Lista de las vilas italianas de mai de 25 000 abitants

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Salta a la navegació Salta a la cerca

Lista de vilas d'Itàlia, per òrdre alfabetic. Entre parentèsis, lo nombre aproximatiu d'abitants.


Vejatz tanben Projècte:Vilas del monde

Somari : A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

A[modificar | modificar la font]

  1. Abbiategrasso : (29 830 ab.) - Region : Lombardia | Província : Milan
  2. Acerra : (50 808 ab.) - Region : Campània | Província : Nàpols
  3. Aci Catena : (28 090 ab.) - Region : Sicília | Província : Catània
  4. Acireale : (52 490 ab.) - Region : Sicília | Província : Catània
  5. Adrano : (35 981 ab.) - Region : Sicília | Província : Catània
  6. Afragola : (62 319 ab.) - Region : Campània | Província : Nàpols
  7. Agrigent : (59 031 ab.) - Region : Sicília | Província : Agrigent
  8. Alatri : (27 924 ab.) - Region : Laci | Província : Frosinone
  9. Alba : (29 759 ab.) - Region : Piemont | Província : Coni
  10. Albano Laziale (35 428 ab.) - Region : Laci | Província : Roma
  11. Alcamo : (44 959 ab.) - Region : Sicília | Província : Trapani
  12. Alexàndria : (91 593 ab.) - Region : Piemont | Província : Alexàndria
  13. L'Alguer : (40 257 ab.) - Region : Sardenha | Província : Sàsser
  14. Altamura : (67 312 ab.) - Region : Polha | Província : Bari
  15. Ancona : (101 859 ab.) - Region : Marchas | Província : Ancona
  16. Andria : (97 835 ab.) - Region : Polha | Província : Barleta-Andria-Trani
  17. Angri : (30 545 ab.) - Region : Campània | Província : Salèrne
  18. Anzi : (46 074 ab.) - Region : Basilicata | Província : Potenza
  19. Anzio: (47 358 ab.) - Region : Laci | Província : Roma
  20. Aosta : (34 610 ab.) - Region : Val d'Aosta | Província :Val d'Aosta
  21. Aprilia : (63 830 ab.) - Region : Laci | Província : Latina
  22. Ardea (35 263 ab.) - Region : Laci | Província : Roma
  23. Arezzo (95 229 ab.) - Region : Toscana | Província : Arezzo
  24. Arzano : (37 994 ab.) - Region : Campània | Província : Nàpols
  25. Arzignano : (24 765 ab.) - Region : Venèt | Província : Vicença
  26. Ascoli Piceno : (51 732 ab.) - Region : Marchas | Província : Ascoli Piceno
  27. Assemini (25 343 ab.) - Region : Sardenha | Província: Castèl
  28. Assisi : (26 196 ab.) - Region : Ómbria | Província : Perosa
  29. Ast : (73 434 ab.) - Region : Piemont | Província : Ast
  30. Augusta : (33 466 ab.) - Region : Sicília | Província : Siracusa
  31. Avellino : (56 993 ab.) - Region : Campània | Província : Avellino
  32. Aversa : (53 051 ab.) - Region : Campània | Província : Casèrta
  33. Avezzano : (39 705 ab.) - Region : Abruces | Província : L'Aquila
  34. Avola : (31 650 ab.) - Region : Sicília | Província : Siracusa

B[modificar | modificar la font]

  1. Bacoli : (27 357 ab.) - Region : Campània | Província : Nàpols
  2. Bagheria : (54 508 ab.) - Region : Sicília | Província : Palèrme
  3. Bagno a Ripoli (25 228 ab.) - Region : Toscana | Província : Florença
  4. Barcellona Pozzo di Gotto : (41 569 ab.) - Region : Sicília | Província : Messina
  5. Bari : (326 915 ab.) - Region : Polha | Província : Bari
  6. Barleta : (90 602 ab.) - Region : Polha | Província : Barleta-Andria-Trani
  7. Bassano del Grappa : (40 411 ab.) - Region : Venèt | Província : Vicença
  8. Battipaglia : (50 958 ab.) - Region : Campània | Província : Salèrne
  9. Belluno : (36 112 ab.) - Region : Venèt | Província : Belluno
  10. Benevent : (63 086 ab.) - Region : Campània | Província : Benevent
  11. Bergam : (117 887 ab.) - Region : Lombardia | Província : Bergam
  12. Bièla : (46 358 ab.) - Region : Piemont | Província : Bièla
  13. Bisceglie : (53 405 ab.) - Region : Polha | Província : Bari
  14. Bitonto : (56 420 ab.) - Region : Polha | Província : Bari
  15. Bollate : (37 556 ab.) - Region : Lombardia | Província : Milan
  16. Bolonha : (373 743 ab. - 535 900 ab. per l'airal urban) - Region : Emília-Romanha | Província : Bolonha
  17. Bolzano : (99 229 ab.) - Region : Trentin-Naut Adige | Província : Bolzano
  18. Boscoreale : (27 476 ab.) - Region : Campània | Província : Nàpols
  19. Bra : (28 819 ab.) - Region : Piemont | Província : Coni
  20. Breissa : (191 059 ab.) - Region : Lombardia | Província : Breissa
  21. Bresso : (27 052 ab.) - Region : Lombardia | Província : Milan
  22. Brindisi : (87 935 ab.) - Region : Polha | Província : Brindisi
  23. Brugherio : (32 724 ab.) - Region : Lombardia | Província : Milan
  24. Buccinasco : (25 922 ab.) - Region : Lombardia | Província : Milan
  25. Busto Arsizio : (79 353 ab.) - Region : Lombardia | Província : Varese

