Ursula von der Leyen

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.

Ursula von der Leyen
Retrach oficial (2020).
Retrach oficial (2020).
Foncions
13a Presidenta de la Comission Europèa
1er decembre 2019
Predecessor Jean-Claude Juncker
Biografia
Nacionalitat Alemanda
Partit politic Union Democrata Cristiana d'Alemanha (1990–) Modifica el valor a Wikidata
Conjunt Heiko von der Leyen (1986–)
Enfant(s) David von der Leyen, Johanna von der Leyen, Egmont von der Leyen, Victoria von der Leyen, Sophie von der Leyen, Maria Donata von der Leyen, Gracia von der Leyen
Diplomat de Facultat de Medicina de Hannover
Universitat de Münster
London School of Economics
Universitat de Hannover
Universitat de Göttingen
Escòla Europèa de Brussèlas
Profession metgesa, geneta, politica
Religion Luteranisme
Signature

Ursula Gertrud von der Leyen nascuda Albrecht (Ixelles, 8 d'octobre de 1958) es una femna politica alemanda qu'ocupa lo pòste de presidenta de la Commission europèa dempuèi 2019. Serviguèt dins lo Governament federal alemand entre 2005 e 2019, ocupant de pòstes successius dins lo gabinet d'Angela Merkel, pus recentament coma ministre de la Defensa. Von der Leyen es sòci de l'Union crestiana-democrata (CDU) de centre-dreit e de son omològ europèu, lo Partit popular europèu (PPE).

Nasquèt e creissèt a Ixelles, una comuna de Brussèlas, de parents alemands. Lo paire, Ernst Albrecht, foguèt un dels primièrs foncionaris europèus. Foguèt abalida bilingüe en alemand e en francés. Se mudèt dins la region de Hannover en 1971 quora lo paire dintrèt en politica per venir ministre-president de l'Estat de Bassa Saxònia en 1976. Coma estudianta en economia a la London School of Economics a la fin dels ans 1970, visquèt amb lo nom de Rose Ladson, le nom de familha de la rèire-grand americana de Charleston, Carolina del Sud. Après aver obtengut son diplòma de medecin a la Hannover Medical School en 1987, s'especializèt dins la santat feminina. En 1986, esposèt son colèga medecin Heiko von der Leyen de la familha von der Leyen de mercands de seda. Coma maire de set enfants, foguèt femna a l'ostal pendent una partida dels ans 1990 e visquèt quatre ans a Stanford, en Califòrnia, mentre que son marit èra professor a l'Universitat de la vila, tornèron en Alemanha en 1996.

Precedit per
Jean-Claude Juncker

President de la Comission Europèa
dempuèi lo 1er de decembre de 2019
Seguit per
-