800 Q839556
367
Lieutenant Colonel Allan MacLean2.jpg
Allan Maclean of Torloisk 1725 1798 Q652539
368 James Williamson 1725 Q126514
369
Hugh Mercer, Jr. (Study for The Death of General Mercer at the Battle of Princeton, January 3, 1777), 1791.jpg
Hugh Mercer 1726 1777 Aberdeenshire
370
Col James Burd attrib to Gilbert Stuart via HABS.jpg
James Burd 1726 1793 Q207257
371
James Hay (1726-1778), 15th Earl of Erroll, by Joshua Reynolds.jpg
James Hay, 15th Earl of Erroll 1726 1778 Q216802
372
Angus McDonald.jpg
Angus McDonald 1727 1778 Highlands
373 James Lockhart 1727 1790 Q530296
374
Pryse Campbell (1726–1768).jpg
Pryse Campbell of Cawdor 1727 1768 Q1051919
375 Jean Elliot 1727 1805 Escòcia
376 John Campbell, of Strachur 1727 1806 Q652539
377
John Hunter by John Jackson.jpg
John Hunter 1728 1793 Q530296
378 Alexander Gerard 1728 1795 Escòcia
379 Robert Rutherford 1728 1803 Escòcia
380 William Fleming 1729 1795 Q1012401
381 John Wedderburn 1729 1803 Q1247411
382
Thomas Gainsborough - William Johnstone-Pulteney, Later 5th Baronet - Google Art Project.jpg
Sir William Pulteney, 5th Baronet 1729 1805 Q126514
383
Sir Joshua Reynolds - John Murray, 4th Earl of Dunmore - Google Art Project.jpg
John Murray, 4th Earl of Dunmore 1730 1809 Escòcia
384 Alexander Garden 1730 1791 Aberdeenshire
385
James Craik.jpg
James Craik 1730 1814 Q1011387
386 George Johnstone 1730 1787 Q1247384
387 Hugh Robertson 1730 1822 Escòcia
388
JamesBruce.jpg
James Bruce 1730 1794 Q217838
389 William Nairne, Lord Dunsinane 1731 1811 Q1247411
390 Patrick Miller of Dalswinton 1731 1815 Q126514
391
Adam Duncan, 1st Viscount Duncan by John Hoppner.jpg
Adam Duncan, 1st Viscount Duncan 1731 1804 Angus
392 James Abercrombie 1732 1775 Escòcia
393 John Elliot 1732 1808 Escòcia
394 Robert Small 1732 1808 Angus
395
The Burns headstone - geograph.org.uk - 918274.jpg
Agnes Broun 1732 1820 Q899545
396 Thomas Gladstones 1732 1809 Q209142
397 Lewis Hutchinson 1733 1773 Escòcia
398
John Forbes Skellater.jpg
John Forbes 1733 1808 Aberdeenshire
399
1stEarlOfRosslyn.jpg
Alexander Wedderburn, 1st Earl of Rosslyn 1733 1805 Q207257
400 Henry Mowat 1734 1798 Escòcia
401
Portrait of Sir Ilay Campbell.jpg
Ilay Campbell 1734 1823 Q1908426
402 Edward Telfair 1735 1807 Q1011387
403
Admiral John MacBride.jpg
John MacBride 1735 1800 Escòcia
404
JamesTassie.jpg
James Tassie 1735 1799 Escòcia
405 John Howie 1735 1793 Q211925
406
Portrait of James Ferguson-crop.jpg
James Ferguson 1735 1820 Aberdeenshire
407 John Geddes 1735 1799 Q806432
408 Charles Nisbet 1736 1804 Q207257
409 Alexander MacDonald 1736 1791 Q841059
410 Peter Elmsley 1736 1802 Aberdeenshire
411 Patrick Brydone 1736 1818 Q1011149
412 James Lind 1736 1812 Q206934
413 Robert Carrick 1737 1821 Q211091
414
William Forsyth 1737-1804.jpg
William Forsyth 1737 1804 Q1009340
415
David Martin self-portrait c1760.jpg
David Martin 1737 1797 Q570401
416 Gordon Forbes 1738 1828 Aberdeenshire
417 Sir James Grant, 8th Baronet 1738 1811 Q211106
418
Gaskoin Karl by Saxon.jpg
Charles Gascoigne 1738 1806 Escòcia
419
John Robison.png
John Robison 1739 1805 Escòcia
420 John Lees 1740 1807 Escòcia
421
John Schanck by John James Masquerier.jpg
John Schank 1740 1823 Q201149
422 Isabel Pagan 1740 1821 Escòcia
423 William Davidson 1740 1790 Q211106
424
George Elliot illus 60.jpg
George Nicol 1740 1828 Escòcia
425
James Carmichael Smyth (physician).jpg
James Carmichael Smyth 1741 1821 Q201149
426
LordAvontoun.jpg
Robert Blair, Lord Avontoun 1741 1811 Q207257
427
Portrait of Wilhelmina Campbell, Viscountess Glenorchy.jpg
Willielma Campbell 1741 1786 Q2342092
428 Thomas Somerville 1741 1830 Q407183
429
Lampi John Rogerson.jpg
John Rogerson 1741 1823 Q126514
430
Dr Alexander Adam.jpg
Alexander Adam 1741 1809 Q211106
431 George Murray 1741 1797 Q1247411
432 John Bisland 1742 1821 Escòcia
433
George Chalmers Tannock.jpg
George Chalmers 1742 1825 Q211106
434 George Jardine 1742 1827 Q209142
435
JusticeJamesWilson.jpg
James Wilson 1742 1798 Q33980
436 James Dick 1743 1828 Q211106
437
Alexander Gordon, 4th Duke of Gordon00.jpg
Alexander Gordon, 4th Duke of Gordon 1743 1827 Q11838964
438 William Grant 1744 1805 Q211106
439 James Brodie of Brodie 1744 1824 Q211106
440 Archibald Arthur 1744 1797 Q211091
441 Thomas Smith 1745 1809 Escòcia
442 John Ritchie 1745 1790 Escòcia
443 John Hunter 1745 1837 Q126514
444 John Ainslie 1745 1828 Q1012401
445
Abbott, Robert Calder.jpg
Robert Calder 1745 1818 Q841074
446
Lord Abercromby.jpg
Alexander Abercromby 1745 1795 Clackmannanshire
447 Robert Alves 1745 1794 Q841074
448
James Tytler.jpg
James Tytler 1745 1804 Angus
449
Robert Kyd.jpg
Robert Kyd 1746 1793 Angus
450 Thomas Scott 1746 1824 Angus
451
John Paul Jones by Charles Wilson Peale, c1781.jpg
John Paul Jones 1747 1792 Q17582096
452
Sir Archibald MacDonald Romney.jpg
Sir Archibald Macdonald, 1st Baronet 1747 1826 Q676462
453
Bust of Robert Blair by Thomas Campbell, 1815, Old College, University of Edinburgh.jpg
Robert Blair 1748 1828 Q207257
454 William Brown 1748 1792 Q207257
455 James Townsend Oswald 1748 1814 Escòcia
456
Sir Gilbert Blane by Martin Archer Shee.jpg
Gilbert Blane 1748 1834 Q209131
457
Thomas Graham Lord Lynedoch.jpg
Thomas Graham, 1st Baron Lynedoch 1748 1843 Q1247411
458
William Marshall00a.jpg
William Marshall 1748 1833 Q211106
459
Jane Duchess of Gordon in green riding dress by Daniel Gardner around 1775.jpg
Jane Gordon, Duchess of Gordon 1749 1812 Q6902086
460 George Rennie 1749 1828 Q207257
461
Benjamin Bell b.1749.jpg
Benjamin Bell 1749 1806 Q652035
462 Charles Smith 1749 1824 Q7607595
463 James Graeme 1749 1772 Q209142
464 Walter Sutherland 1750 1850 Q598075
465
The 4th Duke of Atholl and his game keeper John Crerar.jpg
John Crerar 1750 1840 Q1247411
466
Portrait of David Bogue, D.D (4673639).jpg
David Bogue 1750 1825 Q1011149
467 Thomas Dundas 1750 1794 Escòcia
468
LadyAnneBarnardPortrait.gif
Lady Anne Barnard 1750 1825 Q4850223
469 William Anderson 1750 1778 Q1012054
470 Donald Campbell 1751 1804 Q652539
471
William Roxburgh.jpg
William Roxburgh 1751 1815 Q793283
472
William Leslie (1751-1777), by British School of the 18th century.jpg
William Leslie 1751 1777 Q201149
473 Alison Begbie 1752 1823 Q209135
474
John Veitch (1752-1839).jpg
John Veitch 1752 1839 Q1012401
475
Sir William Grant by Sir Thomas Lawrence.jpg
William Grant 1752 1832 Q211106
476 William Heste 1763 1832 Escòcia
477 Andrew Bell 1753 1832 Q207736
478 David Stuart 1753 1814 Escòcia
479 Robert Hamilton 1753 1809 Q207257
480
Портрет к статье «Кроун, Роман Васильевич». Военная энциклопедия Сытина (Санкт-Петербург, 1911-1915).jpg
Robert Crown 1754 1841 Q1247411
481
1795 JamesSwan byGilbertStuart MFABoston.jpeg
James Swan 1754 1830 Q201149
482
Colinmackenzie.JPG
Colin Mackenzie 1754 1821 Q165845
483
Colonelalexcampbell.JPG
Alexander Campbell of Possil 1754 1849 Q207111
484 William Fullarton 1754 1808 Q793283
485
John Hunter. Stipple engraving by J. Mitan, 1805, after G. S Wellcome L0014234.jpg
John Hunter 1754 1809 Q1247411
486
William Murdoch (1754-1839).jpg
William Murdoch 1754 1839 Q793283
487 William Dudgeon 1755 Q207257
488
Archibald Gracie.jpg
Archibald Gracie 1755 1829 Q652035
489
4thDukeOfAtholl.jpg
John Murray, 4th Duke of Atholl 1755 1830 Escòcia
490
Alexander Mackenzie Fraser2.jpg
Alexander Mackenzie Fraser 1756 1809 Aberdeenshire
491 William Honyman 1756 Q209142
492
John West (mathematician).png
John West 1756 1817 Q201149
493
James Currie b1756.jpg
James Currie 1756 1805 Q126514
494
Vice-Admiral Sir Andrew Mitchell, 1757-1806.jpg
Andrew Mitchell 1757 1806 Q211950
495
ThomasTelford.jpg
Thomas Telford 1757 1834 Q38092662
496
Sir David Baird, 1st Bt by Sir John Watson-Gordon.jpg
Sir David Baird, 1st Baronet 1757 1829 Q207257
497 James T. Callender 1758 1803 Escòcia
498 Margaret Chalmers 1758 1827 Escòcia
Q213485
499
Alexander Cochrane.jpg
Alexander Cochrane 1758 1832 Escòcia
500 James Carruthers 1759 1832 Q126514
501 Anne Rankine 1759 1843 Escòcia
502 Nelly Blair 1759 1820 Q793283
503 John Shirreff 1759 1818 Q207257
504
William Kilpatrick's Headstone.JPG
Nelly Kilpatrick 1759 1820 Q793283
505
Maitland and Louverture.jpg
Thomas Maitland 1759 1824 Escòcia
506 James Dunlop of Dunlop 1759 1832 Q209135
507 John Fraser 1760 1843 Q138873
508
Thomas Trotter Orme.jpg
Thomas Trotter 1760 1832 Q632993
509 Sir Alexander Campbell, 1st Baronet 1760 1824 Q1247411
510
James ('Purlie') Wilson, 1760 - 1820. Radical Reformer.jpg
James Wilson 1760 1820 Q530296
511 David Williamson, Lord Balgray 1761 Q126514
512 Sir James Hall, 4th Baronet 1761 1832 Q207257
513
John Rennie (Engineer).jpg
John Rennie 1761 1821 Q207257
514 Archibald Elliot 1761 1823 Escòcia
515 Армстронг, Адам Васильевич 1762 1818 Q407183
516 William McCoy 1763 1798 Escòcia
517 John Black 1764 Escòcia
518
Alexander MacKenzie by Thomas Lawrence (c.1800).jpg
Alexander Mackenzie 1764 1820 Q165845
519 Duncan Cameron 1764 1848 Escòcia
520
Captain George Duff (1764–1805).jpg
George Duff 1764 1805 Banff
521
Teniente Coronel George Johnston.jpg
George Johnston 1764 1823 Q564495
522 Sir Robert Laurie, 6th Baronet 1764 1848 Q126514
523 Robert Heron 1764 1807 Q3778560
524
Charles Lennox, 4th Duke of Richmond - Project Gutenberg etext 20110.jpg
Charles Lennox, 4th Duke of Richmond 1764 1819 Q11838964
525 David Ewen Bartholomew 1765 1821 Q204940
526
James Athol Wood.jpg
James Athol Wood 1765 1829 Q1247411
527
James Wilson anatomist.jpg
James Wilson 1765 1821 Q1013620
528
Jeanarmour.jpg
Jean Armour 1765 1834 Q793283
529
Peter Nicholson by James Green.jpg
Peter Nicholson 1765 1844 Q207257
530
General Sir John Hope, 4th Earl of Hopetoun.png
John Hope, 4th Earl of Hopetoun 1765 1823 Q767798
531
Helen Hyslop - Gravestone, Moffat.JPG
Helen Hyslop 1766 1852 Q1014104
532
John Leslie (1766-1832) by Ambroise Tardieu.jpg