C[modificar | modificar la font]

  1. Castèl (161 465 ab.) - Region : Sardenha | Província: Castèl
  2. Caivano : (36 980 ab.) - Region : Campània | Província : Nàpols
  3. Caltagirone : (39 228 ab.) - Region : Sicília | Província : Catània
  4. Caltanissetta : (60 692 ab.) - Region : Sicília | Província : Caltanissetta
  5. Camaiore : (30 676 ab.) - Region : Toscana | Província : Luca
  6. Campi Bisenzio (37 161 ab.) - Region : Toscana | Província : Florença
  7. Campobasso (52 172 ab.) - Region : Molise | Província : Campobasso
  8. Canicattì : (31 713 ab.) - Region : Sicília | Província : Agrigent
  9. Canosa di Puglia : (31 500 ab.) - Region : Polha | Província : Barleta-Andria-Trani
  10. Cantù (37 111 ab.) - Region : Lombardia | Província: Còme
  11. Capannori : (42 849 ab.) - Region : Toscana | Província : Luca
  12. Carbonia : (30 505 ab.) - Region : Sardenha | Província : Carbonia-Iglesias
  13. Carini : (28 733 ab.) - Region : Sicília | Província : Palèrme
  14. Carmagnole : (26 061 ab.) - Region : Piemont | Província : Turin
  15. Carpi (64 195 ab.) - Region : Emília-Romanha | Província : Modena
  16. Carrara (65 296 ab.) - Region: Toscana | Província: Massa-Carrara
  17. Casale Monferrato : (35 328 ab.) - Region : Piemont | Província : Alexàndria
  18. Casalecchio di Reno : (32 877 ab.) - Region : Emília-Romanha | Província : Bolonha
  19. Casalnuovo di Napoli : (47 940 ab.) - Region : Campània | Província : Nàpols
  20. Cascina (40 007 ab.) - Region : Toscana | Província : Pisa
  21. Casèrta : (79 488 ab.) - Region : Campània | Província : Casèrta
  22. Casoria : (81 888 ab.) - Region : Campània | Província : Nàpols
  23. Cassino (32 592 ab.) - Region : Laci | Província : Frosinone
  24. Castelfranco Emilia (28 000 ab.) - Region : Emília-Romanha | Província : Modena
  25. Castelfranco Veneto : (31 480 ab.) - Region : Venèt | Província : Trevís
  26. Castelvetrano : (30 369 ab.) - Region : Sicília | Província : Trapani
  27. Castrovillari : (29 452 ab.) - Region : Calàbria | Província : Cosenza
  28. Catània (305 713 ab.) - Region : Sicília | Província : Catània
  29. Catanzaro : (94 969 ab.) - Region : Calàbria | Província : Catanzaro
  30. Cava de' Tirreni : (52 295 ab.) - Region : Campània | Província : Salèrne
  31. Cecina : (26 355 ab.) - Region : Toscana | Província : Ligorna
  32. Cento (31 475 ab.) - Region : Emília-Romanha | Província : Ferrara
  33. Cerignola (57 813 ab.) - Region : Polha | Província : Foggia
  34. Cernusco sul Naviglio : (28 687 ab.) - Region : Lombardia | Província : Milan
  35. Cerveteri: (32 066 ab.) - Region : Laci | Província : Roma
  36. Cervia (27 104 ab.) - Region : Emília-Romanha | Província : Ravena
  37. Cesano Maderno : (34 653 ab.) - Region : Lombardia | Província : Milan
  38. Cesena (93 857 ab.) - Region : Emília-Romanha | Província : Forlì-Cesena
  39. Chiavari : (27 813 ab.) - Region : Ligúria | Província : Gènoa
  40. Chieri : (34 312 ab.) - Region : Piemont | Província : Turin
  41. Chieti : (56 127 ab.) - Region : Abruces | Província : Chieti
  42. Chioggia : (51 336 ab.) - Region : Venèt | Província : Venècia
  43. Ciampino: (32 066 ab.) - Region : Laci | Província : Roma
  44. Cinisello Balsamo : (73 935 ab.) - Region : Lombardia | Província : Milan
  45. Cisterna di Latina : (31 839 ab.) - Region : Laci | Província : Latina
  46. Città di Castello : (39 342 ab.) - Region : Ómbria | Província : Perosa
  47. Civitanova Marche : (38 293 ab.) - Region : Marchas | Província : Macerata
  48. Civitavecchia: (50 891 ab.) - Region : Laci | Província : Roma
  49. Collegno : (49 6340 ab.) - Region : Piemont | Província : Turin
  50. Cologno Monzese : (48 365 ab.) - Region : Lombardia | Província : Milan
  51. Còme (83 002 ab.) - Region : Lombardia | Província: Còme
  52. Comiso : (29 402 ab.) - Region : Sicília | Província : Ragusa
  53. Conegliano : (35 625 ab.) - Region : Venèt | Província : Trevís
  54. Coni (54 914 ab.) - Region : Piemont | Província: Coni
  55. Conversano : (24 547 ab.) - Region : Polha | Província : Bari
  56. Copertino : (24 247 ab.) - Region : Polha | Província : Lecce
  57. Corato : (36 796 ab.) - Region : Polha | Província : Bari
  58. Corigliano Calabro : (38 739 ab.) - Region : Calàbria | Província : Cosenza
  59. Cosenza : (71 680 ab.) - Region : Calàbria | Província : Cosenza
  60. Crema (32 913 ab.) - Region : Lombardia | Província: Cremona
  61. Cremona (71 533 ab.) - Region : Lombardia | Província: Cremona
  62. Crotona : (60 517 ab.) - Region : Calàbria | Província : Crotone

