Anas platyrhynchos : Diferéncia entre lei versions

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Contengut suprimit Contengut apondut
Ercé (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Cedric31 (discussion | contribucions)
Correccion ortografica
Linha 8 : Linha 8 :
[[File:Anas platyrhynchos MHNT.ZOO.2010.11.18.6.jpg|thumb| ''Anas platyrhynchos'' - [[MHNT]]]]
[[File:Anas platyrhynchos MHNT.ZOO.2010.11.18.6.jpg|thumb| ''Anas platyrhynchos'' - [[MHNT]]]]


Lo '''guit còl-vèrd''' o '''verdau''' (''Anas platyrhynchos'') es una [[espècia]] d'[[ausèl]] [[anserifòrme]] de la [[familha]] [[Anatidae]]. Es un [[anet]] que la zona de reparticion es fòrça estenduda. Abita d'airals de clima temperat en [[America del Nòrd]], [[Euròpa]] e [[Asia]]. Tanben frequenta l'[[America Centrala]] e la [[Cariba]]. Es probablament lo mai conegut de totes los anets.
Lo '''guit còlvèrd''' o '''verdau''' (''Anas platyrhynchos'') es una [[espècia]] d'[[ausèl]] [[anserifòrme]] de la [[familha]] [[Anatidae]]. Es un [[anet]] que la zòna de reparticion es fòrça estenduda. Abita d'airals de clima temperat en [[America del Nòrd]], [[Euròpa]] e [[Asia]]. Tanben frequenta l'[[America Centrala]] e la [[Cariba]]. Es probablament lo mai conegut de totes los anets.


[[categoria:Anserifòrme]]
[[categoria:Anserifòrme]]

Version del 7 octobre de 2018 a 10.16

Anas platyrhynchos - MHNT

Lo guit còlvèrd o verdau (Anas platyrhynchos) es una espècia d'ausèl anserifòrme de la familha Anatidae. Es un anet que la zòna de reparticion es fòrça estenduda. Abita d'airals de clima temperat en America del Nòrd, Euròpa e Asia. Tanben frequenta l'America Centrala e la Cariba. Es probablament lo mai conegut de totes los anets.