Lista dei cratèrs lunars (G-K)

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Anar a : navigacion, Recercar

Lista dei cratèrs d'impacte lunars amb un nom començant per G, H, I, J o K.

G[modificar | modificar la font]

Cratèr Diamètre Eponim
Bond 20 km George Phillips Bond (1826-1865)
Gadomski 65 km Jan Gadomski (1889-1966)
Gagarin 265 km Iurii Gagarin (1934-1968)
Galen 10 km Claudi Galen (vèrs 129-200)
Galilaei 15 km Galileo Galilei (1564-1642)
Galle 21 km Johann Gottfried Galle (1812-1910)
Galois 222 km Évariste Galois (1811-1832)
Galvani 80 km Luigi Galvani (1737-1798)
Gambart 25 km Jean-Félix Adolphe Gambart (1800-1836)
Gamow 129 km George Gamow (1904-1968)
Ganskiy 43 km Aleksey P. (Hansky) Ganskiy (1870-1908)
Ganswindt 74 km Hermann Ganswindt (1856-1934)
Garavito 74 km Julio Garavito Armero (1865-1920)
Gardner 18 km Irvine Clifton Gardner (1889-1972)
Gärtner 115 km Christian Gärtner (vèrs 1750-1813)
Gassendi 101 km Pèire Gassendi (1592-1655)
Gaston 2 km prenom masculin
Gaudibert 34 km Casimir Marie Gaudibert (1823-1901)
Gauricus 79 km Luca Gaurico (1476-1558)
Gauss 177 km Carl Friedrich Gauss (1777-1855)
Gavrilov 60 km Alexandre Gavrilov (1884-1955)
Igor Gavrilov (1928-1982)
Gay-Lussac 26 km Louis Joseph Gay-Lussac (1778-1850)
Geber 44 km Jabir Ibn Hayyan (721 ? - 815)
Geiger 34 km Johannes Hans Wilhelm Geiger (1882-1945)
Geissler 16 km Heinrich Geissler (1814-1879)
Geminus 85 km Geminos de Rhodes (vèrs 70 aC)
Gemma Frisius 87 km Frisius (1508-1555)
Gerard 90 km Alexander Gerard (1792-1839)
Gerasimovitch 86 km Boris P. Gerasimovich (1889-1937)
Gernsback 48 km Hugo Gernsback (1884-1967)
Gibbs 76 km Josiah Willard Gibbs (1839-1903)
Gilbert 112 km Grove Karl Gilbert (1843-1918)
William Gilbert (1544-1603)
Gill 66 km David Gill (1843-1914)
Ginzel 55 km Friedrich Karl Ginzel (1850-1926)
Gioja 41 km Flavio Gioja (vivant en 1302)
Giordano Bruno 22 km Giordano Bruno (1548-1600)
Glaisher 15 km James Glaisher (1809-1903)
Glauber 15 km Johann Rudolf Glauber (vèrs 1603-1670)
Glazenap 43 km Sergei Pavlovich von Glazenap (1848-1937)
Glushko 43 km Valentin Petrovich Glushko (1908-1989)
Goclenius 72 km Rudolf Goclenius, Jr. (1572-1621)
Goddard 89 km Robert Goddard (1882-1945)
Godin 34 km Louis Godin (1704-1760)
Goldschmidt 113 km Hermann Goldschmidt (1802-1866)
Golgi 5 km Camillo Golgi (vèrs 1843-1926)
Golitsyn 36 km Boris Borisovich Golitsyn (1862-1916)
Golovin 37 km Nicholas Erasmus Golovin 1912-1969)
Goodacre 46 km Walter Goodacre (1856-1938)
Gould 34 km Benjamin Apthorp Gould (1824-1896)
Grace 1 km prenom femenin anglés
Grachev 35 km Andrei Grachev (1900-1964)
Graff 36 km Kasimir Romuald Graff (1878-1950)
Grave 40 km Dmitrii Aleksandrovich Grave (1863-1939)
Ivan Platonovich Grave (1874-1960)
Greaves 13 km William Michael Herbert Greaves (1897-1955)
Green 65 km George Green (1793-1841)
Gregory 67 km James Gregory (1638-1675)
Grigg 36 km John Grigg (1838-1920)
Grimaldi 172 km Francesco Grimaldi (1618-1663)
Grissom 58 km Virgil Grissom (1926-1967)
Grotrian 37 km Walter Grotrian (1890-1954)
Grove 28 km Sir William Robert Grove (1811-1896)
Gruemberger 93 km Christoph Grienberger (1561-1636)
Gruithuisen 15 km Franz von Gruithuisen (1774-1852)
Guericke 63 km Otto von Guericke (1602-1686)
Guillaume 57 km Charles Edouard Guillaume (1861-1938)
Gullstrand 43 km Allvar Gullstrand (1862-1930)
Gum 54 km Colin Stanley Gum 1924-1960)
Gutenberg 74 km Johann Gutenberg (vèrs 1398-1468)
Guthnick 36 km Paul Guthnick (1879-1947)
Guyot 92 km Arnold Henry Guyot (1807-1884)
Gyldén 47 km Hugo Gyldén (1841-1896)