John Leslie 1766 1832 Q201149
533
7th Earl of Elgin by Anton Graff around 1788.jpg
Thomas Bruce, 7th Earl of Elgin 1766 1841 Q201149
534 Archibald McBryde 1766 1816 Q550606
535
Чарльз Берд.jpg
Charles Baird 1766 1843 Escòcia
536 Charles Lyell 1767 1849 Angus
537 Peter Ewart 1767 1842 Q126514
538
George Johnstone Hope.jpg
George Johnstone Hope 1767 1818 Escòcia
539 Bazil Gordon 1768 Q126514
540
Pulteney Malcolm.jpg
Pulteney Malcolm 1768 1838 Q1014104
541 Robert Ferguson 1768 1851 Escòcia
542
Charlotte, 4th Duchess of Richmond (1768-1842), by Joseph Nollekens.jpg
Charlotte Lennox, Duchess of Richmond 1768 1842 Q11838964
543
Samuel Hunter.jpg
Samuel Hunter 1769 1839 Q126514
544 James Bell 1769 1833 Q1012401
545
Charles Menteath Modern Athenians.jpg
Charles Granville Stuart Menteath 1769 Q126514
546
John Malcom 1769 1833 by Samuel Lane.jpg
John Malcolm 1769 1833 Q1247384
547 William Dickson 1769 1846 Q652035
548 Sir Archibald Campbell, 2nd Baronet 1769 1846 Q1908426
549 Alexander Anstruther 1769 1819 Q4850225
550 William Carson 1770 1843 Q126514
551 Alexander P. W. Philip 1770 Q211091
552 William Nicol 1770 1851 Q207257
553
GG-George Ramsay.jpg
George Ramsay, 9th Earl of Dalhousie 1770 1838 Q206934
554
John Norton.jpg
John Norton 1770 1826 Escòcia
555 Alexander Ralston 1771 1827 Escòcia
556 John Heaviside Clark 1771 1863 Escòcia
557 John Maitland 1771 1836 Escòcia
558 William Brunton 1771 1851 Escòcia
559
Thomas Douglas 5th Earl of Selkirk.jpg
Thomas Douglas, 5th Earl of Selkirk 1771 1820 Q126514
560
Mungo Park portrait.jpg
Mungo Park 1771 1806 Escòcia
561 John Oswald 1771 1840 Q201149
562 Robert Jamieson 1772 1844 Q211106
563 Robert Haldane 1772 1854 Q1247411
564
Archibald Arnott.jpg
Archibald Arnott 1772 1855 Q1015818
565 Sir John Heron-Maxwell, 4th Baronet 1772 1830 Q126514
566 Roberto Ramsay 1773 1854 Escòcia
567 James Forbes 1773 1861 Q207679
568 Patrick Campbell 1773 1841 Q652539
569 Thomas Jackson 1773 Q126514
570
James Mill.jpg
James Mill 1773 1836 Angus
571
Alexander Manson. Lithograph by M. Gauci after T. Barber. Wellcome V0003820.jpg
Alexander Manson 1774 1840 Q126514
572
Bust of Prof George Dunbar by Peter Slater 1851, Old College, University of Edinburgh.jpg
George Dunbar 1774 1851 Q1011149
573 Margaret Inglis 1774 1843 Q126514
574
Henry Duncan.jpg
Henry Duncan 1774 1846 Q126514
575 Robert Allan 1774 1841 Q211091
576 David Hare 1775 1842 Escòcia
577
Cadell, William Archibald – On the lines that divide each semidiurnal arc into six equal parts, 1816 – BEIC 721561.jpg
William Archibald Cadell 1775 1855 Q216802
578
Sir Alexander Johnston.jpg
Alexander Johnston 1775 1849 Q1247384
579 John Graham Dalyell 1775 1851 Q204940
580
Sir Murray Maxwell.jpg
Murray Maxwell 1775 1831 Q550606
581
Alexander Murray 1867.jpg
Alexander Murray 1775 1813 Q126514
582 James Stewart 1775 1821 Escòcia
583 William W. Stewart 1776 1851 Escòcia
584 Arthur Edmondston 1776 1841 Q213485
585
James Jardine by Patric Park, SNPG.JPG
James Jardine 1776 1858 Q126514
586
JohnNeilson - Pistard - 03Q P560S2D1P0951 - V2.jpg
John Neilson 1776 1848 Escòcia
587 Alexander Duff 1777 1851 Aberdeenshire
588 Joseph Muter 1777 1840 Q201149
589 Robert Mudie 1777 1842 Angus
590
John Ross (1777-1856), by British school of the 19th century.jpg
John Ross 1777 1856 Q550606
591
Captain Frederick Lewis Maitland.jpg
Frederick Lewis Maitland 1777 1839 Q201149
592
Catherine Eliza Richardson crop.png
Catherine Eliza Richardson 1777 1853 Q5033327
593
Jessie Lewars - 1840.jpg
Jessie Lewars 1778 1855 Q652035
594 Anna Maria Walker 1778 1852 Q201149
595
Thomas Brown philosopher.jpg
Thomas Brown 1778 1820 Q550606
596 James MacQueen 1778 1870 Q209142
597 George Downie 1778 1814 Q7820910
598
Mary Nisbet.jpg
Mary Bruce, Countess of Elgin 1778 1855 Q2020424
599
Rev John Thomson02.jpg
John Thomson 1778 1840 Q793283
600
MaryBrunton.jpg
Mary Brunton 1778 1818 Q223212
601 Patrick Campbell 1779 1857 Escòcia
602 Alexander Walker 1779 1852 Escòcia
603 James Mudie 1779 1852 Angus
604 Hugh Murray 1779 1846 Q207257
605 David Landsborough 1779 1854 Q126514
606
Captain Robert Barclay-Allardyce.jpg
Robert Barclay Allardice 1779 1854 Stonehaven
607 David Buchan 1780 1838 Escòcia
608
John Dundas Cochrane RN wmm v1.jpg
John Dundas Cochrane 1780 1825 Escòcia
609 Alexander Henderson 1780 1863 Aberdeenshire
610 Archibald Galloway 1780 1850 Q1247411
611
SirCharlesPasley.jpg
Charles Pasley 1780 1861 Q126514
612 Thomas Gardyne 1780 1841 Angus
613
Rev Thomas Chalmers by Thomas Duncan, SNPG.JPG
Thomas Chalmers 1780 1847 Q570401
614 James Colquhoun 1780 1855 Q530296
615
Mary Somerville.jpg
Mary Fairfax Somerville 1780 1872 Q1012401
616 Thomas Roebuck 1781 1819 Q204940
617 John Smith 1781 1852 Aberdeenshire
618
John Robert Hume (?). Oil painting. Wellcome V0017904.jpg
John Hume 1781 1857 Q211091
619
Thomas Stewart Traill. Lithograph. Wellcome V0005885.jpg
Thomas Stewart Traill 1781 1862 Q208329
620
David-Brewster.jpg
David Brewster 1781 1868 Q1012401
621
General William Elphinstone.JPG
William George Keith Elphinstone 1782 1842 Escòcia
622 Grace Kennedy 1782 1825 Q793283
623
James Wardrop.jpg
James Wardrop 1782 1869 Q204940
624 Clementina Stirling Graham 1782 1877 Angus
625
Charles Malcolm.Jpeg
Charles Malcolm 1782 1851 Q1247384
626
Charles MacLaren by John Hutchison 1861.jpg
Charles Maclaren 1782 1866 Q207257
627 Charles Menzies 1783 1866 Q1247411
628 James William Hunter 1783 Q207257
629 John Vetch 1783 1835 Q207257
630
D Mackenzie.jpg
Donald Mackenzie 1783 1851 Escòcia
631 William Tennant 1784 1848 Q570401
632
Frederick Adam.jpg
Frederick Adam 1784 1853 Escòcia
633 Thomas Dick Lauder 1784 1848 Q207257
634
Allan Cunningham by Henry Room.jpg
Allan Cunningham 1784 1842 Q6383793
635 John Mitchell 1785 1859 Q1229763
636 James Hope Vere 1785 1843 Q204940
637
David Wilkie.jpg
David Wilkie 1785 1841 Q201149
638 John Clunies-Ross 1786 1854 Escòcia
639 George Brodie 1786 1867 Q207257
640 John Murray 1786 1851 Q1001935
641 Marcus Dods 1786 1838 Q207257
642 James Laidley 1786 1835 Q1247411
643
RobertGordon.jpg
Robert Gordon 1786 1853 Q5568223
644
James Leslie (Canadian politician).jpg
James Leslie 1786 1873 Q376914
645
RobertHeriotBarclay.jpg
Robert Heriot Barclay 1786 1837 Q201149
646 Robert Milligan 1786 1862 Q1011387
647 John MacTavish 1787 1852 Escòcia
648
Sir George Simpson.jpg
George Simpson 1787 1860 Q208279
649 Nathaniel Paterson 1787 1871 Q126514
650
Sir John Richardson by Stephen Pearce.jpg
John Richardson 1787 1865 Q652035
651
George Hunter (mayor).jpg
George Hunter 1788 1843 Q806432
652 Thomas Shortt 1788 1843 Q126514
653 James Blair 1788 1841 Q126514
654 Alasdair Ban MacLeod 1788 1854 Q662158
655
Thomas Gordon.jpg
Thomas Gordon 1788 1841 Aberdeenshire
656
Juan Miller.jpg
Juan Miller 1788 1843 Q841074
657
Hugh Clapperton portrait.jpg
Hugh Clapperton 1788 1827 Q564495
658 Donald Ogilvy 1788 1863 Angus
659 James Shaw Kennedy 1788 1865 Q126514
660 Alexander Rankin 1788 1852 Q211091
661
Thomas Pringle.jpg
Thomas Pringle 1789 1834 Escòcia
662
John Ramsay McCulloch by Sir Daniel Macnee detail.jpg
John Ramsay McCulloch 1789 1864 Q1788927
663
James Cunninghame Grant Duff.jpg
James Grant Duff 1789 1858 Banff
664
Peter McGill.jpg
Peter McGill 1789 1860 Q550606
665 Hugo Campbell 1790 1850 Escòcia
666 Iain Gobha na Hearadh 1790 1852 Q3438145
667 Andrew Crichton 1790 1855 Q20713711
668 Robert Forrest 1790 1852 Q209142
669
Archibald McDonald.jpg
Archibald McDonald 1790 1853 Argyll e Bute
670
Fenton - George Brown crop.jpg
George Brown 1790 1865 Q841074
671
The memorial to Andrew Hardie and John Baird, Woodside Cemetery, Paisley.jpg
John Baird 1790 1820 Q207111
672 Peter Bullions 1791 1864 Q1247411
673
Jamesstirling.jpg
James Stirling 1791 1865 Q530296
674 James Grierson 1791 1875 Q126514
675
Admiral of the Fleet Sir Houston Stewart.JPG
Houston Stewart 1791 1875 Q126514
676
AndersonAr.JPG
Arthur Anderson 1792 1868 Q213485
677 John Parish Robertson 1792 1843 Escòcia
678 Sir James Stuart Menteath, 2nd Baronet 1792 Q126514
679 Dorothea Primrose Campbell 1792 1863 Q213485
680
Edward Irving.jpg
Edward Irving 1792 1834 Q564495
681 Alexander Brodie Spark 1792 1856 Q841074
682
Robert Lee (1793-1877).png
Robert Lee 1793 1877 Q632993
683
William Beattie (physician).jpg
William Beattie 1793 1875 Q919147
684
Magdalen de Lancey.png
Magdalen Hall 1793 1822 Q207257
685 Alexander Collie 1793 1835 Q987782
686 James Grant 1793 1836 Escòcia
687
John Crichton-Stuart, 2nd Marquess of Bute.jpg
John Crichton-Stuart, 2nd Marquess of Bute 1793 1848 Q5313796
688 William Ogilvy 1793 1871 Angus
689
James Dunlop, ca. 1843 oil portrait by Joseph Backler a2448001h.jpg
James Dunlop 1793 1848 Escòcia
690
John Fairbairn Esq - Cape Educator and Politician.jpg
John Fairbairn 1794 1864 Escòcia
691
Лорд Каткарт.jpg
George Cathcart 1794 1854 Q211091
692
John Gibson Lockhart.jpg
John Gibson Lockhart 1794 1854 Q1028380
693
Joseph Morrin.png
Joseph Morrin 1794 1861 Q1247384
694
Robert Liston Stump.jpg
Robert Liston 1794 1847 Q204940
695
John Duncan (botanist) c1866.jpg
John Duncan 1794 1881 Stonehaven
696
Henry Stephens by John Watson Gordon (detail).png
Henry Stephens 1795 1874 Angus
697
James Braid, portrait.jpg
James Braid 1795 1860 Q201149
698 Janet Hamilton 1795 1873 Q530296
699
Thomas Carlyle lm.jpg
Thomas Carlyle 1795 1881 Q1015818
700 John Munroe 1796 1861 Escòcia
701 John Machar 1796 1893 Angus
702 Thomas Galloway 1796 1851 Q209142
703
RobertWight.jpg
Robert Wight 1796 1872 Q207257
704 John Robertson 1797 1884 Q1247411
705 William Grant Stewart 1797 1869 Q806432
706 Alexander Laird 1797 1873 Inverclyde
707 James Black 1797 1886 Escòcia
708
James Ferguson (astronomer).jpg
James Ferguson 1797 1867 Q1247411
709
PSM V01 D242 and V20 D610 Charles Lyell.jpg
Charles Lyell 1797 1875 Angus
710
Sir Andrew Smith.jpg
Andrew Smith 1797 1872 Q407183