D[modificar | modificar la font]

  1. Desio (37 262 ab.) - Region : Lombardia | Província : Monza e La Brianza


E[modificar | modificar la font]

  1. Eboli : (36 879 ab.) - Region : Campània | Província : Salèrne
  2. Empoli (46 188 ab.) - Region : Toscana | Província : Florença
  3. Enna : (28 476 ab.) - Region : Sicília | Província : Enna
  4. Ercolano : (55 637 ab.) - Region : Campània | Província : Nàpols
  5. Erice : (29 169 ab.) - Region : Sicília | Província : Trapani
  6. Espolet : (38 563 ab.) - Region : Ómbria | Província : Perosa

F[modificar | modificar la font]

  1. Fabriano : (31 147 ab.) - Region : Marchas | Província : Ancona
  2. Faenza : (55 143 ab.) - Region : Emília-Romanha | Província : Ravena
  3. Falconara Marittima : (28 154 ab.) - Region : Marchas | Província : Ancona
  4. Fano : (61 675 ab.) - Region : Marchas | Província : Pesaro e Urbin
  5. Fasano : (38 563 ab.) - Region : Polha | Província : Brindisi
  6. Favara : (33 666 ab.) - Region : Sicília | Província : Agrigent
  7. Fermo : (35 418 ab.) - Region : Marchas | Província : Fermo
  8. Ferrara (131 907 ab.) - Region : Emília-Romanha | Província : Ferrara
  9. Fiumicino (56 602 ab.) - Region : Laci | Província : Roma
  10. Florença (366 488 ab.) - Region : Toscana | Província : Florença
  11. Foggia (154 780 ab.) - Region : Polha | Província : Foggia
  12. Foligno (53 818 ab.) - Region : Ómbria | Província : Perosa
  13. Fondi: (34 910 ab.) - Region : Laci | Província: Latina
  14. Fonte Nuova (24 659 ab.) - Region : Laci | Província : Roma
  15. Forlì (110 209 ab.) - Region : Emília-Romanha | Província : Forlì-Cesena
  16. Formia (36 688 ab.) - Region : Polha | Província : Latina
  17. Formigine (31 402 ab.) - Region : Emília-Romanha | Província : Modena
  18. Fossano (24 198 ab.) - Region : Piemont | Província: Coni
  19. Francavilla Fontana : (36 523 ab.) - Region : Polha | Província : Brindisi
  20. Frattamaggiore : (31 831 ab.) - Region : Campània | Província : Nàpols
  21. Frosinone : (48 793 ab.) - Region : Laci | Província : Frosinone

