Lista Reiau de Saqqara

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Anar a : navigacion, Recercar

La Lista Reiau de Saqqara qu'ei conservada dens lo Musèu deu Caire. Que mentau los noms de 47 faraons qui s'i pòden enquèra léger; d'autes noms que son perduts per'mor deu mau estat deu document. Que ho trobada en 1861 dens la tomba de Tjenri, un haut dignitari de la cort de Ramses II.

Dessenh de la lista de Saqqara

Com las autas listas reiaus egicpianas, la lista de Saqqara qu'ei mei que mei que mei un document religiós e de propaganda destinat a celebrar los faraons ancians entà celebrar lo poder contemporanèu. Atau, mantuns noms mancan, e mantuas mencion be son fausas o imprecisas. Totun, qu'ei basadas sus un cèrte nombre de dats istorics e que's pòt atau confrontar dab d'autas listas entà poder expleitar çò de vertaderament istoric.

Lista deus reis mentavuts dehens la Lista de Saqqara[modificar | modificar la font]

Rengada jusona Rengada sobirona
No. Faraon Nom marcat sus la lista No. faraon Nom marcat sus la lista
1 Adjib Merbapen 30 Menkauhor Menkauhor
2 Qaa Qebehu 31 Djedkare Maatkare
3 Hetepsekhemoi Baoneter 32 Unas Unis
4 Nebra Kakau 33 Teti Teti
5 Nineter Banetjeru 34 Pepi I Meryre Pepi
6 Oneg Wadjlas 35 Merenre Nemtyemsaf I Merenre
7 Senedj Senedj 36 Pepi II Neferkare Neferkare
8 Peribsen? Neferkare 37 Sobekneferu Sobekkare
9 Sekhemib-Perenmaat? Neferkasokar 38 Amenemhat IV Maakherure
10 Hudjefa Sign for name missing 39 Amenemhat III Nimaatre
11 Khasekhemoi Beby 40 Senusret III Khakhaure
12 Djòser Djòser 41 Senusret II Khakheperre
13 Sekhemkhet Djoserteti 42 Amenemhat II Nubkaure
14 Khaba Nebkare 43 Senusret I Kheperkare
15 Huni Huni 44 Amenemhat I Sehetepibre
16 Seneferó Sneferu 45 Mentuhotep III Seankhkare
17 Khofo Khofo 46 Mentuhotep II Nebhepetre
18 Djedefra Djedefre 47 Ahmose I Nebpehtire
19 Khafra Khafra 48 Amenhotep I Djeserkare
20 Menkaura Menkaure 49 Thutmose I Aakheperkare
21 Shepseskaf Name destroyed. 50 Thutmose II Aakheperenre
22 Djedefptah Name destroyed. 51 Thutmose III Menkheperre
23 Bicheris? Name destroyed. 52 Amenhotep II Aakheperure
24 Thamphthis? Name destroyed. 53 Thutmose IV Menkheperure
25 Userkaf Userkaf 54 Amenhotep III Nebmaatre
26 Sahure Sahure 55 Horemheb Djeserkheperure Setepenre
27 Neferirkare Kakai Neferirkare 56 Ramses I Menpehtyre
28 Shepseskare Isi Shepseskare 57 Seti I Menmaatre
29 Neferefre Khaneferre 58 Ramses II Usermaatre Setepenre


All Gizah Pyramids.jpg Portal Egiptopèdia
Accedissètz dirèctament als articles de Wikipèdia concernent l'Egipte antica :

Istòria | Geografia | Organizacion politica | Faraon | Art | Mitologia | Dius | Vida vidanta | Bibliografia | Egiptològs | Lexic