Breizh en òc

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.

Breizh en Òc ("Bretanha en Occitània") es una associacion segon la lei de 1901 fondada lo 28 de mai de 2001 per de sòcis de l'Amicala dels Bretons de Tolosa que volián metre en davant e far viure las musicas e las danças dins la region de Tolosa. Son sèti social es a Tolosa.

La tòca de l'associacion es de far conéisser e apreciar la cultura tradicionala bretona en general e las musicas e danças en particular, e aquò a travèrs de corses setmanièrs de danças, de musica o de cant, de l'organizacion d'estagis d'iniciacion o de perfeccionament en dança o instruments tradicionals, l'organizacion de balètis tradicionals bretons (festoù-noz) e occitans, etc.

Breizh en Òc prepausa sos corses de musica, de dança, escambis de coneissenças (tradicions, lenga, cosina, istòria, etc.). Son dubèrts a totes, del simple començant a l'amator confirmat, del Breton al curiós interessat.

L'associacion participa al Forom de las Lengas e a la Capitada organizat pel Caireforc Naut Bernat e al Festenal Occitània organizat per l'IEO 31.

Ligam extèrne[modificar | Modificar lo còdi]