H[modificar | modificar la font]

Cratèr Diamètre Eponim
H. G. Wells 114 km Herbert George Wells (1866-1946)
Hagecius 76 km Tadeáš Hájek (1525-1600)
Hagen 55 km Johann Georg Hagen (1847-1930)
Hahn 84 km Friedrich von Hahn (1741-1805)
Otto Hahn (1879-1968)
Haidinger 22 km Wilhelm Karl von Haidinger (1795-1871)
Hainzel 70 km Paul Hainzel (vèrs 1570)
Haldane 37 km John Burdon Sanderson Haldane (1892-1964)
Hale 83 km George Ellery Hale 1868-1938)
William Hale (1797-1870)
Hall 35 km Asaph Hall (1829-1907)
Halley 36 km Edmond Halley (1656-1742)
Hamilton 57 km William Rowan Hamilton (1805-1865)
Hanno 56 km Hannon (vèrs 500 aC)
Hansen 39 km Peter Andreas Hansen (1795-1874)
Hansteen 44 km Christopher Hansteen (1784-1873)
Harden 15 km Arthur Harden (1865-1940)
Harding 22 km Karl Ludwig Harding (1765-1834)
Haret 29 km Spiru Haret (1851-1912)
Hargreaves 16 km Frederick James Hargreaves (1891-1970)
Harkhebi 237 km Harkhebi (vèrs 300 aC)
Harlan 65 km Harlan James Smith (1924-1991)
Harold 2 km prenom masculin
Harpalus 39 km Harpalus (vèrs 460 aC)
Harriot 56 km Thomas Harriot (1560-1621)
Hartmann 61 km Johannes Franz Hartmann (1865-1936)
Hartwig 79 km Carl Ernst Albrecht Hartwig (1851-1923)
Harvey 60 km William Harvey (1578-1657)
Hase 83 km Johann Matthias Hase (1684-1742)
Hatanaka 26 km Takeo Hatanaka (1914-1963)
Hausen 167 km Christian August Hausen (1693-1743)
Hayford 27 km John Fillmore Hayford (1868-1925)
Hayn 87 km Friedrich Hayn (1863-1928)
Healy 38 km Roy Healy (1915-1968)
Heaviside 165 km Oliver Heaviside (1850-1925)
Hecataeus 167 km Hécatée de Milet (vèrs 476 aC)
Hédervári 69 km Peter Hédervári (1931-1984)
Hedin 150 km Sven Hedin (1865-1952)
Heinrich 6 km Wladimir Wáclav Heinrich (1884-1965)
Heinsius 64 km Gottfried Heinsius (1709-1769)
Heis 14 km Eduard Heis (1806-1877)
Helberg 6 km Robert J. Helberg (1906-1967)
Helicon 24 km Helicon (vèrs 400 aC)
Hell 33 km Maximilian Hell (1720-1792)
Helmert 26 km Friedrich Robert Helmert (1843-1917)
Helmholtz 94 km Hermann von Helmholtz (1821-1894)
Henderson 47 km Thomas Henderson (1798-1844)
Hendrix 6 km Don O. Hendrix (1905-1961)
Henry 41 km Joseph Henry (1792-1878)
Henry Fraires 42 km Paul-Pierre Henry et Prosper-Mathieu Henry (1848-1905, 1849-1903)
