Charlotte d'Ornellas

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.

Charlotte de Ornellas, nascuda lo 23 de junh de 1986 a Orlhan es una cronicaira d'ultradrecha francesa d'origina portuguesa.

Biografia[modificar | Modificar lo còdi]

Après una longa carrièra d'estudianta (licéncia de filosofia, puèi de psicologia, puèi diplòma de l'Institut francés del jornalisme, una escòla privada) trabalha de jornalista a Valors actualas e Familha crestiana.

Coma jornalista independenta, collabòra al sit Baloard Voltaire, a Valors actualas e al sit d'actualitat catolica Aleteia. Sos articles pareisson egalament regularament dins lo quotidian nacional-catolic Present. Tanben interven regularament a l'antena de Ràdio Courtoisie e es cronicaira (« societària ») dins l'emission Bistro Libertats animada per Martial Bild sus TV Libertats. En 2016, fonda amb Damien Rieu, ancian pòrtaparaula de Generacion identitària, la revista França, trimestral difusat gratuitament en linha dont es redactritz en cap. Sortit en març de 2016, lo primièr numèro met en una Marion Maréchal. Seriá estat consultat « mai de 60 000 còps » en un an, e lo segond, paregut en junh de 2016, « mai de 40 000 còps » en un mes.

A partir d'abril de 2017, interven regularament coma editorialista dins l'emission L'heure des pro presentada per Pascal Praud sus CNews. En 2018 e 2019, interven coma cronicaira dins l'emission Et en même temps sus BFM TV, presentada per Bruce Toussaint puèi Apolline de Malherbe. Elle es egalament regularament convidada dins l'emission Punchline presentada per Laurence Ferrari sus CNews.

Dempuèi 2021, trabalha egalament per Euròpa 1, en seguida d'un raprochament amb la redaccion de CNews dins l'encastre de la crompa de l'estacion per Vincent Bolloré e d'una « drechizacion » de la linha editoriala.

Anóncia sa partença de Valeurs actuelles après lo licenciement de Geoffroy Lejeune, son ancian director de la redaccion, sonat a préner lo cap del Journal du dimanche, que son recrutament i es tanben anonciat.