Lista dels primièrs ministres de Danemarc

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Anar a : navigacion, Recercar
Blason de Danemarc.

Lo primièr ministre de Danemarc (en danés, statsminister) es lo cap de govèrn del país. Es lo lider d'una coalicion politica nel parlament (Folketing). Es nomenat per la reina.

Vaquí la lista dels primièrs ministres de Danemarc dempuèi 1848.

Primièr ministre Començament Fin
Adam Wilhelm Moltke 22 de març de 1848 27 de genièr de 1852
Christian Albrecht Bluhme 27 de genièr de 1852 21 d'abril de 1853
Anders Sandøe Ørsted 21 d'abril de 1853 12 de decembre de 1854
Peter Georg Bang 12 de decembre de 1854 18 d'octobre de 1856
Carl Christoffer Georg Andræ 18 d'octobre de 1856 13 de mai de 1857
Carl Christian Hall 13 de mai de 1857 2 de decembre de 1859
Carl Edvard Rotwitt 2 de decembre de 1859 8 de febrièr de 1860
Carl Christian Hall 24 de febrièr de 1860 31 de decembre de 1863
Ditlev Gothard Monrad 31 de decembre de 1863 11 de julhet de 1864
Christian Albrecht Bluhme 11 de julhet de 1864 6 de novembre de 1865
Christian Emil Krag-Juel-Vind-Frijs 6 de novembre de 1865 28 de mai de 1870
Ludvig Holstein-Holsteinborg 28 de mai de 1870 14 de julhet de 1874
Christen Andreas Fonnesbech 14 de julhet de 1874 11 de junh de 1875
Jacob Brønnum Scavenius Estrup 11 de junh de 1875 7 d'agost de 1894
Tage Reedtz-Thott 7 d'agost de 1894 23 de mai de 1897
Hugo Egmont Hørring 23 de mai de 1897 27 d'abril de 1900
Hannibal Sehested 27 d'abril de 1900 24 de julhet de 1901
Johan Henrik Deuntzer 24 de julhet de 1901 4 de genièr de 1905
Jens Christian Christensen 14 de genièr de 1905 12 d'octobre de 1908
Niels Neergaard 12 d'octobre de 1908 16 d'agost de 1909
Ludvig Holstein-Ledreborg 16 d'agost de 1909 28 d'octobre de 1909
Carl Theodor Zahle 28 d'octobre de 1909 5 de julhet de 1910
Klaus Berntsen 5 de julhet de 1910 21 de junh de 1913
Carl Theodor Zahle 21 de junh de 1913 30 de març de 1920
Otto Liebe 30 de març de 1920 5 d'abril de 1920
Michael Pedersen Friis 5 d'abril de 1920 5 de mai de 1920
Niels Neergaard 5 de mai de 1920 23 d'abril de 1924
Thorvald Stauning 23 d'abril de 1924 14 de decembre de 1926
Thomas Madsen-Mygdal 14 de decembre de 1926 30 d'abril de 1929
Thorvald Stauning 23 d'abril de 1924 14 de decembre de 1926
Vilhelm Buhl 4 de mai de 1942 9 de novembre de 1942
Erik Scavenius 9 de novembre de 1942 29 d'agost de 1943
cap (govèrn militar alemand) cap
Vilhelm Buhl 5 de mai de 1945 7 de novembre de 1945
Knud Kristensen 7 de novembre de 1945 13 de novembre de 1947
Hans Hedtoft 13 de novembre de 1947 30 d'octobre1950
Erik Eriksen 30 d'octobre de 1950 30 de setembre de 1953
Hans Hedtoft 30 de setembre de 1953 29 de genièr de 1955
H. C. Hansen 1 de febrièr de 1955 19 de febrièr de 1960
Viggo Kampmann 21 de febrièr de 1960 3 de setembre de 1962
Jens Otto Krag 3 de setembre de 1962 2 de febrièr de 1968
Hilmar Baunsgaard 2 de febrièr1968 11 d'octobre de 1971
Jens Otto Krag 11 d'octobre de 1971 5 d'octobre de 1972
Anker Jørgensen 5 d'octobre de 1972 19 de decembre de 1973
Poul Hartling 19 de decembre de 1973 13 de febrièr de 1975
Anker Jørgensen 13 de febrièr de 1975 10 de setembre de 1982
Poul Holmskov Schlüter 10 de setembre de 1982 25 de genièr de 1993
Poul Nyrup Rasmussen 25 de genièr de 1993 27 de novembre de 2001
Anders Fogh Rasmussen 27 de novembre de 2001 5 d'abril de 2009
Lars Løkke Rasmussen 5 d'abril de 2009 3 d'octobre de 2011
Helle Thorning-Schmidt 3 d'octobre de 2011 uèi