711 Andrew Petrie 1798 1872 Q201149
712
John Cochrane, 19th-century chessplayer.gif
John Cochrane 1798 1878 Escòcia
713 Cosmo Innes 1798 1874 Escòcia
714 Henry Scott Riddell 1798 1870 Q7563326
715 Robert Pollok 1798 1827 Q211091
716 John Gray 1799 1883 Escòcia
717
JohnRobertson23.jpg
John Robertson 1799 1876 Q1247411
718 Andrew Anderson 1799 1861 Escòcia
719
Robert Caruthers (ca. 1840).jpg
Robert Carruthers 1799 1878 Q126514
720
David Douglass00.jpg
David Douglas 1799 1834 Q852883
721
William Mure b1799.jpg
William Mure 1799 1860 Q2695543
722 Peter Allan 1799 1849 Q207257
723
Lindsay James Bowman.jpg
James Bowman Lindsay 1799 1862 Angus
724 David Don 1799 1841 Angus
725
William Cruickshank.jpg
William Cruickshank 1800 1810 Escòcia
726
William Dow.jpg
William Dow 1800 1868 Escòcia
727
James Ferrier 2.jpg
James Ferrier 1800 1888 Q201149
728
George Monro.png
George Monro 1801 1878 Escòcia
729 Alexander Thom 1801 1879 Q211106
730 Robert Rankin 1801 1870 Q211091
731
Horatioross.jpg
Horatio Ross 1801 1886 Angus
732 John Rankine 1801 1864 Q793283
733 James Grant 1802 1879 Q841074
734 George Rennie 1802 1860 Q207257
735
Joseph Mitchell CE by Stephen C Dickson.jpg
Joseph Mitchell 1803 1883 Q211106
736
MacAulay (R. R. McIan).png
R. R. McIan 1803 1856 Escòcia
737
Sir Francis Grant by Sir Francis Grant.jpg
Francis Grant 1803 1878 Q207679
738 George Taylor 1803 1891 Q211113
739 Thomas Carlyle 1803 1855 Q652035
740 Benjamin Boyd 1803 1851 Q550606
741 John Longmuir 1803 1883 Aberdeenshire
742 James Mackay 1804 1875 Escòcia
743 William Beattie Booth 1804 1874 Q1247411
744
John Pringle Nichol.jpg
John Pringle Nichol 1804 1859 Angus
745 David Gibson 1804 1864 Angus
746
JohnDuncan 1805 1849.jpg
John Duncan 1805 1849 Q126514
747 David Milne-Home 1805 1890 Q207257
748 William Stevenson 1805 Q211091
749
James Wilson by Sir John Watson-Gordon.jpg
James Wilson 1805 1860 Q407183
750
David Urquhart (1805-1877).jpg
David Urquhart 1805 1877 Q208279
751 John Graham 1805 1839 Q1247384
752
Johann Lamont Litho.jpg
Johann von Lamont 1805 1879 Q897175
753
LadyFloraHastings.jpg
Flora Hastings 1806 1839 Q1871345
754
Alexduff.jpg
Alexander Duff 1806 1878 Q1011665
Q1247411
755
Janet bathgate 1894-crop.jpg
Janet Bathgate 1806 1898 Q211113
756 John Hossack 1806 1891 Q841074
757
David Dale Owen gravure.jpg
David Dale Owen 1807 1860 Q530296
758
George Broadfoot.jpg
George Broadfoot 1807 1845 Q208329
759
John Cumming.jpg
John Cumming 1807 1881 Aberdeenshire
760 William Grahame 1808 1890 Q1229763
761
William Fergusson 1st Baronet.jpg
William Fergusson 1808 1877 Q207257
762 George William Hope 1808 1863 Q2188248
763 John Inglis 1808 1891 Q6899864
764 Charles Hope 1808 1893 Q204940
765
Rev-james-begg-d-d-george-square.jpg
James Begg 1808 1883 Q207111
766 William Arnot 1808 1875 Q852883
767 William Brown 1809 1898 Angus
768
Dr. A. Moody-Stuart.png
Alexander Moody Stuart 1809 1898 Escòcia
769 John Spencer Login 1809 1863 Q839556
770
Dr. John Adamson.jpg
John Adamson 1809 1870 Q207736
771
GeorgeMoffat23.jpg
George Moffat Sr. 1810 1878 Q126514
772
Richard Owen geologist.png
Richard Owen 1810 1890 Q530296
773
General Neill.jpg
James George Smith Neill 1810 1857 Q7658460
774
Sir Hugh Allan of Ravenscrag, Montreal.jpg
Hugh Allan 1810 1882 Q1018756
775 Alexander Macansh 1811 Q1014524
776 James Johnston 1811 1896 Q204940
777
James McCosh.jpg
James McCosh 1811 1894 Q793283
778
Mlemen073.jpg
James Pagan 1811 1870 Q7808553
779 David MacNish 1812 1863 Q489551
780 Richard Hutchison 1812 1891 Q376914
781
James Milne Wilson.jpg
James Wilson 1812 1880 Banff
782
Marquess of Dalhousie.JPG
James Broun-Ramsay, 1st Marquess of Dalhousie 1812 1860 Q206934
783 Isabelle Duncan 1812 1878 Q652035
784
Thomas Affleck (planter) 01.jpg
Thomas Affleck 1812 1868 Q652035
785 Archibald Campbell Swinton 1812 1890 Escòcia
786
Macmillan 1839.jpg
Kirkpatrick Macmillan 1812 1878 Q6383793
787 William Logan 1813 1879 Q209142
788 James Dickson 1813 1863 Escòcia
789
David Livingstone -1.jpg
David Livingstone 1813 1873 Q881708
790 Sir John Dick-Lauder, 8th Baronet 1813 1867 Q211106
791 James Garland 1813 1904 Q1026799
792
EdwardBalfour.jpg
Edward Green Balfour 1813 1889 Angus
793
John Rae by Stephen Pearce.jpg
John Rae 1813 1893 Q3126032
794
JamesFergus.JPG
James Fergus 1813 1902 Q530296
795
Charles Davidson Bell05.jpg
Charles Davidson Bell 1813 1882 Q201149
796
JohnFergusonSenator23.jpg
John Ferguson 1813 1888 Escòcia
797 William Leitch 1814 1864 Q1818828
798 Robert Nisbet 1814 1874 Q758623
799
John Goodsir.jpg
John Goodsir 1814 1867 Q570401
800 Charles Dubois de Gennes 1814 1876 Q652035
801 George Alexander 1814 1903 Q806432
802
DrummondHay1908.jpg
Henry Maurice Drummond-Hay 1814 1896 Q207679
803
JohnHenryAnderson.jpg
John Henry Anderson 1814 1874 Q376914
804 James Fenton 1815 1863 Angus
805
JamesShaw(artist)-1836-B18026.jpg
James Shaw 1815 1881 Q652035
806
Sir George Furguson.jpg
George Raff 1815 1889 Escòcia
807
James Valentine c1850.jpg
James Valentine 1815 1879 Escòcia
808
Allan Robertson 1850.png
Allan Robertson 1815 1859 Q207736
809 George Tinline 1815 1895 Q1012401
810
William Irving.jpg
William Irving 1816 1872 Q564495
811
Hon. A. B. Murray, M.L.C. (Notable South Australians).jpg
Alexander Murray 1816 1903 Q126514
812 James Harrison 1816 1893 Escòcia
813 James Caird 1816 1892 Q1001935
814
Portrait of Henry Robertson Esq. (of Pale, Llandderfel) (4671141) (cropped).jpg
Henry Robertson 1816 1888 Banff
815
Sir John Hay.jpg
John Hay 1816 1892 Escòcia
816 John McMillan 1816 1886 Escòcia
817 Archibald Sturrock 1816 1909 Angus
818 Mary Balfour Herbert 1817 1893 Q207257
819 Samuel Morison Brown 1817 1856 Q207257
820
John Brander.jpg
John Brander 1817 1877 Q841074
821 John Gray 1817 1872 Q211106
822 John Allan Broun 1817 1879 Q652035
823
Alexander Mitchell (Wisconsin Congressman).jpg
Alexander Mitchell 1817 1887 Q1026799
824 William Menelaus 1818 1882 Q207257
825
RobertCampbellMP23.jpg
Robert Campbell 1818 1887 Highlands
826
John ross macduff.jpg
John Ross Macduff 1818 1895 Q852883
827 James Lorimer 1818 1890 Q207679
828 John L. Morrison 1819 1899 Escòcia
829
James Brown (Australian pastoralist).jpg
James Brown 1819 1890 Q201149
830 William Barker 1819 1886 Q652035
831 Robert Turnbull 1819 1872 Q207257
832
WalterMcIndoe.png
Walter D. McIndoe 1819 1872 Dunbartonshire
833
John Campbell Shairp 1819-1885 by Robert Inerarity Herdman 1886.jpg
John Campbell Shairp 1819 1885 Q204940
834
John McKinlay.jpg
John McKinlay 1819 1872 Argyll e Bute
835
John-Faed-xx-Self-portrait-ca-1850.jpg
John Faed 1819 1902 Escòcia
836 Alexander Campbell Fraser 1819 1914 Argyll e Bute
837 Hugh Andrew Johnstone Munro 1819 1885 Q841074
838
Captain John Gray.jpg
John Gray 1819 1872 Q754867
839
Walter Hill.jpg
Walter Hill 1820 1904 Q126514
840 William Collie 1820 1900 Aberdeenshire
841
James Lowry, Jr.jpg
James Lowry, Jr. 1820 1876 Escòcia
842
Joseph Gibb Robertson.jpg
Joseph Gibb Robertson 1820 1899 Escòcia
843
TF Hamilton.png
Thomas Ferrier Hamilton 1820 1905 Q204940
844 Alexander Hay 1820 1898 Q211950
845
Roualeyn George Gordon-Cumming00.jpg
Roualeyn George Gordon-Cumming 1820 1866 Q211106
846
ARCHER Archibald.jpg
Archibald Archer 1820 1902 Q201149
847 Matthew Armour 1820 1903 Q211091
848
EricHarrington23.jpg
Eric Harrington 1820 1898 Q207736
849
Lady (Susan Elizabeth) Clementine Waring (née Hay) as Valentina; William Montagu Hay, 10th Marquess of Tweeddale as St Bris (Les Huguenots).jpg
Elizabeth Wellesley, Duchess of Wellington 1820 1904 Q207257
850 Jessie Finnie 1821 Escòcia
851 William Houston Stewart 1821 1901 Q793283
852
James Croll.jpg
James Croll 1821 1890 Escòcia
853 Charles Meldrum 1821 1901 Q211106
854
Victoria Cross Medal without Bar.png
William Gardner 1821 1897 Q530296
855
RTCL 026.jpg
Hugh Matheson 1821 1898 Escòcia
856
Robert Adamson.jpg
Robert Adamson 1821 1848 Q207736
857
Old Tom Morris 1905.png
Old Tom Morris 1821 1908 Q207736
858
Francis Beattie - Queensland Politician.JPG
Francis Beattie 1821 1886 Q652035
859 William Rennie 1821 1896 Q841074
860
Paton, Joseph Noel by Thomas Annan - photograph - 1866.jpg
Joseph Noel Paton 1821 1901 Q211950
861
James B. Beck - Brady-Handy.jpg
James B. Beck 1822 1890 Q1247384
862
Robert William Thomson.png
Robert William Thomson 1822 1873 Stonehaven
863
Andrew Allan (1822-1901) of Montreal.jpg
Andrew Allan 1822 1901 Q1018756
864
William Saunders Granger.jpg
William Saunders 1822 1900 Q207736
865 Joseph Brown 1823 1899 Q1012401
866 John Mercer 1823 1891 Q206934
867
John Struthers b1823.jpg
John Struthers 1823 1899 Q211950
868
George Douglas Campbell, 8th Duke of Argyll by George Frederic Watts.jpg
George Campbell, 8th Duke of Argyll 1823 1900 Dunbartonshire
Argyll e Bute
869 Hugh Buchanan 1823 1890 Q652539
870
John McMillan (11307023705).jpg
John McMillan 1824 1901 Q126514
871
Baikie explorer.jpg
William Balfour Baikie 1824 1864 Q208329
872
ArthurHayHume (cropped).jpg
Arthur Hay, 9th Marquess of Tweeddale 1824 1878 Q207257
873
Archibald Clark, 1860.jpg
Archibald Clark 1824 1875 Q1013620
874 Charles Begg 1825 1874 Q323196
875
Andrew Kennedy Hutchison Boyd.jpg
Andrew Kennedy Hutchison Boyd 1825 1899 Q209135
876
US Navy Medal of Honor (1862 original).png
James Avery 1825 1898 Escòcia
877
StateLibQld 1 52768 William Landsborough pictured with two of his daughters, ca. 1870.jpg
William Landsborough 1825 1886 Q1018756
878
Canadafirstladyjanesym.jpg
Jane Mackenzie 1825 1893 Escòcia
879
The Battle of Sebastopol.png
Thomas de Courcy Hamilton 1825 1908 Q1001935
880
Thomas Edmondston.png
Thomas Edmondston 1825 1846 Q805562
881
Catherine Helen Spence.jpg
Catherine Spence 1825 1910 Q632993
882
Arthur Mitchell Reid.jpg
Arthur Mitchell 1826 1909 Q211106
883 G. C. M. Douglas 1826 1904 Q211091
884
Lord William Hay Vanity Fair 1874-12-12.jpg
William Hay, 10th Marquess of Tweeddale 1826 1911 Q207257
