Lista dels primièrs ministres d'Argeria

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Salta a la navegació Salta a la cerca
Blason d'Argeria.

Vaquí la lista dels primièrs ministres d'Argeria de 1962 fins a uèi.

# Imatge Nom
(Naissença-Decès)
Títol politic
Periòde de govèrn Partit
sense primièrs ministres (1962)
1 Benbella.jpg Ahmed Ben Bella
أحمد بن بلّة

(1916–2012)
president del consèlh de ministres

27 de setembre de 1962 20 de setembre de 1963 Front de Libération Nationale - FLN
carga abolida (1963–1976)
cap (1976–1979)
2 Emblem of Algeria.svg Mohamed Ben Ahmed Abdelghani
محمد بن أحمد عبد الغني

(1927–1996)
primièr ministre

8 de març de 1979 22 de genièr de 1984 Front de Libération Nationale - FLN
3 Emblem of Algeria.svg Abdelhamid Brahimi
عبد الحميد براهيمي

(1936–)
primièr ministre

22 de genièr de 1984 5 d'octobre de 1988 Front de Libération Nationale - FLN
4 Kasdi Merbah young.jpg Kasdi Merbah
قاصدي مرباح

(1938–1993)
cap de govèrn

5 d'octobre de 1988 9 de setembre de 1989 Front de Libération Nationale - FLN
5 Emblem of Algeria.svg Mouloud Hamrouche
مولود حمروش

(1943–)
cap de govèrn

9 de setembre de 1989 5 de junh de 1991 Front de Libération Nationale - FLN
6 Emblem of Algeria.svg Sid Ahmed Ghozali
سيد أحمد غزالي

(1937–)
cap de govèrn

5 de junh de 1991 8 de julhet de 1992 Front de Libération Nationale - FLN
7 Emblem of Algeria.svg Belaid Abdessalam
بلعيد عبد السلام

(1928–)
cap de govèrn

8 de julhet de 1992 21 d'agost de 1993 Front de Libération Nationale - FLN
8 Emblem of Algeria.svg Redha Malek
رضا مالك

(1931–2017)
cap de govèrn

21 d'agost de 1993 11 d'abril de 1994 sense partit
9 Emblem of Algeria.svg Mokdad Sifi
مقداد سيفي

(1940–)
cap de govèrn

11 d'abril de 1994 31 de decembre de 1995 Front de Libération Nationale - FLN
10 Ahmed Ouyahia 2011-05-29.jpg Ahmed Ouyahia
أحمد أويحيى

(1952–)
cap de govèrn

31 de decembre de 1995 15 de decembre de 1998 sense partit
aprèp, Rassemblement national démocratique - RND
11 Emblem of Algeria.svg Smail Hamdani
اسماعيل حمداني

(1930–2017)
cap de govèrn

15 de decembre de 1998 23 de decembre de 1999 Front de Libération Nationale - FLN
12 Emblem of Algeria.svg Ahmed Benbitour
أحمد بن بيتور

(1946–)
cap de govèrn

23 de decembre de 1999 27 d'agost de 2000 sense partit
13 Ali Benflis 2014 (cropped).jpg Ali Benflis
على بن فليس

(1944–)
cap de govèrn

27 d'agost de 2000 5 de mai de 2003 Front de Libération Nationale - FLN
(10) Ahmed Ouyahia 2011-05-29.jpg Ahmed Ouyahia
أحمد أويحيى

(1952–)
cap de govèrn

5 de mai de 2003 24 de mai de 2006 Rassemblement national démocratique - RND
14 Abdelaziz Belkhadem.jpg Abdelaziz Belkhadem
عبد العزيز بلخادم

(1945–)
cap de govèrn

24 de mai de 2006 23 de junh de 2008 Front de Libération Nationale - FLN
(10) Ahmed Ouyahia 2011-05-29.jpg Ahmed Ouyahia
أحمد أويحيى

(1952–)
primièr ministre

23 de junh de 2008 3 de setembre de 2012 Rassemblement national démocratique - RND
15 Abdelmalek Sellal-IMG 3477.jpg Abdelmalek Sellal
عبد المالك سلال

(1948–)
primièr ministre

3 de setembre de 2012 13 de març de 2014 Front de Libération Nationale - FLN
- Youcef Yousfi.jpg Youcef Yousfi
يوسف اليوسفي

(1941–)
primièr ministre provisòri

13 de març de 2014 29 d'abril de 2014 sense partit
(15) Abdelmalek Sellal-IMG 3477.jpg Abdelmalek Sellal
عبد المالك سلال

(1948–)
primièr ministre

29 d'abril de 2014 25 de mai de 2017 Front de Libération Nationale - FLN
16 Abdelmadjid Tebboune
عبد المجيد تبون

(1945–)
primièr ministre

25 de mai de 2017 15 d'agost de 2017 Front de Libération Nationale - FLN
(10) Ahmed Ouyahia 2011-05-29.jpg Ahmed Ouyahia
أحمد أويحيى(1952–)
primièr ministre
16 d'agost de 2017 12 de març de 2019 Rassemblement national démocratique - RND
17 Noureddine Bedoui.jpg Noureddine Bedoui
نور الدين بدوي
(1959-)
primièr ministre
12 de març de 2019 19 de decembre de 2019 Rassemblement national démocratique - RND
2019 Comprehensive Test-Ban Treaty Article XIV Conference (48832049572).jpg Sabri Boukadoum

(1958-)
primièr ministre

19 de decembre de 2019 28 de decembre de 2019 Rassemblement national démocratique - RND
18 Abdelaziz Djerad

(1954–)
primièr ministre

28 de decembre de 2019 uèi Front de Libération Nationale - FLN

Vejatz tanben[modificar | modificar la font]