G[modificar | modificar la font]

  1. Galatina : (28 081 ab.) - Region : Polha | Província : Lecce
  2. Gallarate : (48 927 ab.) - Region : Lombardia | Província : Varese
  3. Gela : (77 260 ab.) - Region : Sicília | Província : Caltanissetta
  4. Gènoa : (611 476 ab. - 674 500 ab. per l'airal urban) - Region : Ligúria | Província : Gènoa
  5. Giarre : (26 808 ab.) - Region : Sicília | Província : Catània
  6. Gioi : (27 762 ab.) - Region : Campània | Província : Salèrne
  7. Gioia del Colle : (26 369 ab.) - Region : Polha | Província : Bari
  8. Giugliano in Campania : (105 951 ab.) - Region : Campània | Província : Nàpols
  9. Gorizia : (36 615 ab.) - Region : Friol-Venècia Júlia | Província : Gorizia
  10. Gragnano : (28 991 ab.) - Region : Campània | Província : Nàpols
  11. Gravina di Catania : (28 018 ab.) - Region : Sicília | Província : Catània
  12. Gravina in Puglia : (41 988 ab.) - Region : Polha | Província : Bari
  13. Grosseto (77 057 ab.) - Region : Toscana | Província : Grosseto
  14. Grottaglie : (32 460 ab.) - Region : Polha | Província : Tarent
  15. Grugliasco : (38 327 ab.) - Region : Piemont | Província : Turin
  16. Gubbio : (32 563 ab.) - Region : Ómbria | Província : Perosa
  17. Guidonia Montecelio: (76 831 ab.) - Region : Laci | Província : Roma

H[modificar | modificar la font]

I[modificar | modificar la font]

  1. Iglesias (27 932 ab.) - Region : Sardenha | Província : Carbonia-Iglesias
  2. Imola (66 170 ab.) - Region : Emília-Romanha | Província : Bolonha
  3. Impèria (40 440 ab.) Region : Ligúria | Província : Impèria
  4. Ivrèa : (24 095 ab.) - Region : Piemont | Província : Turin

J[modificar | modificar la font]

  1. Jesi : (39 685 ab.) - Region : Marchas | Província : Ancona
  2. Jesolo : (23 465 ab.) Region : Venèt | Província : Venècia

K[modificar | modificar la font]

L[modificar | modificar la font]

  1. L'Aquila : (71 989 ab.) - Region : Abruces | Província : L'Aquila
  2. La Spezia : (94 263 ab.) - Region : Ligúria | Província : La Spezia
  3. Ladispoli: (35 895 ab.) - Region : Laci | Província : Roma
  4. Lainate : (24 290 ab.) - Region : Lombardia | Província : Milan
  5. Lamezia Terme : (70 501 ab.) - Region : Calàbria | Província : Catanzaro
  6. Lanciano : (36 228 ab.) - Region : Abruces | Província : Chieti
  7. Latina: (112 943 ab.) - Region : Laci | Província: Latina
  8. Lecce : (92 688 ab.) - Region : Polha | Província : Lecce
  9. Lecco : (46 477 ab.) - Region : Lombardia | Província : Lecco
  10. Legnago : (25 181 ab.) - Region : Venèt | Província : Verona
  11. Legnano : (56 157 ab.) - Region : Lombardia | Província : Milan
  12. Lentini : (24 441 ab.) - Region : Sicília | Província : Siracusa
  13. Licata : (38 812 ab.) - Region : Sicília | Província : Agrigent
  14. Ligorna : (155 986 ab.) - Region : Toscana | Província : Ligorna
  15. Limbiate : (32 168 ab.) - Region : Lombardia | Província : Milan
  16. Lissone : (38 088 ab.) - Region : Lombardia | Província : Milan
  17. Livorno: vejatz Ligorna
  18. Lodi : (42 702 ab.) - Region : Lombardia | Província : Lodi
  19. Lucera (35 036 ab.) - Region : Polha | Província : Foggia
  20. Luca : (85 984 ab.) - Region : Toscana | Província : Luca
  21. Lugo : (31 519 ab.) - Region : Emília-Romanha | Província : Ravena
  22. Lumezzane : (24 049 ab.) - Region : Lombardia | Província : Breissa

M[modificar | modificar la font]