885 Alexander Moir 1826 1893 Angus
886 David Sime Cargill 1826 1904 Angus
887 Peter Barr 1826 1909 Q530296
888
George Augustus Frederick Elphinstone Dalrymple.jpg
George Elphinstone Dalrymple 1826 1876 Aberdeenshire
889
Victoria Cross Medal without Bar.png
James Leith 1826 1869 Aberdeenshire
890 James Scobie 1826 1854 Q758623
891
Jessie Campbell.jpg
Janet Campbell 1827 1907 Q211091
892 James Hannay 1827 1873 Q652035
893 Henrietta Keddie 1827 1914 Q1012047
Q201149
894 Andrew Leith Adams 1827 1882 Q806177
895
John Macadam (1827–1865).png
John Macadam 1827 1865 Escòcia
896 Alexander Black 1827 1897 Q806432
897
Poet William Watson.jpg
William Watson 1827 1899 Q530296
898 Peter Graham 1827 1877 Q652539
899
David Syme, the father of protection in Australia (1908) (14597998347).jpg
David Syme 1827 1908 Q1012054
900 George Lawson 1827 1895 Escòcia
901
Henry Thomson, 1882.jpg
Henry Thomson 1828 1903 Q1247384
902 James Rankine 1828 1897 Q793283
903 Frederick Robertson Aikman 1828 1888 Q209142
904 William Mack 1828 1897 Q530296
905 Lambert Playfair 1828 1899 Q207736
906 James McIntyre 1828 1906 Q211106
907 John Stevenson McDonald 1828 1917 Q793283
908 James Smail 1828 1905 Q1012401
909 William Duguid Geddes 1828 1900 Aberdeenshire
910
George Yule.jpg
George Yule 1829 1892 Escòcia
911
Frank Gardiner bushranger.jpg
Frank Gardiner 1829 1904 Escòcia
912
George Corson, architect.jpg
George Corson 1829 1910 Q652035
913
John Gibb (1829-1905).png
John Gibb 1829 Angus
914 David Selkirk 1829 1904 Q652035
915 David Mitchell 1829 1916 Angus
916
Mountstuart Elphinstone Grant Duff.jpg
M. E. Grant Duff 1829 1906 Banff
917
JamesGilfillan1890.jpg
James Gilfillan 1829 1894 Q806906
918 Thomas Parker 1829 1903 Q793283
919 Phineas Ryrie 1829 1892 Q165845
920 James M. Ritchie 1829 1918 Q211950
921
James Henry McLean (Missouri Congressman).jpg
James Henry McLean 1829 1886 Q793283
922 David Murray 1829 1907 Q570401
923 David Allan Poe Watt 1830 1917 Q793283
924 James Carswell 1830 1897 Q126514
925
James Murray (Ohio politician).jpg
James Murray 1830 1881 Escòcia
926
PSM V22 D594 Charles Wyville Thompson.jpg
Charles Wyville Thomson 1830 1882 Q204940
927
T G Montgomerie.jpg
Thomas George Montgomerie 1830 1878 Q793283
928 William Mure 1830 1880 Q2695543
929
John Warren B-62947.jpeg
John Warren 1830 1914 Q841074
930 William Caven 1830 1904 Q6415625
931
Victoria Cross Medal without Bar.png
Edward Spence 1830 1858 Q652035
932 Mary Grant 1831 1908 Q1247411
933
Capt. Alexander Henderson, photographer, by William Notman.jpg
Alexander Henderson 1831 1913 Escòcia
934
Robert Fairlie.jpg
Robert Francis Fairlie 1831 1885 Escòcia
935 William McDougall 1831 1886 Escòcia
936 David Duncan 1831 1886 Angus
937 John Gibb 1831 1909 Escòcia
938 Philip Howard Colomb 1831 1899 Q126514
939
Robert Wallace.jpg
Robert Wallace 1831 1899 Q207736
940 Thomas Brunton 1831 1908 Q1714424
941
Lt William Alexander Kerr, VC.jpg
William Alexander Kerr 1831 1919 Q632993
942
JamesParisLeePortrait.jpg
James Paris Lee 1831 1904 Q407183
943 James MacGregor 1832 1910 Q852883
944 James Davidson 1832 1914 Q1026799
945 Thomas Logan Stillie 1832 1883 Q793283
946
Robert Jaffray.png
Robert Jaffray 1832 1914 Q806906
947 John Walker 1832 1889 Q652539
948 John Bruce 1832 1901 Q1229763
949 William Craig 1832 1922 Q209142
950
John M. Farquhar.jpg
John M. Farquhar 1832 1918 Q793283
951 Arthur Laurenson 1832 1890 Q213485
952
JohnKirk1908.jpg
John Kirk 1832 1922 Angus
953
John Inglis (trade unionist).jpg
John Inglis 1834 1911 Q5301155
954 John Lambie 1833 1895 Q1018756
955 Robertson Macaulay 1833 1915 Q138873
956 Robert Porter 1833 1901 Q793283
957
John Waldie 1910.jpg
John Waldie 1833 1907 Q407183
958
James McCosh Clark, ca 1885-1889.jpg
James Clark 1833 1898 Q1013620
959
Robert Gilmour Leckie.jpg
Robert Gilmour Leckie 1833 1914 Q1249400
960 James Cock 1833 1901 Q201149
961
Alexander Young (Hawaii).jpg
Alexander Young 1833 1910 Q1016707
962 James Kerr 1834 1901 Q126514
963
McCall1869.jpg
Thomas McCall 1834 1904 Q126514
964
Andrew Duncan (mayor).jpg
Andrew Duncan 1834 1880 Escòcia
965 John Shand 1834 1914 Q841074
966 Robert Ferguson 1834 1901 Q1010328
967
John Henry (1898).jpg
John Henry 1834 1912 Q213485
968
Thomas Bain.jpg
Thomas Bain 1834 1915 Q3778259
969 Andrew Handyside 1835 1904 Q207257
970 John Horne 1835 1905 Q1247411
971 Archibald Hamilton Charteris 1835 1908 Q126514
972 John Lyle (Assemblyman) 1835 Q211091
973
Jamestaylor1.jpg
James Taylor 1835 1892 Q376914
974
George Stott CIM.jpg
George Stott 1835 1889 Escòcia
975
Governor Duff.jpg
Robert Duff 1835 1895 Q1145710
976
Andrew Tennant-1890-B11308.jpg
Andrew Tennant 1835 1913 Q407183
977
JamesBainWhite.jpg
James Bain White 1835 1897 Q1229763
978
James Wilson, congressman from Iowa and Secretary of Agriculture.jpg
James Wilson 1835 1920 Q793283
979 William Guthrie 1835 1908 Q1001935
980 Robert Bowes 1835 1919 Q1013620
981 John Hardy 1835 1913 Escòcia
982
Andrew Carnegie, three-quarter length portrait, seated, facing slightly left, 1913-crop.jpg
Andrew Carnegie 1835 1919 Q211950
983
Andrew Strath.PNG
Andrew Strath 1836 1868 Q207736
984
David Pinkerton.jpg
David Pinkerton 1836 1906 Q204940
985 Emily, Lady Peel 1836 1924 Q207257
986
史釗域.jpg
Frederick Stewart 1836 1889 Aberdeenshire
987
John Gregorson Campbell (cropped).jpg
John Gregorson Campbell 1836 1891 Q652539
988
Dr John Gillespie (1836–1912).jpg
John Gillespie 1836 1912 Q126514
989 Henry Smith 1836 Q126514
990 Robert Hamilton 1836 1895 Q565640
991 James Bell 1836 1908 Q126514
992 Duncan Cameron 1837 1916 Q1247411
993 Robert Connor 1837 Q211091
994 John Brunton 1837 Q207257
995
हेनरी बेवरीज.jpg
Henry Beveridge 1837 1929 Escòcia
996
US-MOH-1862.png
James Jardine 1837 1922 Escòcia
997 Robert Giffen 1837 1910 Q530296
998 Andrew Scott Irving 1837 1904 Q564495
999
Captain McClure, Vice-Admiral of the Chinese Fleet.jpg
John McClure 1837 1920 Q1011387
1000 Robert Flint 1838 1910 Q652035
1001 James Blyth 1838 1906 Q376914
1002 Anne Fraser Bon 1838 1936 Q1247411
1003
Thomas Blake Glover.jpg
Thomas Blake Glover 1838 1911 Q138873
1004 James Cosh 1838 1900 Q1001935
1005
William sloan.jpg
William Gibson Sloan 1838 1914 Q793283
1006
No-nb bldsa f1c007.jpg
William McIntosh 1838 1931 Q207736
1007
George Strahan portrait.jpg
George Strahan 1838 1887 Q138873
1008
US Navy Medal of Honor (1862 original).png
John Dempster 1839 Escòcia
1009
US Navy Medal of Honor (1862 original).png
John Harris 1839 Escòcia
1010 Mary Ann Maitland 1839 1919 Q211106
1011
William Arrol, Page 70.jpg
William Arrol 1839 1913 Q211091
1012
David McNaught.jpg
David McNaught 1839 1922 Q7164556
1013
Joseph Tait.png
Joseph Tait 1839 1911 Q17582096
1014 David Hogg 1840 1914 Escòcia
1015 Robert L. Alexander 1840 1923 Q206926
1016
Samuel Calvin.jpg
Samuel Calvin 1840 1911 Q550606
1017
Campbell.png
William Campbell 1841 1921 Escòcia
1018 Adam Black 1841 1902 Q1012054
1019 John Ramsay 1841 1924 Q209142
1020
John Duthie, ca 1900.jpg
John Duthie 1841 1915 Q407193
1021 Alexander McKay 1841 1917 Q3776689
1022 Donald Macnish 1841 1927 Q652539
1023 John Maxwell 1841 1931 Q530296
1024 David Paton Balfour 1841 1894 Escòcia
1025
US-MOH-1862.png
David Dickie 1841 1904 Escòcia
1026
William Lockhart d1900.jpg
William Lockhart 1841 1900 Q211091
1027
Richard Henry Brunton.jpg
Richard Henry Brunton 1841 1901 Q6930998
1028 David Robert Lyall 1842 1917 Angus
1029 Isabella Flora Siteman 1842 1919 Angus
1030 Robert Cowie 1842 1874 Q213485
1031
Robert Ramsay (politician).jpg
Robert Ramsay 1842 1882 Q407183
1032
Robert Brown, Ph.D.; honorary degree (1874).jpg
Robert Brown 1842 1895 Escòcia
1033
GMC F131 th.jpg
Jamie Anderson 1842 1905 Q207736
1034
Alexander Mackenzie Bengal.jpg
Alexander Mackenzie 1842 1902 Q652035
1035
Bindon Blood.png
Bindon Blood 1842 1940 Q211113
1036 Thomas Mitchell 1843 1921 Q652035
1037 David Payne 1843 1894 Q564495
1038
Andrea Rabagliati.jpg
Andrea Rabagliati 1843 1930 Escòcia
1039 Robert Bruce 1843 1917 Q207257
1040
Robert Caldwell PRG-280-1-5-334.jpeg
Robert Caldwell 1843 1909 Q793283
1041 Henry Henderson 1843 1891 Q1247411
1042 Thomas Purdie 1843 1916 Q209142
1043
William Orr.jpg
William Orr 1843 1929 Q793283
1044
Henry Faulds2.jpg
Henry Faulds 1843 1930 Q1013620
1045 John Arbuthnott, 10th Viscount of Arbuthnott 1843 1895 Q376914
1046 James Scott Skinner 1843 1927 Q806177
1047
Arthur Annesley Vanity Fair 14 September 1899.jpg
Arthur Annesley, 11th Viscount Valentia 1843 1927 Escòcia
1048
William Sawers.jpg
William Sawers 1844 1916 Q1229763
1049
Lauder Brunton 1881.jpg
Lauder Brunton 1844 1916 Q1714424
1050
William Hood - Queensland Politician.png
William Hood 1844 1920 Q1012054
1051
Andrew Lang.jpg
Andrew Lang 1844 1912 Q772507
1052
William Wilson McCardle.jpg
William Wilson McCardle 1844 1922 Q126514
1053 Septimus Smet Thorburn 1844 1924 Q7846280
1054
Thomas Muir Mathematician.jpg
Thomas Muir 1844 1934 Q209142
1055
Sir Robert Stout.PNG
Robert Stout 1844 1930 Q213485
1056 James Manson 1845 1935 Q1018756
1057 Edward Richard Alston 1845 1881 Q209142
1058 George Muirhead 1845 Q207257
1059 John Roberts 1845 1934 Q772507
1060 James Inglis 1845 1908 Angus
1061 James Cooper 1846 1922 Q211106
1062 John Scott 1846 1909 Q407183
1063 James Graham Fairley 1846 Q204940
1064
William Ewart Lockhart.jpg
William Ewart Lockhart 1846 1900 Q126514
1065
JEAN HARROWER GUTELIUS.jpg
Jean Harrower Gutelius 1846 Q1247411
1066 James Thomson 1851 1933 Escòcia
1067
Mcgregor.jpg
William McGregor 1846 1911 Q1247411
1068
Andrew-gilbert-wauchope.jpg
Andrew Wauchope 1846 1899 Q206934
1069
William Spence.jpg
William Spence 1846 1926 Q1282606
1070 Donald Petrie 1846 1925 Q211106
1071
Sir William MacGregor.jpg
William MacGregor 1846 1919 Escòcia
1072
WilliamRobertsonSmith.jpg
William Robertson Smith 1846 1894 Aberdeenshire
1073 John Farquharson 1847 1933 Q207257
1074
