Modèl:Metapaleta de navigacion

Aquesta pagina es semiprotegida.
Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
(Redirigit dempuèi Modèl:Navbox)
 Documentacion[modificar] [purgar]
Limitatz al maximum lo nombre de modificacions d'aqueste modèl.

Aqueste modèl es utilizat per de paginas fòrça nombrosas : cada modificacion d'aqueste modèl se deu repercutir sus caduna d’entre elas, çò que pòt prendre fòrça temps, e retardar atal lor mesa a jorn.

Doncas, conven :

  • d'anar dins la pagina de discussion per reculhir lo consensus per tota modificacion susceptibla d’èsser contestada o al contrari melhorada per d’autres contributors.
  • d'ensajar las modificacions dins una sospagina personala per ne verificar lo foncionament abans de modificar lo modèl.

La talha de la fila d’espèra es visibla sus Special:Statistics.

Aqueste metamodèl permet una paleta de navigacion per gropar de ligams per tèma dins una boita desenrotlanta. Dins un article, quand i a mantuna paleta, son concebudas per s’empilar sens espaçaments.

Sintaxi

Nom del modèl

Creacion d’un paleta novèla
Al moment de crear un modèl de paleta de navigacion novèl, se recomanda de respectar la convencion dels noms de modèls. Atal lo nom deuriá totjorn començar per "paleta" seguit del nom començant per una majuscula. Qualques exemples de noms de modèls : Modèl:paleta Nom de la paletaModèl:paleta Regions dels Estats UnitsModèl:paleta Procèssus nuclears
Mesa a jorn d’una paleta anciana
Al moment de metre a jorn un modèl de paleta de navigacion ancian que respècta pas la convencion dels títols de modèl, se recomanda de tornar nomenar la paleta e d’i apondre lo tèrme de "paleta" al començament del nom del modèl.

Exemples de paletas

Amb imatge dins lo títol

Modèl:Metapaleta de navigacion/Documentacion/Exemple 3


Amb imatge dins lo còs

Modèl:Metapaleta de navigacion/Documentacion/Exemple 4


Amb sostítol

Modèl:Metapaleta de navigacion/Documentacion/Exemple 5


Mantuna paleta de navigacion

Amb sosgropes


Sens grop ni imatge

Modèl:Metapaleta de navigacion/Documentacion/Exemple 2


Paramètres

Carta grafica

tematica
carta
Los estils de la Carta grafica d'aplicar a la paleta de navigacion. Exemple :
tematica = geografia
carta = oc

Obligatòris

modèl
Lo nom del modèl, necessari pels ligams "v • d • m" ("vejatz • discutir • modificar") per que foncionen sus totas las paginas ont s'utiliza aqueste modèl. Podètz picar {{subst:PAGENAME}} coma valor per defugir las errors.
títol
Tèxt centrat qu'apareis dins l’entèsta del tablèu. En general, se tracta del subjècte del modèl. Aquò deuriá caber sus una linha, mas s'una segonda es necessària, utiilizatz {{-}} per que lo tèxt siá ben centrat.
La color de fons per defaut es #ccccff), mas se pòt modificar amb lo paramètre estiltítol (vejatz çaijós).
lista#
Lo còs d'aqueste modèl es generalament una lista de ligams. Lo format es sus una sola linha, mentre que se pòt picar lo tèxt sus de linhas separadas a l’interior de las balisas <div> </div> (Vejatz #Exemple amb còde). Almens un paramètre lista es exigit; cada lista addicionala s'aficharà sus una rengada separada. Cada lista# pòt èsser precedida per un paramètre groupn correspondent, s'es necessari (Vejatz çaijós).
La color de fons per defaut de las listas es #ccccff), mas se pòt modificar amb los paramètres estilcòs, estilpar e/o estil impar (vejatz çaijós).