  1. Macerata : (42 361 ab.) - Region : Marchas | Província : Macerata
  2. Maddaloni : (38 420 ab.) - Region : Campània | Província : Casèrta
  3. Manduria : (31 771 ab.) - Region : Polha | Província : Tarent
  4. Manfredonia : (57 424 ab.) - Region : Polha | Província : Foggia
  5. Màntoa : (48 103 ab.) - Region : Lombardia | Província : Màntoa
  6. Marano di Napoli : (49 128 ab.) - Region : Campània | Província : Nàpols
  7. Marcianise : (43 139 ab.) - Region : Campània | Província : Casèrta
  8. Marigliano : (30 443 ab.) - Region : Campània | Província : Nàpols
  9. Marino: (30 626 ab.) - Region : Laci | Província : Roma
  10. Marsala : (77 013 ab.) - Region : Sicília | Província : Trapani
  11. Martina Franca : (47 023 ab.) - Region : Polha | Província : Tarent
  12. Mascalucia : (26 284 ab.) - Region : Sicília | Província : Catània
  13. Massa : (66 097 ab.) - Region : Toscana | Província : Massa-Carrara
  14. Massafra : (31 242 ab.) - Region : Polha | Província : Tarent
  15. Matera : (59 407 ab.) - Region : Basilicata | Província : Matera
  16. Mazara del Vallo : (50 377 ab.) - Region : Sicília | Província : Trapani
  17. Melito di Napoli : (34 606 ab.) - Region : Campània | Província : Nàpols
  18. Merano : (35 602 ab.) - Region : Trentin-Naut Adige | Província : Bolzano
  19. Mesagne : (28 117 ab.) - Region : Polha | Província : Brindisi
  20. Messina : (247 592 ab.) - Region : Sicília | Província : Messina
  21. Milan : (1 308 735 ab. - 4 051 500 ab. per l'airal urban) - Region : Lombardia | Província : Milan
  22. Milazzo : (32 550 ab.) - Region : Sicília | Província : Messina
  23. Mira : (37 737 ab.) - Region : Venèt | Província : Venècia
  24. Mirano : (26 236 ab.) - Region : Venèt | Província : Venècia
  25. Misilmeri : (25 572 ab.) - Region : Sicília | Província : Palèrme
  26. Misterbianco : (46 251 ab.) - Region : Sicília | Província : Catània
  27. Modena (180 469 ab.) - Region : Emília-Romanha | Província : Modena
  28. Modica : (53 380 ab.) - Region : Sicília | Província : Ragusa
  29. Modugno : (37 036 ab.) - Region : Polha | Província : Bari
  30. Mogliano Veneto : (26 292 ab.) - Region : Venèt | Província : Trevís
  31. Mola di Bari : (26 819 ab.) - Region : Polha | Província : Bari
  32. Molfetta : (61 184 ab.) - Region : Polha | Província : Bari
  33. Moncalieri : (55 059 ab.) - Region : Piemont | Província : Turin
  34. Mondragone : (26 626 ab.) - Region : Campània | Província : Casèrta
  35. Monfalcone : (27 668 ab.) - Region : Friol-Venècia Júlia | Província : Gorizia
  36. Monopoli : (49 734 ab.) - Region : Polha | Província : Bari
  37. Monreale (31 964 ab.) - Region : Sicília | Província : Palèrme
  38. Montebelluna : (29 249 ab.) - Region : Venèt | Província : Trevís
  39. Monterotondo: (36 751 ab.) - Region : Laci | Província : Roma
  40. Montesilvano : (49 128 ab.) - Region : Abruces | Província : Pescara
  41. Monza : (121 961 ab.) - Region : Lombardia | Província : Monza e La Brianza
  42. Mugnano di Napoli : (33 897 ab.) - Region : Campània | Província : Nàpols

N[modificar | modificar la font]

  1. Nàpols (1 000 470 ab. - 3 620 300 ab. per l'airal urban) - Region : Campània | Província : Nàpols
  2. Nardò : (30 807 ab.) - Region : Polha | Província : Lecce
  3. Nettuno (41 867 ab.) - Region : Laci | Província: Roma
  4. Nichelino : (48 297 ab.) - Region : Piemont | Província : Turin
  5. Niscemi : (26 911 ab.) - Region : Sicília | Província : Caltanissetta
  6. Nocera Inferiore : (47 932 ab.) - Region : Campània | Província : Salèrne
  7. Noicattaro : (24 379 ab.) - Region : Polha | Província : Bari
  8. Nola (32 935 ab.) - Region : Campània | Província : Nàpols
  9. Novara (102 817 ab.) - Region : Piemont | Província : Novara
  10. Novi Ligure : (28 360 ab.) - Region : Piemont | Província : Alexàndria
  11. Nuoro : (36 567 ab.) - Region : Sardenha | Província : Nuoro

