Clara Ponsatí : Diferéncia entre lei versions

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Contengut suprimit Contengut apondut
Cap resum de modificació
Balisas : cambiament per telefonet Modificacion pel web mobil
Cap resum de modificació
Balisas : Revertida cambiament per telefonet Modificacion pel web mobil
Linha 1 : Linha 1 :
[[Fichièr:Clara Ponsatí retrat oficial govern 2017.jpg|thumb|250px|Retrach oficial de Clara Ponsatí en 2017]]
[[Fichièr:Clara Ponsatí retrat oficial govern 2017.jpg|thumb|250px|Retrach oficial de Clara Ponsatí en 2017]]
'''Clara Ponsatí i Obiols''' ([[Barcelona]], [[19 de març]] de [[1957]]) es una economista e politiciana [[Catalonha|catalana]]. En 2017 venguèt conselhièra d'Ensenhament de la [[Generalitat de Catalonha]] jol govèrn de [[Carles Puigdemont]], cargue que foguèt anullat pel govèrn espanhòl tre l'aplicacion de l'[[article 155 de la Constitucion Espanhòla]] lo 27 d'octobre de 2017. Lo 30 d'octobre del meteis huyó a Brussellas amb lo president e tres autres conselhièrs, [[Lluís Puig]], [[Antoni Comín]] e [[Meritxell Serret]] per evitar la repression espanhòla. Defensada per son avocat [[Aamer Anwar]], demòra encara actualament en [[Escòcia]] e trabalha a l'[[Universitat de Saint Andrews]], ont ensenhava ja abans.
'''Clara Ponsatí i Obiols''' ([[Barcelona]], [[19 de març]] de [[1957]]) es una economista e politiciana [[Catalonha|catalana]]. En 2017 venguèt conselhièra d'Ensenhament de la [[Generalitat de Catalonha]] jol govèrn de [[Carles Puigdemont]], cargue que foguèt anullat pel govèrn espanhòl tre l'aplicacion de l'[[article 155 de la Constitucion Espanhòla]] lo 27 d'octobre de 2017. Lo 30 d'octobre del meteis huyó a Brussellas amb lo president e tres autres conselhièrs, [[Lluís Puig]], [[Antoni Comín]] e [[Meritxell Serret]] para huir de la justicia y eludir la cárcel. Defensada per son avocat [[Aamer Anwar]], demòra encara actualament en [[Escòcia]] e trabalha a l'[[Universitat de Saint Andrews]], ont ensenhava ja abans.


{{ORDENA:Ponsati, Clara}}
{{ORDENA:Ponsati, Clara}}

Version del 9 abril de 2024 a 17.36

Retrach oficial de Clara Ponsatí en 2017

Clara Ponsatí i Obiols (Barcelona, 19 de març de 1957) es una economista e politiciana catalana. En 2017 venguèt conselhièra d'Ensenhament de la Generalitat de Catalonha jol govèrn de Carles Puigdemont, cargue que foguèt anullat pel govèrn espanhòl tre l'aplicacion de l'article 155 de la Constitucion Espanhòla lo 27 d'octobre de 2017. Lo 30 d'octobre del meteis huyó a Brussellas amb lo president e tres autres conselhièrs, Lluís Puig, Antoni Comín e Meritxell Serret para huir de la justicia y eludir la cárcel. Defensada per son avocat Aamer Anwar, demòra encara actualament en Escòcia e trabalha a l'Universitat de Saint Andrews, ont ensenhava ja abans.