13thEarlOfDalhousie.jpg
John Ramsay, 13th Earl of Dalhousie 1847 1887 Q138873
1075
Lord Francis Douglas.jpg
Lord Francis Douglas 1847 1865 Q652035
1076 Henry Holmes Stewart 1847 1937 Escòcia
1077 Tom Kidd 1848 1884 Q207736
1078 Robert Parlane 1848 1918 Dunbartonshire
1079 John Smith 1848 1881 Q34464203
1080 William Macconnachie 1848 1932 Q211106
1081 Daniel Rankin Steuart 1848 1925 Q204940
1082 Alexander Muirhead 1848 1920 Q207257
1083 William Bruce Wood 1848 1928 Aberdeenshire
1084
Thomas Millie Dow.png
Thomas Millie Dow 1848 1919 Q201149
1085
Isaac Cowie.jpg
Isaac Cowie 1848 1917 Q213485
1086 William Cruikshank 1848 1922 Escòcia
1087 Fergie Reid 1849 1924 Q793283
1088 John William Cousin 1849 1910 Escòcia
1089
Andrew JG Barclay.jpg
Andrew Barclay 1849 1943 Q407183
1090
6thLordBalfourOfBurleigh.jpg
Alexander Bruce, 6th Lord Balfour of Burleigh 1849 1921 Clackmannanshire
1091 Daniel McAlpine 1849 1932 Q1018756
1092
PortraitCowie.png
William Clarke Cowie 1849 1910 Angus
1093 Alexander Sandford 1849 1905 Q530296
1094 Robert Nivison, 1st Baron Glendyne 1849 1930 Q126514
1095 Galfred Congreve 1849 1882 Q126514
1096 William Wood 1849 1924 Q806432
1097
James Glenny Wilson, ca 1910.jpg
James Wilson 1849 1929 Q407183
1098 Peter Hume Brown 1849 1918 Q207257
1099 David Reid 1850 Escòcia
1100 Aidan McQueen 1850 Escòcia
1101 Evelyn Morrison 1850 Escòcia
1102 Alex Robertson 1850 Escòcia
1103 Bill McCartney 1850 Q209135
1104 George Adams 1850 2000 Q793283
1105 William Miller 1850 1922 Q1758466
1106
Walter Armstrong.jpg
Walter Armstrong 1850 1918 Q407183
1107 David Bews 1850 1891 Q208329
1108 Eliza Humphreys 1850 1938 Q21959140
1109
John Hannah Gordon 2.jpeg
John Gordon 1850 1923 Q1011533
1110
Alexander Wilkie.JPG
Alexander Wilkie 1850 1929 Q201149
1111 Thomas C. MacMillan 1850 1935 Q1001935
1112
Portrait of Thomas Wilson Paterson (c. 1914).jpg
Thomas Wilson Paterson 1850 1921 Escòcia
1113
George Watt RBGE.jpg
George Watt 1851 1930 Escòcia
1114 John Ferguson Nisbet 1851 1899 Q3463586
1115
George Chrystal.jpg
George Chrystal 1851 1911 Q1009340
1116
StateLibQld 1 53084 Archibald Meston (1851-1924).jpg
Archibald Meston 1851 1924 Aberdeenshire
1117
Young Tom Morris.jpg
Young Tom Morris 1851 1875 Q207736
1118 John Wald 1851 1871 Q839556
1119 Robert McIntyre (bishop) 1851 1914 Q772507
1120 John Kerr 1852 1925 Q207257
1121 James Hastings 1852 1922 Aberdeenshire
1122 James Andrew Whitelock Mein 1852 1918 Q1012401
1123
James McLachlan.jpeg
James McLachlan 1852 1940 Q652539
1124
12th Earl of Dundonald.jpg
Douglas Cochrane, 12th Earl of Dundonald 1852 1935 Escòcia
1125 David Forsyth 1852 1936 Q1247411
1126 John Ferguson 1852 1925 Aberdeenshire
1127 Robert Macpherson 1853 Inverclyde
1128 James Hamilton 1853 1894 Q1010328
1129 Robert Wallace 1853 Q126514
1130 Alice Stewart Ker 1853 1943 Q806432
1131 William Smart 1853 1915 Q211091
1132
James Mackenzie (cardiologist).jpg
James Mackenzie 1853 1925 Q852883
1133 Margaret Moyes Black 1853 1935 Q201149
1134 Robert Wallace 1853 1939 Q7860570
1135 David George Ritchie 1853 1903 Q1012401
1136
Thomas Mackenzie.jpg
Thomas Mackenzie 1854 1930 Q206934
1137 David Forsyth 1854 1909 Q208279
1138 Thomas Gifford 1854 1935 Q216045
1139 Thomas Lang 1854 1902 Q772507
1140
James Paterson.png
James Paterson 1854 1932 Q881708
1141 William Wyinks 1854 1921 Q841074
1142 John L. Kennedy 1854 1946 Q793283
1143
James Mavor (1854 - 1925).jpg
James Mavor 1854 1925 Q1001935
1144
CharlesPMcClelland1893.jpg
Charles P. McClelland 1854 1944 Q1017187
1145 Peter Thompson 1854 1928 Q201149
1146 John McPherson 1855 1934 Dunbartonshire
1147 John Norman 1855 1912 Q793283
1148
John James Pringle.jpeg
John James Pringle 1855 1922 Q126514
1149
Andrew Walker.tif
Andrew Walker 1855 1934 Q1012054
1150 Matthew Hay 1855 1932 Q3778259
1151
James Horn.jpg
James Horn 1855 1932 Q806432
1152 Lionel Wordsworth Hinxman 1855 1936 Q1229763
1153 Arthur Melville 1855 1904 Angus
1154 John McConnell Black 1855 1951 Q1017196
1155
Lady Florence Dixie VF-detail.jpg
Lady Florence Dixie 1855 1905 Q5194100
1156
William Strang - William York MacGregor 1904.jpg
William York Macgregor 1855 1923 Escòcia
1157 William Ritchie Sorley 1855 1935 Q772507
1158
James Main Dixon 1902.jpg
James Main Dixon 1856 1933 Q211091
1159 Vereker Monteith Hamilton 1856 1931 Q652539
1160
Hopekirk.jpg
Helen Hopekirk 1856 1945 Escòcia
1161 James Falconer 1856 1931 Angus
1162
Thomas Anderson Stuart.jpg
Thomas Peter Anderson Stuart 1856 1920 Q126514
1163
James Keir Hardie by John Furley Lewis, 1902.jpg
Keir Hardie 1856 1915 Q207111
1164
Isla-stewart.png
Isla Stewart 1856 1910 Q126514
1165
James Mardock.jpg
James Murdoch 1856 1921 Stonehaven
1166
Matthew Reid.jpg
Matthew Reid 1856 1947 Q793283
1167
Chumps 1912.jpg
William Shea 1856 1918 Q652035
1168
Willie Fernie c1900.jpg
Willie Fernie 1857 1924 Q207736
1169 William Bradley Lamond 1857 1924 Angus
1170
Ethel Gordon Fenwick.jpg
Ethel Gordon Fenwick 1857 1947 Q841074
1171 Thomas Stewart 1857 1942 Q1247411
1172
Beveridge John 127 VIII. Universala Kongreso Esperantista – Albumo (cropped).jpg
John Beveridge 1857 1943 Q793283
1173
John Campbell (architect).jpg
John Campbell 1857 1942 Escòcia
1174 J. H. Ronaldson 1858 Q207257
1175 Wallace Lindsay 1858 1937 Q201149
1176
Joseph Thomson.png
Joseph Thomson 1858 1895 Q7164556
1177
Tcitp d782 j h stewart lockhart commissioner at weihaiwei.jpg
James Haldane Stewart Lockhart 1858 1937 Q652539
1178 Angus Stuart 1858 1923 Escòcia
1179 Douglas Reid Kinnier 1858 1916 Q1018756
1180 Ned Haig 1858 1939 Q1012401
1181 Alexander Cleghorn 1859 1922 Q201149
1182
StateLibQld 1 65799 Alexander Mayes.jpg
Alexander Mayes 1859 1941 Q201149
1183 Jack Burns 1859 1927 Q207736
1184
William Orpen - Sir William McCormick.jpg
William Symington McCormick 1859 1930 Q652035
1185
Neil Douglas Findlay.png
Neil Douglas Findlay 1859 1914 Q530296
1186 James McKie 1859 1910 <some value>
Q211091
1187
Archie hunter.jpg
Archie Hunter 1859 1894 Q793283
1188
Samuel-Rutherford-Crockett.jpg
Samuel Rutherford Crockett 1859 1914 Q1011387
1189 Colin Campbell 1859 1928 Escòcia
1190 Robert Scot Skirving 1859 1956 Q207257
1191 James Miller 1860 1947 Q1247411
1192
John Joseph Dougall (Hay).jpg
John Joseph Dougall 1860 1934 Aberdeenshire
1193 Bob Burnett 1860 Q407183
1194
AndrewKirkaldy.JPG
Andrew Kirkaldy 1860 1934 Escòcia
1195 William McGuire 1860 Q1013620
1196 Dan McLeod 1860 1958 Escòcia
1197 John Flaws Reid 1860 1943 Q1282606
1198 William Mackenzie, 1st Baron Amulree 1860 1942 Q852883
1199
Lord Hopetoun 1902.jpg
John Hope, 1st Marquess of Linlithgow 1860 1908 Q767798
1200
JELaidlay.JPG
Johnny Laidlay 1860 1940 Q207257
1201 William Stewart MacGeorge 1861 1931 Q126514
1202
William Peddie.jpg
William Peddie 1861 1946 Q931770
1203
Andrew Cowper Lawson.jpg
Andrew Lawson 1861 1952 Q570401
1204
James Ronald.jpg
James Ronald 1861 1941 Escòcia
1205 James Cuthbert Hadden 1861 1914 Q806177
1206 Agnes Jekyll 1861 1937 Escòcia
1207 Charles James William Grant 1861 1932 Aberdeenshire
1208 John Stevenson 1862 Escòcia
1209
Baird photo.jpg
Andrew Blain Baird 1862 1951 Q7416249
1210
James Lorrain Smith.png
James Lorrain Smith 1862 1931 Q126514
1211 David Russell 1862 1918 Q1013620
1212 Haldane Burgess 1862 1927 Q213485
1213 Philadelphus Bain Fraser 1862 1940 Q213485
1214 George Macdonald 1862 1940 Q841074
1215 Alexander Ludovic Duff 1862 1933 Aberdeenshire
1216
Wilson-William-Bauchop-130313.jpg
William Bauchop Wilson 1862 1934 Q881708
1217
John Adam Cramb.png
John Adam Cramb 1862 1913 Q3778259
1218 Willie Burnett 1862 1944 Q407183
1219 Sir William Younger, 1st Baronet, of Auchen Castle 1862 1937 Q126514
1220 George W. Hunter 1862 1946 Q376914
1221 William Irvine 1863 1947 Q1010328
1222 J. R. Henderson 1863 1925 Q632993
1223
Cropped photograph of William Adamson.jpg
William Adamson 1863 1936 Q211950
1224 Thomas Renny-Tailyour 1863 1937 Angus
1225
David McHattie Forbes (vol. 1, 1917).jpg
David McHattie Forbes 1863 1937 Q211106
1226
Laszlo - Winifred Anna Cavendish-Bentinck (née Dallas-Yorke), 6th Duchess of Portland, 1912.jpg
Winifred Cavendish-Bentinck, Duchess of Portland 1863 1954 Q1247411
1227 Richard Sleath 1863 1922 Q33980
1228 John Marshall 1864 1949 Escòcia
1229
Maria Matilda Ogilvie Gordon 1900.jpg
Maria Gordon 1864 1939 Q6906978
1230 Dan Doyle 1864 1918 Escòcia
1231
Erskine Ramsay portrait.jpg
Erskine Ramsay 1864 1953 Q211950
1232 Mary Murdoch 1864 1916 Q841074
1233 Edward Alexander Walker 1864 1946 Escòcia
1234
Edward Little.jpg
Edward Little 1864 1945 Q206934
1235 Bob Brand 1865 Escòcia
1236 William Gillies 1865 1932 Q126514
1237
Hugh Kirkaldy illustration by Thomas Hodge (1887).PNG
Hugh Kirkaldy 1865 1895 Q207736
1238 James Brogan 1865 Q1013620
1239 Alex Laing 1865 2000 Q407183
1240 Robert Gordon 1865 1921 Aberdeenshire
1241
Elandslaagte 1.jpg
William Robertson 1865 1949 Q652035
1242 William Gay 1865 1897 Q211091
1243 Sir Ewen John Maclean 1865 1953 Highlands
1244 James McMillan 1866 Escòcia
1245 John Smith 1866 1911 Q793283
1246
Robert Fletcher, 1907.jpg
Robert Fletcher 1866 1918 Q207736
1247 Herbert John Clifford Grierson 1866 1960 Q213485
1248 Hughie Clifford 1866 1929 Q530296
1249
Sir Arthur Keith.jpg
Arthur Keith 1866 1955 Aberdeenshire
1250
Arthur Robertson Cushny.jpg
Arthur Robertson Cushny 1866 1926 Q211106
1251 John McLellan 1867 Escòcia
1252 Archibald Stirling 1867 1931 Q217838
1253 John Irving 1867 1942 Q652035
1254
Bob Snedden.JPG
Bob Snedden 1867 1931 Q211950
1255 George Mitchell 1867 1937 Q793283
1256
James Arthur Boyd.jpg
James Boyd 1867 1941 Q793283
1257
William Finlayson.jpg
William Finlayson 1867 1955 Q1010328
1258 Hugh McQueen 1867 1944 Q530296
1259
Millicent Duches of Sutherland.jpg
Millicent Leveson-Gower, Duchess of Sutherland 1867 1955 Q201149
1260 David Jardine 1867 Q216045
1261 William Davidson 1867 Aberdeenshire
