Lista dels presidents de Veneçuèla

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Anar a : navigacion, Recercar
Blason de Veneçuèla.

Lo president es lo cap d'Estat e de govèrn de Veneçuèla. Vaquí la lista dels presidents de Veneçuèla de 1830 fins a uèi.

Nom Començament del mandat Final del mandat
José Antonio Páez 1830 1835
Andrés Narvarte Pimentel 1835 1835
José María Vargas Ponce 1835 1835
Santiago Mariño Carige 1835 1835
José María Carreño Blanco 1835 1835
José María Vargas Ponce 1835 1836
Andrés Narvarte Pimentel 1836 1837
José María Carreño Blanco 1837 1837
Carlos Soublette 1837 1839
José Antonio Páez 1839 1843
Santos Michelena 1843 1843
Carlos Soublette 1843 1847
Diego Bautista Urbaneja 1847 1847
José Tadeo Monagas Burgos 1847 1851
José Gregorio Monagas Burgos 1851 1855
José Tadeo Monagas Burgos 1855 1858
Pedro Gual 1858 1858
Julián Castro Contreras 1858 1859
Pedro Gual 1859 1859
Manuel Felipe Tovar 1859 1861
Pedro Gual 1861 1861
José Antonio Páez 1861 1863
Juan Crisóstomo Falcón 1863 1868
Manuel Ezequiel Bruzual 1868 1868
Guillermo Tell Villegas 1868 1868
José Ruperto Saturnino Monagas 1868 1870
Guillermo Tell Villegas 1870 1870
Antonio Leocadio Guzmán Blanco 1870 1877
Francisco de Paula Linares Alcántara 1877 1878
José Gregorio Varela Linares 1878 1878
Antonio Guzmán Blanco 1879 1884
Joaquín Crespo Torres 1884 1886
Antonio Guzmán Blanco 1886 1888
Hermógenes López 1888 1888
Juan Pablo Rojas Paúl 1888 1890
Raimundo Andueza Palacio 1890 1892
Guillermo Tell Villegas 1892 1892
Joaquín Crespo 1892 1898
Ignacio Andrade 1898 1899
Cipriano Castro 1899 1908
Juan Vicente Gómez 1908 1914
Victorino Márquez Bustillos 1914 1915
Juan Vicente Gómez 1915 1929
Juan Bautista Pérez 1929 1931
Juan Vicente Gómez 1931 1935
Eleazar López Contreras 1935 1941
Isaías Medina Angarita 1941 1945
Rómulo Ernesto Betancourt Bello 1945 1948
Rómulo Gallegos Freire 1948 1948
Carlos Delgado Chalbaud 1948 1950
Germán Suárez Flamerich 1950 1952
Marcos Pérez Jiménez 1952 1958
Wolfgang Larrazábal 1958 1959

Presidents dempuèi lo final de la dictatura (1958 fins a uèi)[modificar | modificar la font]

#
(Periòde)
Imatge President Mandat Ocupacion
63 Defautoc.png Edgar Sanabria 14 de novembre de 1958 - 13 de febrièr de 1959 avocat
64 RB 1975.jpg Rómulo Ernesto Betancourt Bello 13 de febrièr de 1959 - 13 de març de 1964 òme politic
65 Raúl Leoni and Doña Menca.jpg Raúl Leoni Otero 13 de març de 1964 - 11 de març de 1969 avocat
66 Rafael Caldera, 1971.jpg Rafael Caldera Rodríguez 11 de març de 1969 - 12 de març de 1974 avocat
67 CAP 2do.jpg Carlos Andrés Pérez Rodríguez 12 de març de 1974 - 12 de març de 1979 òme politic
68 Luis Herrera Campins 12 de març de 1979 - 2 de febrièr de 1984 avocat
69 Presidente Lusinchi.jpg Jaime Lusinchi 2 de febrièr de 1984 - 2 de febrièr de 1989 mètge
70 CAP 2do.jpg Carlos Andrés Pérez Rodríguez 2 de febrièr de 1989 - 21 de mai de 1993 òme politic
71 Octavio Lepage, 2009.jpg Octavio Lepage Barreto 21 de mai de 1993 - 5 de junh de 1993 avocat / òme politic
72 Ramón J. Velásquez, 2009.jpg Ramón José Velásquez 5 de junh de 1993 - 2 de febrièr de 1994 Escrivan
73 Rafael Caldera, 1971.jpg Rafael Caldera Rodríguez 2 de febrièr de 1994 - 2 de febrièr de 1999 avocat
74 Chavez CASA127994.jpeg Hugo Rafael Chávez Frías 2 de febrièr de 1999 - 19 d'abril de 2013 Militar
75 Nicolas Maduro-05-2013.jpg Nicolás Maduro Moros 19 d'abril de 2013 - uèi sindicalista e òme politic

Vejatz tanben[modificar | modificar la font]