Henyey 63 km Louis G. Henyey (1910-1970)
Heraclitus 90 km Héraclite (circa 540-480 Av. J.-C.)
Hercules 69 km Hercule
Herigonius 15 km Pierre Hérigone (1580-1643)
Hermann 15 km Jacob Hermann (1678-1733)
Hermite 104 km Charles Hermite (1822-1901)
Herodotus 34 km Erodòt (circa 484-408 Av. J.-C.)
Heron 24 km Eron d'Alexàndria (vèrs 100 aC)
Herschel 40 km William Herschel (1738-1822)
Hertz 90 km Heinrich Rudolf Hertz (1857-1894)
Hertzsprung 591 km Ejnar Hertzsprung (1873-1967)
Hesiodus 42 km Esiòde (vèrs 735 aC)
Hess 88 km Victor Franz Hess (1883-1964)
Harry Hammond Hess (1906-1969)
Hevelius 115 km Johannes Hevelius (1611-1687)
Heymans 50 km Corneille Jean François Heymans (1892-1968)
Heyrovsky 15 km Jaroslav Heyrovsky (1890-1967)
Hilbert 151 km David Hilbert (1862-1943)
Hill 16 km George William Hill (1838-1914)
Hind 29 km John Russell Hind (1823-1895)
Hippalus 57 km Hippalus (vèrs 120)
Hipparchus 138 km Iparc (vèrs 140 aC)
Hippocrates 60 km Ipocrat (vèrs 460-377 aC)
Hirayama 132 km Kiyotsugu Hirayama (1874-1943)
Shin Hirayama (1867-1945)
Hoffmeister 45 km Cuno Hoffmeister (1892-1968)
Hogg 38 km Arthur Robert Hogg (1903-1966)
Frank Scott Hogg (1904-1951)
Hohmann 16 km Walter Hohmann (1880-1945)
Holden 47 km Edward Singleton Holden (1846-1914)
Holetschek 38 km Johann Holetschek (1846-1923)
Hommel 126 km Johann Hommel (1518-1562)
Hooke 36 km Robert Hooke (1635-1703)
Hopmann 88 km Josef Hopmann (1890-1975)
Hornsby 3 km Thomas Hornsby (1733-1810)
Horrebow 24 km Peder Horrebow (1679-1764)
Horrocks 30 km Jeremiah Horrocks (1619-1641)
Hortensius 14 km Martin van den Hove (1605-1639)
Houtermans 29 km Friedrich Georg Houtermans (1903-1966)
Houzeau 71 km Jean-Charles Houzeau de Lehaie (1820-1888)
Hubble 80 km Edwin Powell Hubble (1889-1953)
Huggins 65 km Sir William Huggins (1824-1910)
Humason 4 km Milton Lasell Humason (1891-1972)
Humboldt 189 km Wilhelm von Humboldt (1767-1835)
Hume 23 km David Hume (1711-1776)
Husband 29 km Richard Douglas Husband (1957–2003)
Hutton 50 km James Hutton (1726-1797)
Huxley 4 km Thomas Henry Huxley (1825-1895)
Hyginus 9 km Caius Julius Hyginus (vèrs 67-17 aC)
Hypatia 40 km Hypatia (vèrs 415)

