Lista dels presidents d'Argentina

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Anar a : navigacion, Recercar

Lo president d'Argentina, elegit per la populacion per un periòde de quatre ans (amb possibilitat de reeleccion immediata un còp) es cap d'Estat e tanben cap de govèrn. Aquesta es la lista dels presidents d'Argentina.

Periòde de govèrn entre: President
1826 - 1827 Bernardino Rivadavia
1827 - 1827 Vicente López y Planes
18271854 Governadors de la província de Buenos Aires
1854 - 1860 Justo José de Urquiza
1860 - 1861 Santiago Derqui
1861 - 1862 Juan Esteban Pedernera (vicepresident)
1862 - 1868 Bartolomé Mitre
1868 - 1874 Domingo Faustino Sarmiento
1874 - 1880 Nicolás Avellaneda
1880 - 1886 Julio Argentino Roca
1886 - 1890 Miguel Juárez Celman
1890 - 1892 Carlos Pellegrini
1892 - 1895 Luis Sáenz Peña
1895 - 1898 José Evaristo de Uriburu
1898 - 1904 Julio Argentino Roca
1904 - 1906 Manuel Quintana
1906 - 1910 José Figueroa Alcorta
1910 - 1914 Roque Sáenz Peña
1914 - 1916 Victorino de la Plaza
1916 - 1922 Hipólito Yrigoyen
1922 - 1928 Marcelo Torcuato de Alvear
1928 - 1930 Hipólito Yrigoyen
1930 - 1932 José Félix Uriburu
1932 - 1938 Agustín Pedro Justo
1938 - 1942 Roberto Marcelino Ortiz
1942 - 4 de junh de 1943 Ramón S. Castillo
4 de junh - 7 de julhet de 1943 Arturo Rawson
1943 - 1944 Pedro Pablo Ramírez (de facto)
1944 - 1946 Edelmiro Julián Farrell (de facto)
1946 - 1955 Juan Domingo Perón
1955 Eduardo Lonardi (de facto)
1955 - 1958 Pedro Eugenio Aramburu (de facto)
1958 - 1962 Arturo Frondizi
1962 - 1963 José María Guido (de facto)
1963 - 1966 Arturo Umberto Illia
1966 - 1970 Juan Carlos Onganía
1970 - 1971 Roberto Marcelo Levingston (de facto)
1971 - 1973 Alejandro Agustín Lanusse (de facto)
1973 Héctor José Cámpora
1973 Raúl Alberto Lastiri
1973 - 1974 Juan Domingo Perón
1974 - 1976 María Estela Martínez de Perón (coneguda coma Isabelita)

Dictatura Militara Argentina (1976 - 1983)[modificar | modificar la font]

Imatge president Periòde de govèrn
Junta militar (de facto) 24 - 29 de març de 1976
Tte.Gral. (R) J. Videla.jpg Jorge Rafael Videla
(1925 - 2013) (de facto)
29 de març de 1976 - 29 de març de 1981
Roberto Viola con banda presidencial.jpg Roberto Eduardo Viola
(1924 - 1994)
29 de març - 11 de decembre de 1981
VicealmiranteLacoste.jpg Carlos Alberto Lacoste
(1929 - 2004)
11 - 22 de decembre de 1981
Galtieri.jpg Leopoldo Fortunato Galtieri
(de facto) (1926 - 2003)
22 de decembre de 1981 - 18 de junh de 1982
Al.St.Jean.JPG Alfredo Oscar Saint-Jean
(1926-1987)
18 de junh - 1 de julhet de 1982
Reynaldo Bignone-2.jpg Reynaldo Benito Antonio Bignone
(n. 1928) (de facto)
1 de julhet de 1982 - 10 de decembre de 1983

Presidents dempuèi la vòlta de la democracia (1983 - )[modificar | modificar la font]

Imatge President Periòde_govèrn
Argentina.RaulAlfonsin.01.jpg Raúl Ricardo Alfonsín
(1927-2009)
10 de decembre de 1983 - 8 de julhet de 1989
Menem con banda presidencial-2.jpg Carlos Saúl Menem
(n. 1930)
8 de julhet de 1989 - 8 de julhet de 1995
Menem con banda presidencial.jpg Carlos Saúl Menem
(n. 1930)
8 de julhet de 1995 - 10 de decembre de 1999
Fernando de la Rúa con bastón y banda de presidente.jpg Fernando de la Rúa
(n. 1937)
10 de decembre de 1999 - 20 de decembre de 2001
Ramón Puerta.jpg Ramón Puerta
(interim. n. 1951)
20 - 23 de decembre de 2001
Arodriguezsaa.jpg Adolfo Rodríguez Saá
(interim. n. 1947)
23 - 30 de decembre de 2001
Foto camano.jpg Eduardo Camaño
(interim. n. 1950)
30 de decembre de 2001 - 2 de genièr de 2002
Duhalde23012007.jpg Eduardo Duhalde
(n. 1941)
2 de genièr de 2002 - 25 de mai de 2003
NestorKirchner.jpeg Néstor Kirchner
(1950 - 2010)
25 de mai de 2003 - 10 de decembre de 2007
Cristina Fernández de Kirchner - Foto Oficial 2.jpg Cristina Fernández de Kirchner
(n. 1953)
10 de decembre de 2007 - 10 de decembre de 2011
Cristina Fernández de Kirchner - Foto Oficial 2.jpg Cristina Fernández de Kirchner
(n. 1953)
Dempuèi lo 10 de decembre de 2011