1262 James Wyllie Rodger 1867 1897 Q793283
1263 James Colville 1868 Escòcia
1264 James Doonan 1868 1932 Q204940
1265 Archie Osborne 1868 1913 Q530296
1266 Daniel Spiers 1868 Q793283
1267 Joseph Laing Waugh 1868 Q126514
1268 James Stuart Thomson 1868 Q207257
1269 Donald McIntosh 1868 1957 Q806432
1270 Richard Deans Waugh 1868 1938 Q632993
1271
Portrait of Sir John Blackwood McEwen.jpg
John Blackwood McEwen 1868 1948 Q407183
1272
Sandy Herd c1920.jpg
Sandy Herd 1868 1944 Q207736
1273 Henry Dalziel, 1st Baron Dalziel of Kirkcaldy 1868 1935 Q4945091
1274 Rolf Leslie 1868 Q652035
1275 A. A. Scot Skirving 1868 1930 Q207257
1276 Jimmy Methven 1868 1953 Q33980
1277
LaurieAuchterlonie.jpg
Laurie Auchterlonie 1868 1948 Q207736
1278 William James Lovie 1868 1938 Aberdeenshire
1279 Jock Stirling 1869 1924 Q996502
1280 Angus MacLellan 1869 Q841059
1281 Thomas Hugh Milroy 1869 1950 Q126514
1282
Flora Murray 1914.jpg
Flora Murray 1869 1923 Q652035
1283 Harold Robert Millar 1869 1940 Q652035
1284 George Grant Elmslie 1869 1952 Aberdeenshire
1285 Billy Hendry 1869 1901 Q508190
1286
John Flett portrait cropped from TA239.jpg
John Flett 1869 1947 Q208329
1287 Thomas McLeod 1873 1960 Q165845
Glasgow
1288 James Cleland 1870 1940 Q530296
1289 Jock Wilson 1870 Q793283
1290 Donald McKay 1870 Escòcia
1291 John Aitken 1870 Q652035
1292
Patrick Duncan.jpg
Patrick Duncan 1870 1943 Q1026799
1293 James Gillespie 1870 Dunbartonshire
1294
John McCartney.jpg
John McCartney 1870 1942 Q209135
1295 Mary Middleton 1870 Q209142
1296 John Patrick 1870 Q1010328
1297
James Braid golf 1904.jpg
James Braid 1870 1950 Q201149
1298 Norman McKinnel 1870 1932 Q17582096
1299
Senator David Watson.jpg
David Watson 1870 1924 Q530296
1300 Walter Rutherford 1870 1936 Escòcia
1301 Frederick Alexander Macquisten 1870 1940 Inverclyde
1302 Sandy McMahon 1870 1916 Escòcia
1303
James Herbert Curle.jpg
J. H. Curle 1870 1942 Q632993
1304 Charles McFarlane Inglis 1870 1954 Q841074
1305 Alexander Munro 1870 1934 Q165845
1306
1896 U.S. Open Champion James Foulis.jpg
James Foulis 1870 1928 Q207736
1307 Jock Henderson 1871 1930 Q652035
1308 Rev Dr Kenneth MacLeod 1871 1955 Q514481
1309 George Prentice 1871 1948 Q530296
1310 Elizabeth Macadam 1871 1948 Q207111
1311
John Gilruth 1.jpg
John A. Gilruth 1871 1937 Angus
1312 David Beveridge 1871 1952 Escòcia
1313 William Jackson 1871 1955 Q209142
1314 William Angus 1871 1965 Aberdeenshire
1315 Alexander Mitchell 1871 1934 Q1206965
1316 Lawrence Ennis 1871 1938 Q204940
1317 Constance Clyde 1872 2000 Escòcia
1318 Jimmy Inglis 1872 Escòcia
1319 Catherine Hogg Blair 1872 1946 Q1012054
1320 John Gillespie 1872 Q3778259
1321 Roddy McLeod 1872 1931 Q1010328
1322
JoeCassidy.jpg
Joe Cassidy 1872 Q530296
1323 William Auchterlonie 1872 1963 Q207736
1324 Henry Allan 1877 1965 Q201149
1325 John Smith Archibald 1872 1934 Escòcia
1326 Jane Rae 1872 1959 Q3778259
1327 John Russell 1872 1905 Q209142
1328 James Drever 1873 1950 Q1434255
1329
Thomas H Kirk.jpg
Thomas Henry Kirk 1873 1940 Q652035
1330 David Robson 1873 1926 Q20713711
1331 Thomas Barron 1873 1943 Q126514
1332
ManCity1904.jpg
Billie Gillespie 1873 1942 Q124661
1333
Alexander Dunlop Bell.png
Alexander Dunlop Bell 1873 1937 Angus
1334 Caroline Phillips 1874 1956 Q407193
1335
Anne Anderson05.jpg
Anne Anderson 1874 1952 Escòcia
1336 Willie Michael 1874 2000 Escòcia
1337 Hugh Ferguson Watson 1874 1946 Q211091
1338
NewLuffnessGolf-October-1894.JPG
Henry Gullane 1874 1907 Q1012054
1339
John Muir South African doctor.jpg
John Muir 1874 1947 Escòcia
1340 Findlay S. Douglas 1874 1959 Q207736
1341
Lewis Spence writer.png
Lewis Spence 1874 1955 Angus
1342
FredHerd.JPG
Fred Herd 1874 1954 Q207736
1343 William Miller 1875 1915 Q652035
1344 Mary Violet Graeme 1875 1951 Escòcia
1345
John Robertson, 1935.jpg
John Robertson 1875 1952 Escòcia
1346 Bob McCowan 1875 1941 Q211091
1347
Jessie Marion King.jpg
Jessie M. King 1875 1949 Q1908426
1348 Archibald Birkmyre 1875 1935 Q211091
1349 George Grogan 1875 1962 Q207736
1350 Walter Ritchie Rollo 1875 1956 Q204940
1351
Scotland's 1903 International Golf Team.PNG
Robert Thomson 1875 1954 Q1012054
1352
Hon.John Wallace Downie.jpg
John Wallace Downie 1876 1940 Escòcia
1353 John L. Ritchie 1876 Dunbartonshire
1354
Pipe Major John Grant c. 1911 in full regalia.jpg
John Grant 1876 1961 Q211106
1355 Christian Jane Fergusson 1876 1957 Q652035
1356 Thomas Haining Gillespie 1876 1967 Q652035
1357 John Wilson 1876 1957 Escòcia
1358 George Claus Rankin 1877 1946 Q209142
1359 Jimmy Millar 1877 Q841074
1360 John Law 1877 Q652035
1361 D. H. MacGregor 1877 1953 Angus
1362 John Dick 1877 1932 Q638046
1363 Robert Hamilton 1877 1948 Q841074
1364
GL Hunter.jpg
Leslie Hunter 1877 1931 Q1818828
1365 Alister Howden 1877 1938 Q1818828
1366 George Spence 1877 Q1818828
1367 Thomas Murray 1877 1944 Q209142
1368 David Drysdale 1877 1946 Q211950
1369
James Bellingham.jpg
James Bellingham 1878 1955 Q1229763
1370 Jack Forrest 1878 Q530296
1371 John M. Caie 1878 1949 Q211106
1372
Cforbes.jpg
Charles R. Forbes 1878 1952 Escòcia
1373
MawsonMcKayDavid.jpg
Alistair Mackay 1878 1914 Escòcia
1374 Andy McGuigan 1878 1948 Q1016985
1375 Harry Fletcher 1878 1917 Q1013620
1376 Douglas Monypenny 1878 1900 Q201149
1377
Celtic vs Heart of Midlothian 1912 (cropped).jpg
Jimmy Quinn 1878 1945 Q2011685
1378
A Glen spurs 1905.jpg
Alex Glen 1878 1966 Q1010328
1379 Peter Bryce 1878 1950 Q881708
1380 Andrew Mitchell 1879 1899 Escòcia
1381 Gavin Jarvie 1879 1957 Q1018543
1382 Edward Anderson 1879 1954 Q1013620
1383
Robert Gardiner - (1920-1930) (16682253679).jpg
Robert Gardiner 1879 1945 Aberdeenshire
1384 Jock Hamilton 1879 1925 Q201149
1385
William Hew Clark-Kennedy VC.jpg
William Clark-Kennedy 1879 1961 Q126514
1386 Sandy Brown 1879 1944 Q1013620
1387 Graham Maitland 1879 1914 Q1011387
1388 Ronald Richardson Potter 1879 1911 Q207111
1389 John Anderson 1879 Q1818828
1390 Tom Nicolson 1879 1951 Argyll e Bute
1391
WillieAnderson1909.jpg
Willie Anderson 1879 1910 Q1012054
1392 James MacLeod 1880 1947 Q1167098
1393 George Higgins 1880 Q1013620
1394 Francis George Scott 1880 1958 Q407183
1395 Ernest Linton 1880 1957 Escòcia
1396 Bill Duncan 1880 Q1010328
1397 Charles Exeter Devereux Crombie 1885 1967 Q652035
1398 Charlie Clark 1881 1930 Q207111
1399 Sophia Gorham 1881 1969 Escòcia
1400 Jack Diment 1881 2000 Escòcia
1401 George Bain 1881 1968 Escòcia
1402 Jimmy McLean 1881 Escòcia
1403 George Fraser 1881 1951 Q841074
1404 Carlyle Gifford 1881 1975 Q126514
1405 Charles Jarvis 1881 1948 Q138873
1406 William Moir Calder 1881 1960 Q211106
1407 Willie Kyle 1881 1959 Q407183
1408 Hugh Marwick 1881 1965 Q1551897
1409 John Cameron 1881 1953 Escòcia
1410
Leslie Cheape, playing polo, 1911.jpg
Leslie St. Clair Cheape 1882 1916 Q201149
1411 Alexander Gray 1882 1968 Angus
1412 John Queen 1882 1946 Q530296
1413 William Grant Craib 1882 1933 Banff
1414 George Kennedy 1882 1917 Q652035
1415 Robert Morrison MacIver 1882 1970 Q165845
1416 John Sewell 1882 1947 Q126514
1417
FredMcLeod.jpg
Fred McLeod 1882 1976 Q1012054
1418
Jennie Adamson.jpg
Janet Adamson 1882 1962 Q1011387
1419
Frederick Sturrock.jpg
Frederick Sturrock 1882 1959 Q508190
1420 Robert Sievwright 1882 1947 Angus
1421 Bob Mackie 1882 1943 Q806906
1422 Harry Charles Birnie 1882 1943 Q7005177
1423 Jock Walker 1882 1968 Q1013620
1424 John Stewart McDiarmid 1882 1965 Q1247411
1425 John Harper 1883 Q793283
1426 John Marchbank 1883 1946 Q126514
1427 Robert Campbell 1883 1942 Q1026799
1428 Henry Nicoll 1883 1948 Angus
1429
DorothyCampbellPortrait1909.jpg
Dorothy Campbell 1883 1945 Q1012054
1430
Sgt. John Brunton Daykins V.C. died 1933.jpg
John Daykins 1883 1933 Q407183
1431 Laurie Kelly, Sr. 1883 1955 Q652035
1432
Lord-Ninian-Crichton-Stuart-by-Aberdare-Blog.jpg
Lord Ninian Crichton-Stuart 1883 1915 Q793283
1433 Paddy Travers 1883 1962 Q1013620
1434 James Blair 1883 1913 Q652035
1435
Lady Elphinstone wife of 16th Baron, née Lady Mary Frances Bowes Lyon.jpg
Mary Elphinstone, Lady Elphinstone 1883 1961 Angus
1436
George Duncan golf c1920b.jpg
George Duncan 1883 1964 Q6823672
1437
Portrait of the Artist Art.IWMART1517.jpg
James McBey 1883 1959 Q15059187
1438 John Buchanan 1884 1943 Escòcia
1439 Alexander Steuart 1884 1960 Q204940
1440 Ernest Wedderburn 1884 1958 Angus
1441
Frank Pud Glass, Montreal Wanderers.jpg
Frank Glass 1884 1965 Escòcia
1442 Charles Duguid 1884 1986 Q1018756
1443 David Henderson 1884 1965 Q652035
1444 Jimmy Turnbull 1884 Q217838
1445
Jock Hutchison 1921-07-11cr.jpg
Jock Hutchison 1884 1977 Q207736
1446 Alec Craig 1884 1945 Q211950
1447 Tom Anderson, Jr. 1885 1915 Q1012054
1448 James Soutter 1885 1966 Aberdeenshire
1449 Dyke White 1885 1933 Q126514
1450 George Browse 1885 1977 Q841074
1451 Winifred Rushforth 1885 1983 Q204940
1452 John Murdoch 1885 1939 Aberdeenshire
1453
Duncan Grant with John Maynard Keynes.jpg
Duncan Grant 1885 1978 Escòcia
1454 Philip Langstaffe Ord Guy 1885 1952 Escòcia
1455 Evan Bruce-Gardyne 1885 1949 Angus
1456
Sir Wilson Jameson.jpg
Wilson Jameson 1885 1962 Escòcia
1457 Jimmy Brownlie 1885 1973 Q881708
1458 Margaret Hasluck 1885 1948 Escòcia
1459 William Lorimer 1885 1967 Angus
1460 Arthur Young 1885 1977 Q793283
1461 Jock MacKenzie 1885 Q5301155
1462 Jimmy Galt 1885 1935 Q1018756
1463
L M Speirs 1908 Scotland Rugby.png
Louis Moritz Speirs 1885 1949 Clackmannanshire
1464 Donald Sinclair 1885 1932 Q223212
1465 John Johnstone Paterson 1886 1971 Q652035
1466 Bob Young 1886 1970 Q758623
1467 Jock Taylor 1886 1916 Q841074
1468 Robert Lindsay-Watson 1886 1956 Q407183
1469 Eliza Allan 1886 1964 Q3778259
1470 Bob Craig 1886 1918 Q1013620
1471 Peter Fenton 1886 1953 Q211950
1472
Philip Murray.jpg
Philip Murray 1886 1952 Q881708
1473
Otto kiep.jpg
Otto Kiep 1886 1944 Q1018756
1474 Christopher Collier 1886 1916 Banff
1475 Jackie Chalmers 1886 Q1013620
