Vejatz lo contengut

ADOC Tarn

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.

L'ADOC Tarn, Agéncia de Desvolopament de l'Occitan de Tarn es una associacion segon la lei de 1901, creada en 2004 e que trabalha dins los domenis de l'economia e del torisme. Son prètzfach es de provar que la lenga e la cultura occitanas son d'atots prigonds per la creacion e l'avalorizacion dels produches. Aquel objectiu es integrat dins la concepcion de projèctes divèrses tocant al comèrci, servicis, comunicacion, creacion d'animacions, de produches, de circuits e animacions toristicas. Un partenariat se pòt far amb d'associacions, las institucions, d'entrepresas, comèrcis, artesans, restaurants, sindicats professionals, etc.

Qualques projèctes en cors :

  • Economia : manifestacions amb l'Ostal d'Occitània de Tolosa ; creacion de la Mònà occitana-catalana (pastís de chocolat)
  • Torisme : circuits sul Catarisme dins Tarn ; circuits dins Albigés e Roergue ; integracion dins l'associacion PARATGE per la creacion d'un Espaci del Catarisme e de la Crosada a Albi
  • Animacions : taulièr de venda a l'Estivada 2007 de Rodés ; repaisses del Bram del cèrvi ; acuèlh del CAOC (decembre de 2007)
  • Servicis : creacion d'un chequièr occitan-francés amb una banca