Vejatz lo contengut

Charles Dance

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Charles Dance
Walter Charles Dance
En blanc
En blanc
En blanc
Naissença
N. a
Decès
D. a
Causa de decès
Assassinat/ada per
Luòc d'enterrament
Lenga mairala
Fogal ancestral
País de nacionalitat
Paire
Maire
Oncle
Tanta
Grands
Bèlamaire
Bèlpaire
Fraire
Sòrre
Conjunt
Companh/a
Filh/a
Religion
Membre de
Familha nòbla
Membre de
l'equipa esportiva
posicion de jòc
tir (esquèrra/drecha)
grad dan/kyu
Grop etnic
Orientacion sexuala
Profession
Emplegaire
Domeni d'activitat
Escolaritat
Diplòma
Director de tèsi
Estudiant de tèsi
Foncion politica
Residéncia oficiala
Predecessor
Successor
Partit
Tessitura
Label discografic
Lista de cançons
Discografia
Mission de l'astronauta
Distincions e prèmis
Branca militara
Grad militar
Etapa de canonizacion
Familha nòbla
Títol de noblesa
Títol onorific
Comandament
Conflicte
Jorn de la fèsta
Profession(s) {{{activitats}}}
Filmes notables Ali G
Sit web {{{sit}}}

Walter Charles Dance es un actor, realizator e scenarista Britanic, nascut lo 10 d'octobre de 1946 a Redditch dins lo Worcestershire.

Membre del Royal Shakespeare Company dins las annadas 1970, se fa conéisser en 1984 per son ròtle dins la mini-seria Le joyau de la couronne (1984) que li val una nominacion al BAFTA de l'actor melhor. Al cinèma es sustot conegut per aver interpretat lo Dr Jonathan Clemens dins Aliens (1992), Benedict dins Last Action Hero (1993) e lo comandant Denniston dins Imitacion Game (2014). A partir de las annadas 2010, participa de mai en mai a de blockbusters, incarnant Thomas dins los films Underworld (2012 - 2016) e apareissent dins Dracula Untold (2014), Doctor Frankenstein (2015), lo reboot Ghostbusters (2016), Godzilla 2 : Rei dels mostres (2019) e The King's Man : Primièra Mission (2021).

A la television, recep mantuna recompensa per son ròtle dins la mini-seria L'Ostal d'Aspre-Vent (en) en 2005 e coneis una fòrta popularitat mondiala en incarnant Tywin Lannister dins la seria a capitada Game of Thrones (2011 - 2015). En 2019, incarna Lord Mountbatten dins la seria The Crown (2019).

En 2015, prèsta sa votz a l'emperador Emhyr Var Emreis per la version Anglesa del videojòc The Witcher 3: Wild Hunt.

Enfança e formacion

[modificar | Modificar lo còdi]

Charles Dance es nascut lo 10 d'octobre de 1946 a Redditch dins lo Worcestershire en Anglatèrra. Sa maire, Eleanor "Nell" Perks, es una cosinièra, e son paire, Walter Dance, un engenhaire. Aqueste se morís d'una ulcèra mentre que Charles es pas annadit que de 4 ans. Eleanor se torna maridar alara amb son logatari, Edward, per balhar mai de securitat a Charles e son fraire ainat Michael.

Creis a Plymouth, dins Devon, e va a l'escòla per dròlles Widey Technical School. Seguís puèi dels estudis per venir grafista al Plymouth College of Art puèi a l'universitat De Montfort a Leicester, dins lo Leicestershire. Mas a la mitat de sos estudis, escotant los sovenirs de dos ancians actors que tenon un pub dins lo quartièr, decidís de se lançar dins una carrièra d'actor.

Al mièg de las annadas 1970, Charles Dance rejonh la prestigiosa Royal Shakespeare Company de Londres. Jòga dins una dotzena de pèças de William Shakespeare dont los classics tals coma Hamlet o Ricard III. En 1974, fa sos primièrs passes a la television dins un episòdi de la seria The Inheritors. El enchaine amb Father Brown la meteissa annada, Edward the King en 1975 e Raffles en 1977. En 1981, debuta al cinèma en obtenent un ròtle pichon d'assassin dins lo film Rien que pour vos yeux de John Glen, de cap a Roger Moore en James Bond.

En 1984, se fa remarcar dins lo ròtle del sergent Guy Perron dins la mini-seria d'ITV, Le joyau de la couronne. Se vei quitament nommat al British Academy Television Award de l'actor melhor l'annada seguenta mas la recompensa va a un autre actor del meteis programa, Tim Pigott-Smith.