Aristocracia : Diferéncia entre lei versions

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Contengut suprimit Contengut apondut
Nil Blau (discussion | contribucions)
m Nil Blau a deplaçat la pagina Aristocràcia cap a Aristocracia : correccions
Nil Blau (discussion | contribucions)
correccions
Linha 1 : Linha 1 :
L''''aristocràcia''' designa una forma de [[govèrn]] onte lo poder es oficialament tengut per una elèit qu'es generalament una casta, una classa sociala, una dinastia o un grop intellectuau. A l'origina, lo tèrme apareguèt durant l'[[Antiquitat]] [[Grècia antica|grèga]] per designar l'elèit dei ciutadans d'una vila. Per la seguida, durant l'[[Edat Mejana]], lo tèrme evolucionèt pauc a pauc per designar lei classas superioras de la societat feodala coma la noblesa o la borgesiá.
L''''aristocracia''' designa una forma de [[govèrn]] onte lo poder es oficialament tengut per una elèit qu'es generalament una casta, una classa sociala, una dinastia o un grop intellectuau. A l'origina, lo tèrme apareguèt durant l'[[Antiquitat]] [[Grècia antica|grèga]] per designar l'elèit dei ciutadans d'una vila. Per la seguida, durant l'[[Edat Mejana]], lo tèrme evolucionèt pauc a pauc per designar lei classas superioras de la societat feudala coma la noblesa o la borgesiá.


[[en:Aristocracy]]
[[en:Aristocracy]]

Version del 15 abril de 2013 a 23.48

L'aristocracia designa una forma de govèrn onte lo poder es oficialament tengut per una elèit qu'es generalament una casta, una classa sociala, una dinastia o un grop intellectuau. A l'origina, lo tèrme apareguèt durant l'Antiquitat grèga per designar l'elèit dei ciutadans d'una vila. Per la seguida, durant l'Edat Mejana, lo tèrme evolucionèt pauc a pauc per designar lei classas superioras de la societat feudala coma la noblesa o la borgesiá.