O[modificar | modificar la font]

  1. Olbia : (48 611 ab.) - Region : Sardenha | Província : Olbia-Tempio
  2. Oristano : (32 781 ab.) - Region : Sardenha | Província : Oristano
  3. Osimo : (30 239 ab.) - Region : Marchas | Província : Ancona
  4. Ostuni : (32 819 ab.) - Region : Polha | Província : Brindisi

P[modificar | modificar la font]

  1. Paderno Dugnano : (46 023 ab.) - Region : Lombardia | Província : Milan
  2. Pàdoa (210 821 ab.) - Region : Venèt | Província : Pàdoa
  3. Pagani : (34 775 ab.) - Region : Campània | Província : Salèrne
  4. Palèrme (721 163 ab. - 945 600 ab. per l'airal urban) - Region : Sicília | Província : Palèrme
  5. Parabiago : (24 825 ab.) - Region : Lombardia | Província : Milan
  6. Parma (175 789 ab.) - Region : Emília-Romanha | Província : Parma
  7. Partinico (31 515 ab.) - Region : Sicília | Província : Palèrme
  8. Paternò (49 006 ab.) - Region : Sicília | Província : Catània
  9. Pavia : (71 486 ab.) - Region : Lombardia | Província : Pavia
  10. Perosa (157 489 ab.) - Region : Ómbria | Província : Perosa
  11. Pesaro : (91 983 ab.) - Region : Marchas | Província : Pesaro e Urbin
  12. Pescara : (123 318 ab.) - Region : Abruces | Província : Pescara
  13. Pietrasanta : (24 547 ab.) - Region : Toscana | Província : Luca
  14. Pineròl : (34 264 ab.) - Region : Piemont | Província : Turin
  15. Pioltello : (32 337 ab.) - Region : Lombardia | Província : Milan
  16. Piombino : (34 370 ab.) - Region : Toscana | Província : Ligorna
  17. Pisa (88 363 ab.) - Region : Toscana | Província : Pisa
  18. Pistòia : (92.267 ab.) - Region : Toscana | Província : Pistòia
  19. Plasença (99 150 ab.) - Region : Emília-Romanha | Província : Plasença
  20. Poggibonsi : (28 637 ab.) - Region : Toscana | Província : Siena
  21. Pomezia (48 385 ab.) - Region : Laci | Província: Roma
  22. Pomigliano d'Arco : (39 588 ab.) - Region : Campània | Província : Nàpols
  23. Pompei : (25 751 ab.) - Region : Campània | Província : Nàpols
  24. Pontedera (26 842 ab.) - Region : Toscana | Província : Pisa
  25. Pordenone : (51 044 ab.) - Region : Friol-Venècia Júlia | Província : Pordenone
  26. Porto Sant'Elpidio : (24 114 ab.) - Region : Marchas | Província : Ascoli Piceno
  27. Portogruaro : (25 158 ab.) - Region : Venèt | Província : Venècia
  28. Potenza : (69 295 ab.) - Region : Basilicata | Província : Potenza
  29. Pozzuoli : (82 535 ab.) - Region : Campània | Província : Nàpols
  30. Prato (185 074 ab.) - Region : Toscana | Província : Prato
  31. Putignano : (27 913 ab.) - Region : Polha | Província : Bari

Q[modificar | modificar la font]

  1. Qualiano : (25 452 ab.) - Region : Campània | Província : Nàpols
  2. Quarrata : (24 017 ab.) - Region : Toscana | Província : Pistoia
  3. Quarto : (35 434 ab.) - Region : Campània | Província : Nàpols
  4. Quartu Sant'Elena (68 508 ab.) - Region : Sardenha | Província: Castèl

R[modificar | modificar la font]