1476 Jock Tait 1886 1945 Q213485
1477 Stanley Cursiter 1887 1976 Q208329
1478 Walter Lyon 1887 1915 Q1012054
1479 Al Herman 1887 1967 Escòcia
1480 William Gibiral Hay 1887 1978 Q652035
1481 Edwin Muir 1887 1959 Q5250977
1482 J. A. Hunter 1887 1963 Q652035
1483 Dòmhnall Ruadh Chorùna 1887 1967 Q789357
1484 Arthur King 1887 Q407193
1485
+R. H. Bruce-Lockhart in Malaya.jpg
R. H. Bruce Lockhart 1887 1970 Q570401
1486 Victor Hope, 2nd Marquess of Linlithgow 1887 1952 Q767798
1487
Queen Victoria Eugenia of Spain.jpg
Victoria Eugenia de Battenberg 1887 1969 Q42049
1488 James Neilson 1887 1917 Q1026799
1489 James Thomson 1888 Q7820910
1490 John Sharp 1888 1950 Angus
1491 Alexander MacRae 1888 1938 Escòcia
1492 George Comrie 1888 Q3778259
1493 K. G. MacLeod 1888 1967 Q1908426
1494 William Brown 1888 1975 Q6841703
1495
Mary Broadfoot Walker 1920s.jpg
Mary Broadfoot Walker 1888 1974 Q1017196
1496 E. T. Burke 1888 1941 Q841074
1497
James Edward Tait VC.jpg
James Edward Tait 1888 1918 Q652035
1498 Archibald Goldie 1888 1964 Angus
1499 Jimmy Gordon 1888 1954 Q1018756
1500 Cecil Coles 1888 1918 Q1011387
1501
J Bethune - Bristol Rovers.jpg
John Bethune 1888 1955 Q1438673
1502 George Broun-Lindsay 1888 1964 Q207257
1503
B McTavish 1912.jpg
Bob McTavish 1888 1972 Escòcia
1504 Ernest Henry Woollacott 1888 1977 Q5000350
1505 Wylie Watson 1889 1966 Q530296
1506 Walter Hogg 1889 1949 Q652035
1507 James MacKenzie 1889 1914 Q3338902
1508
INF3-49 Sir John Reith Artist Wooding.jpg
John Reith, 1st Baron Reith 1889 1971 Stonehaven
1509 Æneas MacKenzie 1889 1962 Q165845
1510 Philip Fleming 1889 1971 Q508190
1511 George de Cardonnel Elmsall Findlay 1889 1967 Q805302
1512 John Christie Wright 1889 1917 Aberdeenshire
1513 Charles Neilson 1889 1916 Q1026799
1514
Hutchison, Graham Seton.jpg
Graham Seton Hutchison 1890 1946 Escòcia
1515 Tommy Fleming 1890 1965 Q1013620
1516 William Frater 1890 1974 Q204940
1517 Frank Mitchell 1890 Q211106
1518 James Reid, Baron Reid 1890 1975 Q207257
1519 Walter Sutherland 1890 1918 Q407183
1520 Agnes Mure Mackenzie 1891 1956 Q165845
1521
Angus McLagan.tif
Angus McLagan 1891 1956 Q204940
1522
Margaret Fairlie.jpg
Margaret Fairlie 1891 1963 Angus
1523 Mike McCulloch 1891 1973 Q3778259
1524 Malcolm Mackinnon 1891 1975 Q652539
1525 Alex Rainnie 1891 1965 Q806432
1526 Lydia Manley Henry 1891 1985 Q3778940
1527
Donald McKinlay-2.jpg
Donald McKinlay 1891 1959 Q1018543
1528
1891 Maurice-04.JPG
Prince Maurice of Battenberg 1891 1914 Q42049
1529 William Gammie Ogg 1891 1979 Aberdeenshire
1530
David Ferguson Hunter VC.jpg
David Ferguson Hunter 1891 1965 Q211950
1531 William Watson Smith 1892 Q806432
1532 Robert Milligan 1892 1915 Q7619443
1533 Emily Blair 1892 1963 Escòcia
1534 Sheila Stuart 1892 1974 Q211091
1535 Bert MacLachlan 1892 1956 Q1011387
1536 Samuel Thomas Dickson Wallace 1892 1968 Q3778556
1537 Archibald Dawson 1892 1938 Escòcia
1538 Alexander Watt 1892 1985 Aberdeenshire
1539 Thomas L. Purdom 1892 2000 Q407183
1540
Hugh MacDiarmid - geograph.org.uk - 1518563.jpg
Hugh MacDiarmid 1892 1978 Q1014104
1541
Mab Copland Lineman, 1922 retouch.jpg
Mab Copland Lineman 1892 1957 Aberdeenshire
1542 George Ramsay 1892 1918 Q208121
1543 Hardy Wright 1893 1974 Q126514
1544 John Noble Kennedy 1893 1970 Q126514
1545
Louis McGuffie.jpg
Louis McGuffie 1893 1918 Q1017196
1546
Alexander Knox Helm 1951.jpg
Alexander Knox Helm 1893 1964 Q652035
1547 Margaret Menzies Campbell 1893 1990 Q207111
1548
Bissettvc.jpg
William Davidson Bissett 1893 1971 Q1247411
1549
Barron-cf.jpg
Colin Fraser Barron 1893 1958 Q806432
1550
John Anderson, 1926.jpeg
John Anderson 1893 1962 Escòcia
1551 George Stuart Henderson 1893 1920 Q211113
1552 James Sharp 1894 1915 Q3778259
1553 Arthur Cram 1894 1954 Escòcia
1554 William Arthur 1894 1979 Q793283
1555 John MacLaren Erskine 1894 1917 Q211950
1556 Alexander Thom 1894 1985 Q652539
1557 Charlie Bell 1894 1939 Q652035
1558
Jmaes Kerr - Brentford FC.jpg
James Kerr 1894 1978 Q564495
1559 Charlotte Douglas 1894 1979 Q758623
1560 Dave Willis 1895 1973 Escòcia
1561 Ian Bruce-Gardyne 1895 1964 Angus
1562 Louis Arnaud Reid 1895 1986 Q1026799
1563 Isobel Baillie 1895 1983 Q407183
1564 Jimmy McMullan 1895 1964 Q3778259
1565 Billy Dougall 1895 1966 Q3778259
1566 Charles Davidson 1896 1936 Escòcia
1567 William Hamilton 1896 1917 Q652035
1568 Thomas Seller Wallace 1896 1935 Q806432
1569
JohnDuncan.JPG
Johnny Duncan 1896 1966 Q201149
1570 James Tennant 1896 Q4980755
1571 Sheina Marshall 1896 1977 Q1818828
1572 Ronald Penney 1896 1964 Q206934
1573 William Kennedy-Cochran-Patrick 1896 1933 Q1013620
1574
John Dedman.jpg
John Dedman 1896 1973 Q550606
1575 George Thomson 1896 1918 Q3778556
1576 Giovanni Moscardini 1897 1985 Q216802
1577 Bill Harper 1897 1989 Escòcia
1578 Billy Birrell 1897 1968 Escòcia
1579
Juno and the Paycock Movie Poster.jpg
John Laurie 1897 1980 Q652035
1580 David McCallum, Sr. 1897 1972 Q1010328
1581
Jimmie Guthrie memorial - geograph.org.uk - 1197908.jpg
Jimmie Guthrie 1897 1937 Q407183
1582
Jane Haining Portrait.jpg
Jane Haining 1897 1944 Q5315672
1583 Margaret Wedgwood Benn 1897 1991 Q211091
1584 Sandy Archibald 1897 1946 Q201149
1585 Arthur Lochhead 1897 1966 Q211925
1586 Alan Burns, 4th Baron Inverclyde 1897 1957 Inverclyde
1587 Adam Black 1898 1981 Q3778259
1588 Robert Howie 1898 1992 Escòcia
1589 Peter MacDougall 1898 1955 Q213485
1590 Alexina Calvert 1898 2008 Escòcia
1591 Annie Turnbull 1898 2010 Q204940
1592 John Murray 1898 1975 Escòcia
1593 John Hutton 1898 1970 Escòcia
1594 James Grant 1899 1918 Q652539
1595 Alexander Raven Thomson 1899 1955 Escòcia
1596 M. R. Henderson 1899 1982 Q806177
1597 Nevile Davidson 1899 1976 Q1012054
1598 David Broadfoot 1899 1953 Q1001935
1599 Doug Davies 1899 1987 Escòcia
1600 Jim Scott (trade unionist) 1900 1962 Q204940
1601 Francis Reid 1900 1970 Q1908426
1602 William Young 1900 2007 Q530296
1603 Alexander Gillies 1900 1980 Escòcia
1604 Bob Bennie 1900 1972 Escòcia
1605 Dave Edwards 1900 1946 Escòcia
1606
James Harper McDonald.jpg
James Harper McDonald 1900 1973 Escòcia
1607 Jock Lawrie 1900 1981 Q632993
1608 Laurence Jackson 1900 1984 Q209142
1609 Flora Garry 1900 2000 Aberdeenshire
1610 George Anderson 1901 Escòcia
1611
Duncan Munro, Toronto Granites.jpg
Dunc Munro 1901 1958 Q211106
1612 Jim Chalmers 1901 1986 Q530296
1613
Leslie-mitchell.jpg
James Leslie Mitchell 1901 1935 Aberdeenshire
1614 Murdo Macfarlane 1901 1982 Q6811687
1615 Dan Drysdale 1901 1987 Escòcia
1616 Ian Whyte 1901 1961 Q211950
1617 John Steel 1901 Q3778259
1618 Moultrie Kelsall 1901 1980 Q1908426
1619 Dave Halliday 1901 1970 Q652035
1620 James Marr 1902 1965 Aberdeenshire
1621 Thomas Symington Halliday 1902 1998 Q126514
1622 James Beveridge Thomson 1902 1983 Q996502
1623 Archie Grant 1902 1991 Q2967298
1624 David Watson Mackie 1902 1984 Escòcia
1625 Herbert Waddell 1902 1988 Escòcia
1626 Kenneth Mackessack 1902 1982 Q211106
1627 Jim Kirkpatrick 1903 Q564495
1628 George Nicol 1903 1968 Q1018756
1629 David MacMyn 1903 1978 Q1011387
1630 George Porteous 1903 1978 Q5301155
1631 Angus Campbell 1903 1982 Q151589
1632 Dave McEachran 1903 1983 Q996502
1633 William McFadzean, Baron McFadzean 1903 1996 Q1001935
1634 Matt Leyden 1904 1975 Q407183
1635 Murdo Matheson 1904 1983 Q1543984
1636 Willie McLean 1904 Q996502
1637 Dan Kelly 1904 1941 Q881708
1638 Micky Burke 1904 1984 Q211091
1639 Robert Gourlay 1904 1951 Q6899864
1640 John McMichael 1904 1993 Q17582096
1641 William Hodge 1904 Q1011570
1642 George Anderson 1904 1974 Q1018756
1643 Jennie Lee, Baroness Lee of Asheridge 1904 1988 Q201149
1644 Alex Binnie 1905 Q1010328
1645 Doris Grant 1905 2003 Banff
1646 Don Douglas 1905 1945 Escòcia
1647 Peter Wilson 1905 1983 Q1013620
1648
Hugh Richardson in Tibet c. 1940.jpg
Hugh Edward Richardson 1905 2000 Q207736
1649 Harry Lind 1906 1986 Escòcia
1650 Robert Methven Petrie 1906 1966 Q207736
1651 Owen McNally 1906 1973 Q3778259
1652 Malcolm Comrie 1906 Q3778259
1653 Jock Thomson 1906 1979 Escòcia
1654 Hugh McMahon 1906 1997 Q1018756
1655 Bill McKay 1906 1977 Q207111
1656 Walter MacEwen 1906 1986 Q793283
1657 Francis Moncreiff 1906 1984 Q1012054
1658 John Lorne Campbell 1906 1996 Q652539
1659 John Beattie 1907 1977 Q407183
1660 John Dodds 1907 1982 Escòcia
1661
Willie Welsh 1930.jpg
Willie Welsh 1907 1987 Q407183
1662 George Jones 1907 1954 Q216045
1663 Harry Lowe 1907 1988 Q201149
1664 Alex Kyle 1907 1990 Q407183
1665
The 7th Duke of Montrose in 1967.jpg
James Graham, 7th Duke of Montrose 1907 1992 Q1229763
1666 Irv Frew 1907 1995 Q1010328
1667 Robert Kemp 1908 1967 Q6673878
1668 Willie Steel 1908 1990 Q881708
1669
James Sinclair.jpg
James Sinclair 1908 1984 Banff
1670 Gabrielle Keiller 1908 1995 Q1012054
1671 Angus Campbell 1908 1949 Q151589
1672
Bundesarchiv R 8076 Bild-0114, Olympische Winterspiele, Abfahrtslauf Damen.jpg
Jeanette Kessler 1908 1972 Aberdeenshire
1673 Angus MacVicar 1908 2001 Q652539
1674 Jimmy Thomson 1908 1985 Q1012054
1675 Alastair Dunnett 1908 1998 Q1011533
1676 Ally Gallacher 1909 1964 Escòcia
1677 John D. Mackay 1909 1970 Q931770
1678 Seán Rafferty 1909 1998 Q126514
1679 Marjorie Ogilvie Anderson 1909 2002 Q207736
1680
Abdolrashidi & prof watt.jpg
W. Montgomery Watt 1909 2006 Q33980
1681 Peter Dougall 1909 1974 Q3778259
1682 Marion Crawford 1909 1988 Q211950
1683 Tom Steele 1909 1990 Escòcia
1684 Mea Allan 1909 1982 Q1908426
1685 James Reston 1909 1995 Q996502
1686 John Blair 1910 1975 Q996502
1687 Tom Anderson 1910 1991 Q17769789
1688
Portrait de Stephen Gilbert.jpg
Stephen Gilbert 1910 2007 Escòcia
1689 Forsyth Hardy 1910 1994 Q204940
1690 Bill Marshalsey 1910 1977 Q201149
1691 Meg Farquhar 1910 1988 Q211106
1692 Rupert Speir 1910 1998 Q207257
1693 George Millar 1910 2005 Q2682379
1694
Walter Gore at Merioola.jpg
Walter Gore 1910 1979 Escòcia
1695 F. F. Bruce 1910 1990 Q841074
