Educacion

Tièra de 1000 articles que totas las Wikipèdias deurián aver.
Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.

Venètz de demandar una traduccion de Educacion.

Creatz (exemple detalhat) la sospagina qu'assegurarà lo seguiment del processús de traduccion en clicant sus Projècte:Traduccion/Educacion.

L'educacion es l'ensems dels mejans que permeton lo desvolopament de las facultats fisicas, moralas e intellectualas d'un èsser uman. Per extension, l'educacion designa tanben los mejans més en plaça per tal de permetre aquestes aprendissatges.

Aquestes mejans tecnics mes a disposicion dels mainatges que visitan lo Field Museum de Chicago permeton d'aprene los païses que forman Asia e sos contorns geografics.
L’adoctrinament a l’aula, la incorporació de contingut polític al material d’estudi o els professors que abusen del seu paper per adoctrinar els estudiants van en contra dels objectius de l’educació que busca la llibertat de pensament i el pensament crític.

Un drech[modificar | Modificar lo còdi]

Segon la Convencion dels Dreches de l'enfant, l'educacion es un drech garantit per los estats, e deu aver los objectius seguents Convencion dels dreches de l'enfant; article 29

  • Favorizar l'espelida de la personalitat de l'enfant e lo desvolopament de sas qualitats e aptituds mentalas e fisicas, dins tota la mesura de sas potencialitats ;


Educacion o ensenhament[modificar | Modificar lo còdi]