Carlos Jiménez Villarejo

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Carlos Jiménez Villarejo, en mai de 2014, durant un acte de campanha de Podemos

Carlos Jiménez Villarejo (Malaga, 3 de junh de 1935) es un avocat, jutge e politician espanhòl. Son accion foguèt importanta dins la lucha contra la corrupcion e venguèt lèu una figura importanta dins la reivindicacion d'un retorn a l'etica en politica.

Malgrat sas posicions generalament progressistas, lo jurista manifestèt abans una clara actitud ostila al catalanisme. Aital en abril de 1985 mandèt a la preson 4 joves manifestaires pacifics que participavan a la Crida a la Solidaritat per demandar la preséncia del catalan dins los usatges lingüistics de la companhiá espanhòla de camin de fèrre, la Renfe.[1]

S'es engatjat en 2014, al costat del politològ Pablo Iglesias, dins una formacion novèla de tendéncia contestatària creada per aqueste darrièr, Podemos, per participar a las Eleccions del Parlament Europèu de 2014.

Aprèp aver dich abans d'èsser elegit que renonciariá a son sèti se foguèsse elegit, se retractèt publicament lo 28 de mai, e marquèt mai encara sa distància amb las posicions del partit favorable a l'autodeterminacion, en reafirmar son oposicion a l'independéncia de Catalonha.

Referéncias[modificar | Modificar lo còdi]

<references>

  1. "El fiscal Carlos", Vilaweb, 31 de mai de 2014