I[modificar | modificar la font]

Cratèr Diamètre Eponim
Ian 1 km prenom masculin
Ibn Battuta 11 km Abu Abdullah Muhammad Ibn Battuta (1304-1377)
Ibn Firnas 89 km Abbas Ibn Firnas (vèrs 887)
Ibn Yunus 58 km Ibn Yunus (950-1009)
Ibn-Rushd 32 km Averroes (1126-1198)
Icarus 96 km Icar
Ideler 38 km Christian Ludwig Ideler (1766-1846)
Idel'son 60 km Naum Il'ich Idel'son (1885-1951)
Il'in 13 km Nikolaj Yakovlevich Il'in
Ina 3 km prenom femenin
Ingalls 37 km Albert Graham Ingalls (1888-1958)
Inghirami 91 km Giovanni Inghirami (1779-1851)
Innes 42 km Robert Thorburn Ayton Innes (1861-1933)
Ioffe 86 km Abram Ioffé (1880-1960)
Isabel 1 km prenom femenin espanhòu
Isaev 90 km Aleksei Mikhailovich Isaiev (1908-1971)
Isidorus 42 km St Isidòr de Sevilha (vèrs 570-636)
Isis 1 km Isis
Ivan 4 km prenom masculin rus
Izsak 30 km Imre Izsak (1929-1965)

J[modificar | modificar la font]

Cratèr Diamètre Eponim
J. Herschel 165 km John Herschel (1792-1871)
Jackson 71 km John Jackson (1887-1958)
Jacobi 68 km Carl Gustav Jakob Jacobi (1804-1851)
Jansen 23 km Zacharias Janssen (vèrs 1580-1638)
Jansky 72 km Karl Jansky (1905-1950)
Janssen 199 km Pierre Jules César Janssen (1824-1907)
Jarvis 38 km Gregory Bruce Jarvis (1944-1986)
Jeans 79 km Sir James Hopwood Jeans (1877-1946)
Jehan 5 km (prenom femenin turc)
Jenkins 38 km Louise Freeland Jenkins (1888-1970)
Jenner 71 km Edward Jenner (1749-1823)
Jerik 1 km prenom masculin escandinau
Joliot 164 km Frédéric Joliot-Curie (1900-1958)
Jomo 7 km prenom masculin african
José 2 km prenom masculin espanhòu
Joule 96 km James Prescott Joule (1818-1889)
Joy 5 km Alfred Harrison Joy (1882-1973)
Jules Verne 143 km Jules Verne (1828-1905)
Julienne 2 km prenom femenin
Julius Caesar 90 km Juli Cesar (vèrs 102-44 aC)

K[modificar | modificar la font]

