Lista dels presidents d'Egipte

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Salta a la navegació Salta a la cerca
Bandièra del president d'Egipte.

Vaquí la lista dels presidents d'Egipte. Entre lo 23 de febrièr de 1954 e lo 23 de junh de 1956, lo títol de president d'Egipte foguèt pas utilizat.

# Imatge Nom
(Naissença-Decès)
Periòde de govèrn Partit
Presidents de la Republica d'Egipte
(1953–1958)
1 Muhammad Naguib.jpg Mohammed Naguib
محمد نجيب
(1901–1984)
1 de junh de 1953 14 de novembre de 1954[1] militar / Liberation Rally
Consèlh de la Revolucion Egipciana de la 14 de novembre de 1954 fins a 23 de junh de 1956
(president: colonel Gamal Abdel Nasser) militar
2 Gamal Abdel Nasser (c. 1960s).jpg Gamal Abdel Nasser
جمال عبد الناصر
(1918–1970)[2]
23 de junh de 1956 22 de febrièr de 1958 Union Nacional
Presidents de la Republica Araba Unida
(1958–1971)
1 Gamal Abdel Nasser (c. 1960s).jpg Gamal Abdel Nasser
جمال عبد الناصر
(1918–1970)[2]
22 de febrièr de 1958 1 de decembre de 1962 al-Ittiḥād al-Ištirākī al-ʿArabī
(1) 1 de decembre de 1962 28 de setembre de 1970[3] al-Ittiḥād al-Ištirākī al-ʿArabī
Anwar Sadat cropped.jpg Anouar el-Sadate
أنور السادات
(1918–1981)
president interim
28 de setembre de 1970 15 d'octobre de 1970 al-Ittiḥād al-Ištirākī al-ʿArabī
2 Anwar Sadat
أنور السادات
(1918–1981)[4]
15 d'octobre de 1970 2 de setembre de 1971
Presidents de la Republica Araba d'Egipte
(1971–uèi)
3 Anwar Sadat cropped.jpg Anwar Sadat
أنور السادات
(1918–1981)[4]
2 de setembre de 1971 2 d'octobre de 1978 al-Ittiḥād al-Ištirākī al-ʿArabī
(3) 2 d'octobre de 1978 6 d'octobre de 1981[5] Al-Ḥizb Al-Waṭanī Ad-Dīmūqrāṭī
Sufi Abu Taleb.gif Sufi Abu Taleb
صوفى أبو طالب
(1925–2008)
president interim[6]
6 d'octobre de 1981 14 d'octobre de 1981 Al-Ḥizb Al-Waṭanī Ad-Dīmūqrāṭī
4 Hosni Mubarak ritratto.jpg Hosni Mubarak
حسنى مبارك
(1928–2020)[7]
14 d'octobre de 1981 11 de febrièr de 2011[8] Al-Ḥizb Al-Waṭanī Ad-Dīmūqrāṭī
Consèlh Superior de las Fòrças Armadas entre lo 11 de febrièr de 2011 e lo 30 de junh de 2012
(president: marescal Mohamed Hussein Tantawi) militar
5 Mohamed Morsi-05-2013.jpg Mohamed Morsi
محمد مرسي
(1951–2019)[9]
30 de junh de 2012 3 de julhet de 2013[10] Ḥizb al-ḥurriyya wa l-ʿadāla
6 Adly Mansour.JPG Adly Mansour
عدلي منصور
(n. 1945)[11]
4 de julhet de 2013[12] 7 de junh de 2014 cap
7 AbdelFattah Elsisi.jpg Abdul Fatah Khalil Al-Sisi
عبد الفتاح السيسى
(n. 1954)
8 de junh de 2014 uèi cap

Nòtas[modificar | modificar la font]

  1. Renoncièt
  2. 2,0 et 2,1 Governèt durant 3 mandats, eligit sen oposicion, confirmat per plebiscit en 1956, 1958 e 1965
  3. Moriguèt durant lo govèrn.
  4. 4,0 et 4,1 Governèt durant 2 mandats, eligit sen oposicion, confirmat per plebiscit en 1970 e 1976
  5. assassinat
  6. Successor constitucional de Sadat.
  7. Governèt durant 5 mandats, eligit sen oposicion, confirmat per plebiscit en 1981, 1987, 1993 e 1999, e eligit amb oposicion 2005.
  8. Renoncièt durant la revolucion de 2011.
  9. Eligit en 2012.
  10. Depausat per còp d'Estat militar.
  11. nomenat durant lo còp d'Estat de 2013.
  12. president interim.