  1. Ragusa : (71 765 ab.) - Region : Sicília | Província : Ragusa
  2. Rapallo : (30 224 ab.) - Region : Ligúria | Província : Gènoa
  3. Ravena : (146 989 ab.) - Region : Emília-Romanha | Província : Ravena
  4. Reggio d'Emília : (141 383 ab.) - Region : Emília-Romanha | Província : Reggio d'Emília
  5. Reggio de Calàbria : (190 127 ab.) - Region : Calàbria | Província : Reggio de Calàbria
  6. Rende : (35 221 ab.) - Region : Calàbria | Província : Cosenza
  7. Rho : (51 229 ab.) - Region : Lombardia | Província : Milan
  8. Riccione : (34 682 ab.) - Region : Emília-Romanha | Província : Rimini
  9. Rieti : (46 834 ab.) - Region : Laci | Província : Rieti
  10. Rimini : (136 100 ab.) - Region : Emília-Romanha | Província : Rimini
  11. Rivoli : (50 694 ab.) - Region : Piemont | Província : Turin
  12. Roma : (2 553 873 ab. - 3 552 600 ab. per l'airal urban) - Region : Laci | Província : Roma
  13. Rosignano Marittimo : (31 695 ab.) - Region : Toscana | Província : Ligorna
  14. Rossano : (36 361 ab.) - Region : Calàbria | Província : Cosenza
  15. Rovereto : (35 136 ab.) - Region : Trentin-Naut Adige | Província : Trent
  16. Rovigo : (50 883 ab.) - Region : Venèt | Província : Rovigo
  17. Rozzano : (38 598 ab.) - Region : Lombardia | Província : Milan
  18. Ruvo di Puglia : (25 635 ab.) - Region : Polha | Província : Bari

S[modificar | modificar la font]

  1. Salèrne : (146 324 ab.) - Region : Campània | Província : Salèrne
  2. San Benedetto del Tronto : (52 099 ab.) - Region : Marchas | Província : Ascoli Piceno
  3. San Donato Milanese : (31 659 ab.) - Region : Lombardia | Província : Milan
  4. San Donà di Piave : (38 904 ab.) - Region : Venèt | Província : Venècia
  5. San Giorgio a Cremano : (52 807 ab.) - Region : Campània | Província : Nàpols
  6. San Giovanni Rotondo (26 078 ab.) - Region : Polha | Província : Foggia
  7. San Giovanni in Persiceto : (25 115 ab.) - Region : Emília-Romanha | Província : Bolonha
  8. San Giuliano Milanese : (32 814 ab.) - Region : Lombardia | Província : Milan
  9. San Giuliano Terme (30 330 ab.) - Region : Toscana | Província : Pisa
  10. San Giuseppe Vesuviano : (27 871 ab.) - Region : Campània | Província : Nàpols
  11. San Lazzaro di Savena : (30 200 ab.) - Region : Emília-Romanha | Província : Bolonha
  12. San Miniato (26 353 ab.) - Region : Toscana | Província : Pisa
  13. San Severo (55 861 ab.) - Region : Polha | Província : Foggia
  14. Sant Rémol (56 903 ab.) Region : Ligúria | Província : Impèria
  15. Sant'Anastasia : (28 040 ab.) - Region : Campània | Província : Nàpols
  16. Sant'Antimo : (31 114 ab.) - Region : Campània | Província : Nàpols
  17. Santa Maria Capua Vetere : (30 842 ab.) - Region : Campània | Província : Casèrta
  18. Santeramo in Colle : (26 050 ab.) - Region : Polha | Província : Bari
  19. Sarno : (31 580 ab.) - Region : Campània | Província : Salèrne
  20. Saronno : (37 472 ab.) - Region : Lombardia | Província : Varese
  21. Sàsser (127 400 ab.) - Region : Sardenha | Província: Sàsser
  22. Sassuolo (41 746 ab.) - Region : Emília-Romanha | Província : Modena
  23. Savona : (61 742 ab.) - Region : Ligúria | Província : Savona
  24. Scafati : (50 525 ab.) - Region : Campània | Província : Salèrne
  25. Scandicci (50 003 ab.) - Region : Toscana | Província : Florença
  26. Schio : (38 638 ab.) - Region : Venèt | Província : Vicença
  27. Sciacca : (40 854 ab.) - Region : Sicília | Província : Agrigent
  28. Scicli : (25 832 ab.) - Region : Sicília | Província : Ragusa
  29. Segrate : (33 373 ab.) - Region : Lombardia | Província : Milan
  30. Selargius (28 548 ab.) - Region : Sardenha | Província: Castèl
  31. Senigallia : (44 023 ab.) - Region : Marchas | Província : Ancona
  32. Seregno : (39 997 ab.) - Region : Lombardia | Província : Milan
  33. Sesto Fiorentino (45 748 ab.) - Region : Toscana | Província : Florença
  34. Sesto San Giovanni : (83 477 ab.) - Region : Lombardia | Província : Milan
  35. Settimo Torinese : (47 372 ab.) - Region : Piemont | Província : Turin
  36. Siena : (54 498 ab.) - Region : Toscana | Província : Siena
  37. Somma Vesuviana : (32 838 ab.) - Region : Campània | Província : Nàpols
  38. Sora (26 418 ab.) - Region : Laci | Província : Frosinone
  39. Spinea : (24 798 ab.) - Region : Venèt | Província : Venècia
  40. Spoleto: vejatz Espolet.
  41. Sulmona : (25 419 ab.) - Region : Abruces | Província : L'Aquila
  42. Siracusa : (123 322 ab.) - Region : Sicília | Província : Siracusa

