Lista dels primièrs ministres d'Austràlia

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Anar a : navigacion, Recercar
Blason d'Austràlia.

Lo Primièr ministre d'Austràlia es lo cap de govèrn del país. Vaquí la lista dels primièrs ministres d'Austràlia aprèp l'independéncia, lo 1901.

# Primièr ministre Començament del govèrn Fin de govèrn Partit
1 Edmund Barton.PNG Edmund Barton 1 de genièr de 1901 24 de setembre de 1903 Protectionist Party
2 AlfredDeakin.jpeg Alfred Deakin 24 de setembre de 1903 27 d'abril de 1904 Protectionist Party
3 ChrisWatsonSepia.jpg Chris Watson 27 d'abril de 1904 18 d'agost de 1904 Australian Labour Party
4 George Reid cph.3c31684.jpg George Reid 18 d'agost de 1904 5 de julhet de 1905 Free Trade Party
(2) AlfredDeakin.jpeg Alfred Deakin 5 de julhet de 1905 13 de novembre de 1908 Protectionist Party
5 AndrewFisher3.jpg Andrew Fisher 13 de novembre de 1908 2 de junh de 1909 Australian Labour Party
(2) AlfredDeakin.jpeg Alfred Deakin 2 de junh de 1909 29 d'abril de 1910 Commonwealth Liberal Party
(5) AndrewFisher3.jpg Andrew Fisher 29 d'abril de 1910 24 de junh de 1913 Australian Labour Party
6 JosephCookPEO.jpg Joseph Cook 24 de junh de 1913 17 de setembre de 1914 Commonwealth Liberal Party
(5) AndrewFisher3.jpg Andrew Fisher 17 de setembre de 1914 27 d'octobre de 1915 Australian Labour Party
7 Hughes15-16.jpg Billy Hughes 27 d'octobre de 1915 9 de febrièr de 1923 Nationalist Party
8 StanleyBruce2.jpg Stanley Bruce 9 de febrièr de 1923 22 d'octobre de 1929 Nationalist Party
9 Portrait of the Right Hon. J. H. Scullin.png James Scullin 22 d'octobre de 1929 6 de genièr de 1932 Australian Labour Party
10 Joseph Lyons 1.jpg Joseph Lyons 6 de genièr de 1932 7 d'abril de 1939 United Australia
11 EarlePage.jpg Sir Earle Page 7 d'abril de 1939 26 d'abril de 1939 Country Party of Australia
12 RobertMenzies.jpg Robert Menzies 26 d'abril de 1939 28 d'agost de 1941 United Australia
13 StateLibQld 1 196899 Sir Arthur William Fadden, November 1949.jpg Arthur Fadden 28 d'agost de 1941 7 d'octobre de 1941 Country Party of Australia
14 JohnCurtin.jpg John Curtin 7 d'octobre de 1941 5 de julhet de 1945 Australian Labour Party
15 Frankforde.jpg Frank Forde 6 de julhet de 1945 13 de julhet de 1945 Australian Labour Party
16 Benchifley.jpg Ben Chifley 13 de julhet de 1945 19 de decembre de 1949 Australian Labour Party
(12) RobertMenzies.jpg Robert Menzies 19 de decembre de 1949 26 de genièr de 1966 Liberal Party of Australia
17 HaroldHoltPortrait1953.JPG Harold Holt 29 de genièr de 1966 19 de decembre de 1967 Liberal Party of Australia
18 Sir John McEwen.jpg John McEwen 19 de decembre de 1967 10 de genièr de 1968 Country Party of Australia
19 JohnGortonWW21941.jpg John Gorton 10 de genièr de 1968 10 de març de 1971 Liberal Party of Australia
20 WilliamMcMahonAHeadshot.gif William McMahon 10 de març de 1971 5 de decembre de 1972 Liberal Party of Australia
21 Whitlam1955.jpg Gough Whitlam 5 de decembre de 1972 11 de novembre de 1975 Australian Labour Party
22 Fraser1966.JPG Malcolm Fraser 11 de novembre de 1975 11 de març de 1983 Liberal Party of Australia
23 BobHawke(cropped).jpg Bob Hawke 11 de març de 1983 20 de decembre de 1991 Australian Labour Party
24 Paul Keating - 2007.jpg Paul John Keating 20 de decembre de 1991 11 de març de 1996 Australian Labour Party
25 John Howard May 2006.jpg John Winston Howard 11 de març de 1996 3 de decembre de 2007 Liberal Party of Australia
26 Kevin Rudd official portrait.jpg Kevin Rudd 3 de decembre de 2007 24 de junh de 2010 Australian Labour Party
27 Julia Gillard 2010.jpg Julia Gillard 24 de junh de 2010 27 de junh de 2013[1] Australian Labour Party
(26) Kevin Rudd official portrait.jpg Kevin Rudd 27 de junh de 2013 18 de setembre de 2013 Australian Labour Party
28 Tony Abbott - 2010.jpg Anthony John Abbott 18 de setembre de 2013 15 de setembre de 2015 Liberal Party of Australia
29 Malcolm Turnbull at the Pentagon 2016 cropped.jpg Malcolm Turnbull 15 de setembre de 2015 uèi Liberal Party of Australia

Referéncias[modificar | modificar la font]

  1. Error de Lua a Mòdul:Data a la línia 203: attempt to call field 'erreur' (a nil value).