Lista dels presidents de Paraguai

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Anar a : navigacion, Recercar
Blason de Paraguai

Lo president es lo cap d'Estat e cap de govèrn de Paraguai. Actualament es elegit per un periòde de 5 ans per la populacion.

Vaquí la lista dels presidents de Paraguai dempuèi 1844.

president començament del govèrn final del govèrn partit politic #
Carlos Antonio López Carlos Antonio López.jpg 14 de març 1844 10 de setembre 1862 1
Francisco Solano López Solano Lopez ak.jpg 10 de setembre 1862 15 d'agost 1869 2
Cirilo Antonio Rivarola 15 d'agost 1869 31 d'agost 1870 3
Facundo Machaín 31 d'agost 1870 1 de setembre 1870 4
Cirilo Antonio Rivarola 1 de setembre 1870 15 de novembre 1871 5
Salvador Jovellanos 50px 18 de decembre 1871 25 de novembre 1874 6
Juan Bautista Gill 25 de novembre 1874 1 d'abril 1877 7
Higinio Uriarte 12 d'abril 1877 25 de novembre 1878 8
Cándido Bareiro 25 de novembre 1878 4 de setembre 1880 9
Bernardino Caballero 50px 4 de setembre 1880 25 de novembre 1886 10
Patricio Escobar 25 de novembre 1886 25 de novembre 1890 11
Juan Gualberto González 25 de novembre 1890 9 de junh 1894 Partido Colorado 12
Marcos A. Morínigo 9 de junh 1894 25 de novembre 1894 Partido Colorado 13
Juan Bautista Egusquiza 25 de novembre 1894 25 de novembre 1898 Partido Colorado 14
Emilio Aceval 25 de novembre 1898 9 de genièr 1902 Partido Colorado 15
Andrés Héctor Carvallo 50px 9 de genièr 1902 25 de novembre 1902 Partido Colorado 16
Juan Antonio Escurra 50px 25 de novembre 1902 19 de decembre 1904 Partido Colorado 17
Juan Bautista Gaona 19 de decembre 1904 9 de decembre 1905 Partido Liberal Radical Auténtico 18
Cecilio Báez 9 de decembre 1905 25 de novembre 1906 Partido Liberal Radical Auténtico 19
Benigno Ferreira General BenignoFerreira7.jpg 25 de novembre 1906 4 de julhet 1908 Partido Liberal Radical Auténtico 20
Emiliano González Navero Empty.png 4 de julhet 1908 25 de novembre 1910 Partido Liberal Radical Auténtico 21
Manuel Gondra 25 de novembre 1910 17 de genièr 1911 Partido Liberal Radical Auténtico 22
Albino Jara 17 de genièr 1911 5 de julhet 1911 Partido Liberal Radical Auténtico 23
Liberato Marcial Rojas 5 de julhet 1911 28 de febrièr 1912 Partido Liberal Radical Auténtico 24
Pedro Pablo Peña 28 de febrièr 1912 22 de març 1912 Partido Liberal Radical Auténtico 25
Emiliano González Navero 22 de març 1912 15 d'agost 1912 Partido Liberal Radical Auténtico 26
Eduardo Schaerer 15 d'agost 1912 15 d'agost 1916 Partido Liberal Radical Auténtico 27
Manuel Franco Manuel Franco.jpg 15 d'agost 1916 5 de junh 1919 Partido Liberal Radical Auténtico 28
José Pedro Montero 5 de junh 1919 15 d'agost 1920 Partido Liberal Radical Auténtico 29
Manuel Gondra 15 d'agost 1920 7 de novembre 1921 Partido Liberal Radical Auténtico 30
Eusebio Ayala EUSEBIO AYALA.jpg 7 de novembre 1921 12 d'abril 1923 Partido Liberal Radical Auténtico 31
Eligio Ayala 12 d'abril 1923 17 de març 1924 Partido Liberal Radical Auténtico - PLRA 32
Luis Alberto Riart LUIS RIART.jpg 17 de març de1924 15 d'agost 1924 PLRA 33
Eligio Ayala 15 d'agost 1924 15 d'agost 1928 Partido Liberal Radical Auténtico 34
José Patricio Guggiari 15 d'agost 1928 15 d'agost 1932 Partido Liberal Radical Auténtico 35
Eusebio Ayala EUSEBIO AYALA.jpg 15 d'agost 1932 17 de febrièr 1936 Partido Liberal Radical Auténtico 36
Rafael Franco 17 de febrièr 1936 13 d'agost 1937 Partido Revolucionario Febrerista 37
Félix Paiva 16 d'agost 1937 15 d'agost 1939 Partido Liberal Radical Auténtico 38
José Félix Estigarribia 15 d'agost 1939 7 de setembre 1940 Partido Liberal Radical Auténtico - PLRA 39
Higinio Morínigo 8 de setembre 1940 3 de junh 1948 cap (militar) 40
Juan Manuel Frutos 3 de junh 1948 15 d'agost 1948 Partido Colorado 41
Juan Natalicio González 15 d'agost 1948 30 de genièr 1949 Partido Colorado 42
Raimundo Rolón Empty.png 30 de genièr 1949 26 de febrièr 1949 Partido Colorado 43
Felipe Molas López Empty.png 27 de febrièr 1949 11 de setembre 1949 Partido Colorado 44
Federico Chávez Careaga 11 de setembre 1949 5 de mai 1954 Partido Colorado 45
Tomás Romero Pereira 8 de mai 1954 15 d'agost 1954 Partido Colorado 46
Alfredo Stroessner Parag.1452.Stroessner.jpeg 15 d'agost 1954 3 de febrièr 1989 Partido Colorado 47
Andrés Rodríguez Pedotti 3 de febrièr de 1989 15 d'agost de 1993 Partido Colorado 48
Juan Carlos Wasmosy Wasmosy 1990 (cropped).jpg 15 d'agost de 1993 15 d'agost de 1998 Partido Colorado 49
Raúl Cubas Grau Empty.png 15 d'agost de 1998 28 de març de 1999 Partido Colorado 51
Luis Ángel González Macchi 28 de març de 1999 15 d'agost de 2003 Partido Colorado 50
Nicanor Duarte Frutos Paraguay.NicanorDuarte.02.jpg 15 d'agost de 2003 15 d'agost de 2008 Partido Colorado 52
Fernando Lugo Lugo2008.jpg 15 d'agost de 2008 22 de junh de 2012 Alianza Patriótica para el Cambio 53
Federico Franco Federico Franco.jpg 22 de junh de 2012 15 d'agost de 2013 PLRA (54)
Horacio Cartes Horacio Cartes con banda.jpg 15 d'agost de 2013 Partido Colorado 55