Lista dels primièrs ministres de Chad

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Anar a : navigacion, Recercar
Blason de Chad.

Aquesta es la lista dels primièrs ministres de Chad de 1957 fins a uèi.

Primièrs ministres abans l'independéncia (1957 fins a 1960)[modificar | modificar la font]

Periòde de govèrn Nom Partit
14 de mai de 1957 - 26 de julhet de 1958 Gabriel Lisette, vicepresident del Conselh de govèrn PPT
26 de julhet de 1958 - 10 de decembre de 1958 Gabriel Lisette, President del Conselh de govèrn
10 de decembre de 1958 - 11 de febrièr de 1959 Gabriel Lisette, President del govèrn provisòri
11 de febrièr de 1959 - 12 de març de 1959 Gontchomé Sahoulba, President del govèrn provisòri GIRT
12 de març de 1959 - 26 de març de 1959 Ahmed Koulamallah, President del govèrn provisòri cap
26 de març de 1959 - 16 de junh de 1959 François Tombalbaye, President del govèrn provisòri PPT
16 de junh de 1959 - 11 d'agost de 1959 François Tombalbaye, Primièr ministre

Primièrs ministres aprèp l'independéncia (1960 fins a uèi)[modificar | modificar la font]

Periòde de govèrn Nom Partit
(République du Tchad)
Entre lo 11 d'agost de 1960 e lo 29 d'agost de 1978: cap
29 d'agost de 1978 - 23 de març de 1979 Hissène Habré, primièr ministre FROLINAT-FAN
Entre lo 23 de març de 1979 e lo 19 de mai de 1982: cap
19 de mai de 1982 - 19 de junh de 1982 Djidingar Dono Ngardoum, primièr ministre RUDT
Entre lo 19 de junh de 1982 e lo 4 de març de 1991: cap
4 de març de 1991 - 20 de mai de 1992 Jean Alingué Bawoyeu, primièr ministre UDR
20 de mai de 1992 - 7 d'abril de 1993 Joseph Yodoyman, primièr ministre ANDD
7 d'abril de 1993 - 6 de novembre de 1993 Fidèle Moungar, primièr ministre ACTUS
6 de novembre de 1993 - 8 d'abril de 1995 Delwa Kassire Koumakoye, Primièr ministre MPS
8 d'abril de 1995 - 17 de mai de 1997 Koibla Djimasta, Primièr ministre MPS
17 de mai de 1997 - 13 de decembre de 1999 Nassour Guelendouksia Ouaido, Primièr ministre MPS
13 de decembre de 1999 - 12 de junh de 2002 Nagoum Yamassoum, Primièr ministre MPS
12 de junh de 2002 - 24 de junh de 2003 Haroun Kabadi, Primièr ministre MPS
24 de junh de 2003 - 3 de febrièr de 2005 Moussa Faki, Primièr ministre MPS
3 de febrièr de 2003 - 23 de febrièr de 2007 Pascal Yoadimnadji, primièr ministre (moriguèt durant l'exercici del mandat) MPS
23 de febrièr de 2007 - 26 de febrièr de 2007 Adoum Younousmi, primièr ministre MPS (Interin)
26 de febrièr de 2007 - 15 d'abril de 2008 Delwa Kassiré Koumakoye, primièr ministre VIVA-RNDP
15 d'abril de 20085 de març de 2010 Youssouf Saleh Abbas, primièr ministre MPS
5 de març de 2010 fins a uèi Emmanuel Nadingar, primièr ministre MPS