Opcionals

Cellulas

grop#
Quand especificat, lo tèxt apareis dins l’entèsta de la cellula, a esquèrra de la lista#. S'es absent, la lista# pren tota la largor del tablèu.
La color de fons per defaut es #ddddff, mas se pòt modificar amb lo paramètre estilgrop (vejatz çaijós).
imatge
Se pòt afichar un imatge dins la cellula jol títol e a la drecha del còs (los gropes/listas). Per que l’imatge aparesca corrèctament, se deu especificar un paramètre de la lista1. Lo paramètre imatge accèpta la sintaxi wiki estandard. Exemple :
[[Image:Exemple.jpg|100px]]
Dins un modèl o lo còs (los gropes/listas) s’espandís pas fins al fons a drecha, l’imatge sortirà del marge de drecha. Se pòt corregir aquò en utilizant lo paramètre right dins la sintaxi wiki de l’imatge. Exemple :
[[Image:Example.jpg|80px|right]]
dessús
Una cellula plena largor pòt aparéisser entre la barra de títol e lo primièr grop/lista, just al-dessús del còs (gropes/listas/imatge). Dins un modèl sens imatge, dessús se compòrta del meteis biais que lista1 sens paramètre lo grop1.
dejós
Una cellula plena largor pòt aparéisser dejós lo còs del modèl (gropes/listas/imatge). Dins un modèl sens imatge, dejós se compòrta coma se la darrièra lista# sens lo paramètre grop#. (vejatz #Exemple amb imatge e estil)

Estils (d'evitar, utilizar la Carta grafica)

Quand indicatz d'estils de colors, respectatz las recomandacions sus l'usatge de la color dins los articles.

estiltítol
Los estils CSS d'aplicar a la barra d’entèsta. Exemple :
estiltítol = background:#nnnnnn;
estiltítol = background:nom;
estilcòs
Los estils CSS d'aplicar al còs del modèl. Lo mot estil (pus cort) se pòt utilizar al moment que cap d'autre paramètre d'estil es pas especificat. Se deu utilizar aquesta opcion amb parcimonia, perque pòt provocar de contradiccions visualas. Exemples :
background:#nnnnnn;
text-align:[right/center/left/justified];
width:N [em/%/px o width:auto];
float:[left/right/none];
clear:[right/left/both/none];
estilgrop
Los estils CSS] d'aplicar a las cellulas grop#. Aquesta opcion espotís totes los estils que son aplicats al tablèu entièr. Exemples :
background:#nnnnnn;
text-align:[left/center/right];
vertical-align:[top/middle/bottom];
white-space:nowrap;
estillista
Los estils CSS d'aplicar a las listas. Aqueste paramètre es espotit se estilpar/estilimpar es especificat. (vejatz çaijós)
estilpar
estilimpar
Los estils CSS d'aplicar respectivament a las listas pars (lista2, lista4, etc.) e impars (lista1, lista3, etc.). S'utiliza generalament per afichar una color (background:#nnnnnn;) per colorar alternativament de rengadas de listas.
estildessús
estildejós
Los estils CSS d'aplicar a la cellula del naut (especificats pel paramètre dessús) e la cellule del bas (especificats pel paramètre dejós). S'utiliza sovent per l’alinhament del tèxt e la color de fons :
background:#nnnnnn;
text-align:[left/center/right];

Autres

sostítol
Un sostítol opcional pòt aparéisser jol títol obligatòri. Serà automaticament mai pichon que lo títol.
estatboita
Aqueste paramètre contraròtla l’enrotlament e lo desenrotlament de la boita al moment que s’aficha sus una pagina. Nòta : Utilizetz pas aqueste paramètre dins l’espaci enciclopedic. Dins los espacis de noms autres que lo principal, podètz emplenar lo camp amb collapsed o uncollapsed.
  • collapsed : la boita serà tampada (enrotlada) al moment del cargament de la pagina.
  • uncollapsed : la boita serà dobèrta (desenrotlada) al moment del cargament de pagina.
  • void (per defaut) : la boita serà dobèrta (desenrotlada), mas se la pagina conten doas boitas o mai, seràn tampadas (enrotladas) al moment del cargament de la pagina (autocollapse).

Modèls connèxes