Antoine Dupont

Aqueste article es redigit en lengadocian.
Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.

Antoine Dupont
Ficha d'identitat
Data de naissença 5 de novembre de 1996 (1996-11-05) (27 ans)
Luòc de naissença Lanamesa, Bandièra de França França
talha 1,74 m
Pes 84 kg
Entresenhas sul club
Club actual Estadi Tolosenc
Posicion Mièg de mesclada
Club professional*
Sason Club Partidas (Punts)
2014-2017
2017-
Castras Olimpic
Estadi Tolosenc
61 (44)
68 (145)
Seleccion en equipa nacionala**
2017- Bandièra: França França 35 (50)

* Partidas jogadas e punts marcats dins cada club
comptant pel campionat nacional
e las competicions nacionalas e continentalas.
** Partidas jogadas e punts marcats per l'equipa
nacionala en partida oficiala.

Antoine Dupont (escaissat lo ministre de l'Interior o Tòtò), nascut lo 5 de novembre de 1996 a Lanamesa, es un jogaire de rugbi de XV. Jòga per l'equipa de França e l'Estadi Tolosenc e ocupa au pòste de mièg de mesclada.

Comencèt lo rugbi a 4 ans al club Castèthnau de Manhoac.

Comencèt sa carrièra profesionala en 2014. Joguèt a Castras fins a 2017 puèi a l'Estadi Tolosenc dempuèi 2017.

Empòrta amb l'Estadi Tolosenc lo campionat de França en 2019, 2021 e 2023 aital coma la Copa d'Euròpa 2021. Es designat Meilleur jogaire del mond World Rugbi en 2021 e es lo capitani del XV de França qu'empòrta son desen Grand Chelèm entre sortir del Torneg de las Sièis Nacions 2022.

Carrièra[modificar | Modificar lo còdi]

Primièrs passes dins lo rugbi[modificar | Modificar lo còdi]

Fa sas debutas amb l'equipa professionala lo 26 d'octobre de 2014, mentre qu'a pas encara 18 ans, pendent un rencontre de cap al Leinster Rugbi en tornant a la 69° minuta de jòc en plaça del . En genièr de 2015, es titularizat en Copa d'Euròpa per una partida contra las Harlequins, al cors de lo qual inscriu son primièr ensag professional. En seguida d'una mesclanha castraise a cinc mètres del en-tòca anglesa, Antoine Dupont recupèra lo balon, escapa al plaquage del capitani londonenc Chris Robshaw, e aplatís lo balon jols postèls

Membre del pòl espèr de Marcoussis per la sason 2014-2015, es seleccionat per Fabien Pelous per disputar lo Torneg de las Sièis Nacions de las mens de 20 ans amb l'equipa de França. Jòga tres partidas, a cada còp coma remplaçant, e es fin finala pas retengut pel campionat del mond junior de la meteissa annada. Jòga un total d'onze partidas totas competicions confondudas per sa primièra annada jos las colors blau e blanc del Castras Olimpic.

La sason seguenta, jòga mai, siá 18 partidas totas competicions confondudas. Realiza sustot una plan bona partida de cap a la COSTUMAS Oyonnax en debuta de sason, mentre que Christophe Urios, son entrainaire novèl, decidís d'o titularizar al pòst de plaçaire al despens de Romain Cabannes en seguida d'un nombre important de nafrats al pòst. Es nommat aquela annada demest los espèrs melhors pendent la Nuèch del rugbi.

Es tornarmai apelat en equipa de França dels mens de 20 ans pel Torneg de las Sièis Nacions e pel campionat del mond en junh. Pendent aquela competicion, inscriu cinc ensages en tres titularisations, dont tres ensages contra Japon en fasa de grops.

En julhet de 2016, figura sus la Lista desvolopament de 30 jogaires de mens de 23 ans a fòrça potencial que los entrainaires de l'equipa de França seguisson per la sason 2016-2017.

En novembre de 2016, es seleccionat dins l'equipa de los Barbarians francés per Raphaël Ibañez per afrontar una seleccion australiana a l'Estadi Chaban-Delmas de Bordeaux. Comença lo rencontre coma remplaçant de Yann Lesgourgues e realiza una dintrada remarcada, ajudant son equipa a s'impausar sul resultat de 19 a 11.

Palmarès[modificar | Modificar lo còdi]