Confessions

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
(Redirigit dempuèi Las Confessions de Sant Agustin)
Confessions
Augustine Confessiones.jpg
AutorAgustin d'Ipòna
GenreFilosofia
Version originala
TítolConfessiones
LengaLatin
Parucion(397 - 398)
Parucionpas cap

Confessions es una òbra autobiografica d'Agustin d'Ipòna, escrivuda en latin entre 397 e 398, dens laquau conta la soa quèsta de Diu. Es compausada de tretze libes.

Contèxte istoric e literari[modificar | Modificar lo còdi]

Contèxte istoric[modificar | Modificar lo còdi]

Avant Teodòsi, dus Emperaires partatjan lo poder : Dioclecian puish Constantin. Organizan l'Empèri Roman contra las revolucions e las invasion. La persona de l'Emperaire es considerada coma sacrada e li balhan un absolutisme totau. l'Empèri Roman es devesit en duas partidas : l'Orient e l'Occident. Caduna es gavidada per un Emperaire e un dirigent. Se parla de tetrarquia (dus August e dus Cesar). I a tanben duas capitalas : Constantinòple e Ravena, puish Milan.

Elaboracion de l'òbra[modificar | Modificar lo còdi]

Aquesta òbra es estada escrivuda en tres annadas. Agustin a 45 ans, es batejat despuish 10 ans e avesque d'Ipòna despuish 2 ans. En 394, compren que l'uman es pas capable de tornar se de cap au ben shens nada gràcia divina après una relectura deu verset de Sent Pau : « Qu'as que n'ic ajas recebut ? ».

Los tretze libes[modificar | Modificar lo còdi]

Dens los libes I a IX, Agustin conta d'un biais cronologic la soa vita, de la soa vaduda dinc a la mòrt de la soa mair. Los libes X a XIII compòrtan una meditacion, una celebracion de Diu.

Caracteristicas de l'escritura[modificar | Modificar lo còdi]

Se pòden destriar las caracteristicas seguentas dens l'òbra d'Agustin :