T[modificar | modificar la font]

  1. Tarent : (201 349 ab.) - Region : Polha | Província : Tarent
  2. Teramo : (52 695 ab.) - Region : Abruces | Província : Teramo
  3. Terlizzi : (27 452 ab.) - Region : Polha | Província : Bari
  4. Termini Imerese : (26 290 ab.) - Region : Sicília | Província : Palèrme
  5. Termoli : (31 006 ab.) - Region : Molise | Província : Campobasso
  6. Terni : (108 999 ab.) - Region : Ómbria | Província : Terni
  7. Terracina : (42 475 ab.) - Region : Laci | Província : Latina
  8. Tivoli: (51 309 ab.) - Region : Laci | Província : Roma
  9. Torre Annunziata : (48 720 ab.) - Region : Campània | Província : Nàpols
  10. Torre del Greco : (88 372 ab.) - Region : Campània | Província : Nàpols
  11. Tortona : (26 623 ab.) - Region : Piemont | Província : Alexàndria
  12. Trani : (53 520 ab.) - Region : Polha | Província : Bari
  13. Trapani : (70 735 ab.) - Region : Sicília | Província : Trapani
  14. Trent : (110 142 ab.) - Region : Trentin-Naut Adige | Província : Trent
  15. Treviglio : (27 162 ab.) - Region : Lombardia | Província : Bergam
  16. Trevís : (82 112 ab.) - Region : Venèt | Província : Trevís
  17. Trieste : (207 069 ab.) - Region : Friol-Venècia Júlia | Província : Trieste
  18. Triggiano : (27 325 ab.) - Region : Polha | Província : Bari
  19. Turin : (900 608 ab. - 1 700 000 per l'airal urban) - Region : Piemont | Província : Turin

U[modificar | modificar la font]

  1. Udine (96 678 ab.) - Region : Friol-Venècia Júlia | Província : Udine

V[modificar | modificar la font]

  1. Valdagno : (27 483 ab.) - Region : Venèt | Província : Vicença
  2. Varese : (96 917 ab.) - Region : Lombardia | Província : Varese
  3. Vasto : (37 213 ab.) - Region : Abruces | Província : Chieti
  4. Velletri: (50 699 ab.) - Region : Laci | Província : Roma
  5. Venaria Reale : (34 777 ab.) - Region : Piemont | Província : Turin
  6. Venècia : (271 251 ab.) - Region : Venèt | Província : Venècia
  7. Verbania : (30 796 ab.) - Region : Piemont | Província : Verbano-Cusio-Ossola
  8. Vercèlh : (44 967 ab.) - Region : Piemont | Província : Vercèlh
  9. Verona : (259 068 ab.) - Region : Venèt | Província : Verona
  10. Viareggio : (63 389 ab.) - Region : Toscana | Província : Luca
  11. Vibo Valentia : (33 957 ab.) - Region : Calàbria | Província : Vibo Valentia
  12. Vicença : (113 483 ab.) - Region : Venèt | Província : Vicença
  13. Vigevano : (59 964 ab.) - Region : Lombardia | Província : Pavia
  14. Villafranca di Verona : (30 521 ab.) - Region : Venèt | Província : Verona
  15. Villaricca : (28 705 ab.) - Region : Campània | Província : Nàpols
  16. Vimercate : (25 787 ab.) - Region : Lombardia | Província : Milan
  17. Ventemilha : (25 509 ab.) - Region : Ligúria | Província : Impèria
  18. Vitèrbe (60 254 ab.) - Region : Laci | Província : Vitèrbe
  19. Vittoria : (54 320 ab.) - Region : Sicília | Província : Ragusa
  20. Vittorio Veneto : (29 229 ab.) - Region : Venèt | Província : Trevís
  21. Voghera : (38 374 ab.) - Region : Lombardia | Província : Pavia

W[modificar | modificar la font]

X[modificar | modificar la font]

Y[modificar | modificar la font]

Z[modificar | modificar la font]

Ligams extèrnes[modificar | modificar la font]