Cratèr Diamètre Eponim
Kaiser 52 km Frederik Kaiser (1808-1872)
Kamerlingh Onnes 66 km Heike Kamerlingh Onnes (1853-1926)
Kane 54 km Elisha Kent Kane (1820-1857)
Kant 33 km Immanuel Kant (1724-1804)
Kao 34 km Ping-Tse Kao (1888-1970)
Kapteyn 49 km Jacobus C. Kapteyn (1851-1922)
Karima 3 km prenom femenin arabi
Karpinskiy 92 km Alexander Petrovich Karpinsky (1846-1936)
Karrer 51 km Paul Karrer (1889-1971)
Kasper 12 km prenom masculin polonés
Kästner 108 km Abraham Gotthelf Kästner
Katchalsky 32 km Aharon Katzir-Katchalsky (1914-1972)
Kathleen 5 km prenom femenin
Kearons 23 km William Kearons (1878-1948)
Keeler 160 km James Edward Keeler (1857-1900)
Kekulé 94 km Friedrich August Kekulé von Stradonitz (1829-1896)
Keldysh 33 km Mstislav Vsevolodovich Keldysh (1911-1978)
Kepinski 31 km Felicjan Kepinski (1885-1966)
Kepler 31 km Johannes Kepler (1571-1630)
Khvol'son 54 km Orest Daniilovich Khvol'son (1852-1934)
Kibal'chich 92 km Nikolaj Ivanovich Kibal'chich (1853-1881)
Kidinnu 56 km Kidinnu (vèrs 343 aC)
Kies 45 km Johann Kies (1713-1781)
Kiess 63 km Carl Clarence Kiess (1887-1967)
Kimura 28 km Hisashi Kimura (1870-1943)
Kinau 41 km Adolph Gottfried Kinau (1814-1887)
King 76 km Arthur Scott King (1876-1957)
Edward Skinner King (1861-1931)
Kira 3 km prenom femenin rus
Kirch 11 km Gottfried Kirch (1639-1710)
Kircher 72 km Athanasius Kircher (1601-1680)
Kirchhoff 24 km Gustav Kirchhoff (1824-1887)
Kirkwood 67 km Daniel Kirkwood (1814-1895)
Klaproth 119 km Martin Heinrich Klaproth (1743-1817)
Klein 44 km Hermann Joseph Klein (1844-1914)
Kleymenov 55 km Ivan Terentyevich Kleymenov (1898-1938)
Klute 75 km Daniel O. Klute (1921-1964)
Knox-Shaw 12 km Harold Knox-Shaw (1885-1970)
Koch 95 km Robert Koch (1843-1910)
Kohlschütter 53 km Arnold Kohlschütter (1883-1969)
Kolhörster 97 km Werner Kolhörster (1887-1946)
Komarov 78 km Vladimir M. Komarov (1927-1967)
Kondratyuk 108 km Yurij V. Kondratyuk (1897-1942)
König 23 km Rudolf König (1865-1927)
Konoplev 25 km B.T. Konoplev (1912-1960)
Konstantinov 75 km Konstantin Ivanovich Konstantinov (1817-1871)
Kopff 41 km August Kopff (1882-1960)
Korolev 437 km Sergei Korolev (1906-1966)
Kosberg 15 km Semyon Ariyevich Kosberg (1903-1965)
Kostinskiy 75 km Sergey K. Kostinskiy (1867-1937)
Koval'skiy 49 km Marian Albertovich Koval'skiy (1821-1884)
Kovalevskaya 115 km Sofia V. Kovalevskaya (1850-1891)
Kozyrev 65 km Nikolai Aleksandrovich Kozyrev (1908-1983)
Krafft 51 km Wolfgang Ludwig Krafft (1743-1814)
Kramarov 20 km Grigorii Moiseievich Kramarov (1887-1970)
Kramers 61 km Hendrik Anthony Kramers (1894-1952)
Krasnov 40 km Aleksander V. Krasnov (1866-1907)
Krasovskiy 59 km Feodosiy N. Krasovskiy (1878-1948)
Kreiken 23 km Edberg Adrian Kreiken (1896-1964)
Krieger 22 km Johann Nepomuk Krieger (1865-1902)
Krishna 3 km (Krishna
Krogh 19 km Schack August Steenberg Krogh (1874-1949)
Krusenstern 47 km Baron Johann Adam von Krusenstern (1770-1846)
Krylov 49 km Aleksei Krylov (1863-1945)
Kugler 65 km Franz Xaver Kugler (1862-1929)
Kuiper 6 km Gerard Peter Kuiper (1905-1973)
Kulik 58 km Leonid Alekseevich Kulik (1883-1942)
Kundt 10 km August Kundt (1839-1894)
Kunowsky 18 km Georg Karl Friedrich Kunowsky (1786-1846)
Kuo Shou Ching 34 km Guo Shoujing (1231-1316)
Kurchatov 106 km Igor' Vasil'evich Kurchatov (1903-1960)

Liames intèrnes[modificar | modificar la font]