Discussion Utilizaire:Valencianisnotcatalan

Lo contengut de la pagina non es disponible dins una autra lenga.
Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.

Benvenguda sus Wikipèdia, Valencianisnotcatalan !

Esites pas a consultar las primièras indicacions per modificar e redigir de paginas dins Wikipèdia.
Pòdes tanben consultar la fièra de las questions (FAQ), la sintaxi de Wikipèdia e far tos ensages dins lo Nauc de sabla. Totes aquestes aspèctes son presentats dins una guida per començar sus Wikipèdia.

Per completar la presentacion, t’aconselhi un pichon torn per las recomandacions de seguir (règlas de neutralitat, d'admissibilitat dels articles, copyright...) e las paginas projèctes ont i a sens dobte un subjècte que t'interessarà.

Per signar tos messatges (unicament sus las paginas de discussion), pòdes picar ~~~ ; amb un quatren tilde, en mai de ta « signatura », seràn afichadas la data e l'ora (~~~~). Cal pas signar los articles enciclopedics. Es possible de trobar la lista dels autors en visitant lor istoric.

Utilizam de siglas de còps misteriosas: poiràs trobar lor explicacion sus la pagina girgon.

Se vòles, pòdes tanben nos dire d'ont venes e tos centres d'interès. Pòdes per aquò modificar ta pagina personala. Se venes d'una autra Wikipèdia, doblides pas de metre los ligams vèrs tas autras paginas perso. Pòdes tanben te venir presentar sul jornal dels novèls venguts.

Per facilitar la comunicacion interlingüistica entre utilizaires, pòdes indicar las lengas que practicas — e a quin nivèl — en inclusent dins ta pagina personala un dels modèls que trobaràs sus Wikipèdia:Babel.

Pòdes aisidament decorar ta pagina d'utilizaire en i indicant quinas lengas parlas, d'ont venes, quins son tos centres d'interès e tas activitats sus Wikipèdia, e d'autras causas encara amb las bóstias d'utilizaire: Ajustar de boitas d'utilizaire a sa pagina personala

E s'as de questions de pausar, esites sustot pas a me contactar, a consultar Ajuda:Pausar una question. Per seguir la vida de la comunautat, pòdes donar una ulhada als anoncis o far un torn a la tavèrna.

Bona continuacion demest nosautres!

Mertyl 4 de julh de 2008 a 10:25 (UTC)

Adieu, benlèu que lo valencian es un dialècte de l'occitan mas devèm aver mai qu'una carta per aquels "cambiaments major", coralament ! Mertyl 4 de julh de 2008 a 10:29 (UTC)


Soi pas lingüista ni pron qualificat per discutir del fons del problèma. La version de l'article èra aperaquí la de totas las autras Wiki pel meteis article.[ valencià is the historical, traditional, and official name used in the Valencian Community of Spain to refer to the region's native language, known elsewhere as Catalan (català).] (extrach Wiki anglesa). [C'est une variante dialectale du catalan] (extrach wiki francesa). Las bregas entre valencianistas e catalanistas son mai que mai de natura politica. Sèm pas aquí sus un forum politic e podetz pas arribar aquí e modificar tot del simple fach del vòstre vejaire personal.Torni metre la version precedenta de l'article en esperant benlèu lo vejaire de personas mai qualificadas dins la discussion. )Jiròni 4 de julh de 2008 a 19:34 (UTC)

Bon dia homenet (o homenot, el que més t'agrade)[Modificar lo còdi]

Crec que no has triat la bona wikipèdia per a proclamar els disbarats lingüístics dels que pretenen que el valencià no és català... El que sí és cert és que pertany al tronc occitanoromànic (com el català palesament). Em té molt preocupat el fet que algú que pretén defensar la llengua (li digam com li digam) faja servir articles d'aquell Moya que quasi sempre només empra el castellà (que jo sàpia!), quina promoció fan els blaveros de la llengua excepte dir que no és catalana? Quina contribució màgica s'ha fet, dir que és una llengua preromànica primer, mossaràbiga i ara occitana! Vejam, jo no sabia que els meus avantpassats sabien nadar tan bé. Eixir des del Narbonés per a arribar fins a Alcoi sense passar per Catalunya, mare meua quina peripècie! Vejam, si les teues pseudocontribucions han de ser només desfer el que els altres han bastit, escolta ves-te'n a fer falles (o fogueres si eres d'Alacant, però crec que no... que allí no vos fan ni cas! i au! Et serà (i ens/mos) serà més profitós a tots. Lamente que si de debò vols salvar la teua llengua (parlada per menys d'un 10% a la teua capital i no amenaçada de cap de les maneres pel català allí o menys de 5% a Alacant, dissortadament capital de la meua terreta i arreculant cada vegada més a l'Alcoià) hages triat una opció que no porta enlloc sinó a afavorir l'assimilació lingüística, però ja t'apanyaràs... el que defenses és la desaparició del català i de les seues varietats dialectals (i ací el valencià apitxat o no...). I per tancar el tema Yep, dude, Valencian is absolutely Catalan! En tot cas l'alcoià si que ho és, potser l'apitxat no!!! Records encara que no crec que et porten goig! Capsot 5 de julh de 2008 a 07:40 (UTC)