1696 Charlie Ferguson 1910 1995 Q211950
1697 George Fraser 1911 1992 Q1247411
1698 Mike Gilbert 1911 2002 Q1818828
1699 Viola Keats 1911 1998 Q1014524
1700 Jack Kane 1911 1999 Q204940
1701 Peter Jackson 1911 1999 Q1247411
1702
Bobby Ancell.jpg
Bobby Ancell 1911 1987 Q652035
1703 John Divers 1911 1984 Q996502
1704 Matthew Dymond 1911 1996 Aberdeenshire
1705 Matt Armstrong 1911 1995 Q1016985
1706 Jimmy Carabine 1911 1987 Q881708
1707 Jim Carson 1912 Q996502
1708 Margot Bennett 1912 1980 Q2967298
1709 Bill Kennedy 1912 1989 Q1018756
1710 Robert Hughes 1912 2007 Inverclyde
1711 Mary Anne MacLeod 1912 2000 Q7820910
1712 James Cardno 1912 1975 Q138873
1713 John Douglas Pringle 1912 1999 Q407183
1714 Angus Matheson 1912 1962 Q1122196
1715 Robert Forbes Combe 1912 1952 Aberdeenshire
1716 W. B. Gallie 1912 1998 Q2967298
1717 Laurie Duff 1912 2002 Escòcia
1718
Margaret Duchess of Argyll crop.jpg
Margaret Campbell, Duchess of Argyll 1912 1993 Q1018543
1719 Clarice Stackelberg 1912 1962 Q1247411
1720 Douglas Scott Falconer 1913 2004 Q1009340
1721 Jack Stubbs 1913 1997 Escòcia
1722 Winifred Drinkwater 1913 1996 Q7973987
1723 Paul Curran 1913 1986 Escòcia
1724 Douglas Stewart 1913 1991 Escòcia
1725 Jo Grimond 1913 1993 Q207736
1726 Andy Beattie 1913 1983 Q407193
1727 Jimmy Dougal 1913 1999 Q3778259
1728 Joseph Kyle 1913 1993 Escòcia
1729 Dennis Quigley 1913 1984 Q207736
1730
Angus and calf.jpg
Angus McPhee 1914 1997 Q841059
1731 David Smyth 1914 Q996502
1732 Alex Fiddes 1914 1998 Q407183
1733 Brown Derby 1914 2000 Q1012300
1734 Alexander Buchanan Campbell 1914 2007 Q570401
1735 Charles St Clair, 17th Lord Sinclair 1914 2004 Q126514
1736 Gavin Maxwell 1914 1969 Q5367342
1737 George Paterson 1914 1985 Q3778259
1738 Duncan Macrae 1914 2007 Escòcia
1739 Stewart McAllister 1914 1962 Q530296
1740 Mark Dalrymple, 3rd Baronet 1915 1971 Q207257
1741 Jack Durkan 1915 Q806906
1742 Tom Lyon 1915 1998 Q996502
1743 James Baird 1915 2007 Q211106
1744 John McInally 1915 Q881708
1745 Bobby Sinclair 1915 1993 Q204940
1746 Robert Alexander Rankin 1915 2001 Q5523474
1747 Thomas Gibson 1915 1993 Q211091
1748 Edward Boyd 1916 1989 Q206926
1749 Alex McIntosh 1916 1965 Q211950
1750
Lieutenant Commander GE Hunt, DSO, DSC, RN (Art.IWM ART LD 5391).jpg
George Hunt 1916 2011 Q1011562
1751 George Edward Hunt 1916 Q1229763
1752 Donald MacLeod 1916 1982 Q165845
1753 Colin Norman Mackenzie 1917 1994 Q2305643
1754 William Mole 1917 1962 Escòcia
1755 Moray Grant 1917 1977 Q211106
1756 Denis Eadie 1917 2015 Q211091
1757 Allan Cameron 1917 2011 Q3299043
1758
KennethCampbellVC.jpg
Kenneth Campbell 1917 1941 Q1018756
1759 Davie Shaw 1917 1977 Escòcia
1760 Alison Fairlie 1917 1993 Q213485
1761 Denis Forman 1917 2013 Q126514
1762 Peter Matthews (police officer) 1917 2003 Q207257
1763 Jimmy McIntosh 1918 2000 Q652035
1764 Sheila Burnford 1918 1984 Escòcia
1765 Jackie Husband 1918 1992 Q211950
1766 Fiona Gorr 1918 2013 Q652539
1767 James Redmond 1918 1999 Q204940
1768 Margaret Tait 1918 1999 Q208329
1769 Donald A. MacDonald 1919 2003 Q3778614
1770 Iain Tennant 1919 2006 Q1012054
1771 Donald John MacDonald 1919 1986 Q34456252
1772 Martha Harris 1919 1987 Q793283
1773 Oliver Turnbull 1919 2009 Q632993
1774 George Mackie, Baron Mackie of Benshie 1919 2015 Q1008921
1775 Adam Little 1919 2008 Q881708
1776 Sandy Gunn 1919 1944 Q758623
1777 Douglas F. S. Thomson 1919 2009 Q211091
1778 Andy Aitken 1919 2000 Escòcia
1779 Chic Murray 1919 1985 Inverclyde
1780 David M. Stewart 1920 1984 Escòcia
1781 Ian Buchan 1920 1965 Escòcia
1782 Alan MacNaughtan 1920 2002 Q1908426
1783 Thomas Russell 1920 2016 Q632993
1784 Alex Davidson 1920 2005 Q1014104
1785 Jackie Paterson 1920 1966 Q793283
1786 Donald Stewart 1920 1992 Q165845
1787
George Thompson VC IWM CH 14685.jpg
George Thompson 1920 1945 Q1247411
1788 Ian McHarg 1920 2001 Q996502
1789 Hugh O'Connor 1921 1967 Escòcia
1790 Alexander Stuart Douglas 1921 1998 Q841074
1791
George Dick.jpg
George Dick 1921 1960 Q204940
1792 Derick Thomson 1921 2012 Q165845
1793 Matt Gillies 1921 1998 Q204940
1794 George Mackay Brown 1921 1996 Q839556
1795 Alex Shirley 1921 1990 Q1438673
1796 James Inglis 1922 1951 Escòcia
1797
Billy Liddell.jpg
Billy Liddell 1922 2001 Q211950
1798 Billy Williamson 1922 2006 Q2967298
1799 Willie McNaught 1922 1989 Q652035
1800 Jimmy Stephen 1922 2012 Q1009153
1801 Hector Monro, Baron Monro of Langholm 1922 2006 Q1014104
1802
Alasdair Iain MacAsgaill.jpg
Alex John Macaskill 1922 Q3777232
1803 David Letham 1923 2007 Escòcia
1804 M. A. R. Herries 1923 1995 Q126514
1805 Gavin Arneil 1923 2018 Q1908426
1806 David Gray 1923 Q996502
1807 Douglas Elliot 1923 2005 Escòcia
1808 Billy Steel 1923 1982 Q3778259
1809 Sir James Arnot Hamilton 1923 2012 Q206934
1810 Dorothy Dunnett 1923 2001 Q211950
1811 Jim Duthie 1923 1972 Angus
1812 Johnny Aitkenhead 1923 1987 Q881708
1813 Bill McLaren 1923 2010 Q407183
1814
MoiraPatersonBritishOpen.jpg
Moira Milton 1923 2012 Q2967298
1815 Charlie Brown 1924 Q652035
1816 Jimmy McColl 1924 2013 Escòcia
1817 Mary Catherine Tinney 1924 2006 Escòcia
1818 Anne Macaulay 1924 1998 Q201149
1819 Murray Dickie 1924 1995 Q211091
1820 Jimmy Harrower 1924 1992 Q211950
1821
Jimmy Bowie (1947).png
Jimmy Bowie 1924 2000 Q407193
1822 Douglas McBain 1924 2008 Q881708
1823 Stella Sutherland 1924 2015 Q565640
1824 Thomas Wright 1924 1990 Q407183
1825 John McGarrity 1925 2006 Q201149
1826 John MacDonald 1925 2007 Q4874382
1827 Fred Macaulay 1925 2003 Q7558325
1828 Gordon Y. Craig 1925 Q1438673
1829
Cardinal winning.JPG
Thomas Winning 1925 2001 Escòcia
1830 Angus McLean 1925 1979 Q767798
1831 Jimmy Baxter 1925 1994 Q211950
1832 Lewis Brand 1925 1994 Q211950
1833
Moira Shearer 1954.jpg
Moira Shearer 1926 2006 Q211950
1834 Jimmy McGill 1926 2013 Q1010328
1835 Douglas Haldane 1926 2012 Q126514
1836 Bobby Gilfillan 1926 Q211950
1837 Alastair Reid 1926 2014 Q1788927
1838 Jimmy Munro 1926 1997 Q841074
1839
Andrew Keir in Cleopatra still.jpg
Andrew Keir 1926 1997 Q530296
1840 Bob Stevenson 1926 2003 Q530296
1841 Nina Lawson 1926 2008 Q209142
1842 Robert Kilpatrick, Baron Kilpatrick of Kincraig 1926 2015 Q201149
1843 William Francis 1926 Q996502
1844 George William Gray 1926 2013 Escòcia
1845 Patrick Jenkin 1926 2016 Escòcia
1846 Dave Valentine 1926 1976 Q407183
1847 Frank Quinn 1926 2008 Q1018756
1848 Thomas Hetherington 1926 2007 Q126514
1849 Allan Brown 1926 2011 Q201149
1850 Donald MacDonald 1926 2000 Q1016308
1851 Norman M. MacDonald 1927 2000 Q7820910
1852 Ian Henderson 1927 2013 Aberdeenshire
1853 John Crabbe Cunningham 1927 1980 Escòcia
1854 Hugh Cameron 1927 2009 Q881708
1855 Les Allan 1927 2013 Q632993
1856 Stewart McCallum 1927 1992 Q1908426
1857 Bill Heggie 1927 1977 Q852883
1858 Jimmy Binning 1927 Q881708
1859 Rex Dunlop 1927 2019 Q652035
1860 Jimmy Wyllie 1927 1992 Q1018756
1861 Alec Valentine 1928 1997 Q407183
1862 Jim Inglis 1928 2015 Q772507
1863 Allan Ian Macarthur 1928 2016 Q1543984
1864 Alex Arnold 1928 Escòcia
1865 Thomas Kennedy 1928 2013 Q407183
1866 Calum Kennedy 1928 2006 Lewis
1867 James Kennaway 1928 1968 Q758623
1868 Ken McKinlay 1928 2003 Q881708
1869 Adam Robson 1928 2007 Q407183
1870 Willie Fernie 1928 2011 Q201149
1871 Danny Malloy 1929 Q3778259
1872 Alex Elmsley 1929 2006 Q207736
1873 Gudrun Ure 1929 Q1011562
1874 Sam Shields 1929 1986 Q3778259
1875 Ian Armit 1929 1992 Q201149
1876 Hugh Shaw 1929 1985 Q996502
1877 Harry Yorston 1929 1992 Escòcia
1878 Rhoda Bulter 1929 1994 Q213485
1879 Robert David MacDonald 1929 2004 Q841074
1880 Bobby Johnstone 1929 2001 Q772507
1881 Donald Archie MacDonald 1929 1999 Q7558325
1882 Jack Stewart-Clark 1929 Escòcia
1883 John Christie 1929 2014 Q138873
1884 Willie Harvey 1929 2014 Q996502
1885 Jim Greenwood 1929 2010 Q211950
1886 Kenneth MacMillan 1929 1992 Q211950
1887 George Blues 1930 Escòcia
1888 John Woods 1930 Escòcia
1889 John MacInnes 1930 2019 Q7807671
1890 Donald Malcolm 1930 2013 Escòcia
1891 Isla Cameron 1930 1980 Escòcia
1892 Roy MacLaren 1930 Q758623
1893 Chuck Hay 1930 2017 Escòcia
1894 Donald MacAulay 1930 2017 Q496364
1895 Robert Robertson 1930 2001 Q207736
1896 Hamish MacInnes 1930 Q126514
1897 David Stronach 1931 Escòcia
1898 Margaret J. Anderson 1931 Q216045
Q1009833
1899 Jim Davidson 1931 Q407183
1900 David Rose 1931 Q1012401
1901 Jimmy Adam 1931 Q881708
1902 Robin Gray 1931 Q4945091
1903 Pat Heywood 1931 Q1026315
1904 Malcolm Caldwell 1931 1978 Escòcia
1905 Ian McIntyre 1931 2014 Q806177
1906 Stan Cowan 1931 2015 Q772507
1907 Jim Maguire 1932 Q638046
1908 Gordon Brown 1932 1999 Q211950
1909 Tom Patey 1932 1970 Q1026799
1910 Rory McEwen 1932 1982 Escòcia
1911 Dave Caldwell 1932 2017 Q996502
1912 Ron Mailer 1932 2018 Q758623
1913 Hugh McLeod 1932 2014 Q407183
1914 Walter Scott 1932 1988 Q5301155
1915 Donny MacLeod 1932 1984 Q165845
1916 John Coyle 1932 2016 Escòcia
1917 Dave Pearson 1932 Q211950
1918 Harry Robertson 1932 1996 Q841074
1919 Emily Lyle 1932 Q211091
1920 Arthur Smith 1933 1975 Q1012300
1921 Ian Carr 1933 2009 Q652035
1922 Harold Davis 1933 2018 Escòcia
1923 George Stevenson 1933 Q407183
1924 Dave Duncan 1933 2018 Q508190
1925
Hedrick Smith May 2014.jpg
Hedrick Smith 1933 Q1011533
1926 Eric Walker 1933 Escòcia
1927 Gordon Beveridge 1933 1999 Q207736
1928 Pat King 1934 Q138873
1929 I. Howard Marshall 1934 2015 Escòcia
1930 Caroline Cecily Worsley 1934 Q1438673
1931 Mario Conti 1934 Q841074
1932 Dave MacLaren 1934 2016 Q758623
1933
DavidThouless 1995 UW.jpg
David J. Thouless 1934 2019 Q1908426
1934 Norrie Davidson 1934 Q407193
1935
Gowans Congress.jpg
John Gowans 1934 2012 Q881708
1936
Chas McDevitt Aldershot 2017.jpg
Chas McDevitt 1934 Escòcia
1937 Lisa Storey 1935 Q339539
1938 Austin McGill 1935 Q652035
1939 Mary Riggans 1935 2013 Q996502
1940 John Corrie 1935 Escòcia
1941 James Harkness 1935 Q3778556
1942 Ge