Festenal internacional de teatre de carrièra d'Orlhac

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Un espectacle al moment de l'edicion 2005 del festenal.

Lo festenal internacional de teatre de carrièra d'Orlhac foguèt creat en 1986 per Michel Crespin. A lòc dins las darrièras setmanas del mes d'agost.

Considerat uèi coma un festenal de referéncia a l'escala nacionala e internacionala[1], ofrís a sos visitaires de centenas d'espectacles en plen aire de jorn coma de nuèch ont la vila deven lo lòc d'una granda fèsta al son de fanfaras e batucadas e autras percussions endiablats. L'atmosfèra del festenal es una mescla d'encantament, de descobèrt e de liura expression als cantons de cada carrièras, plaças e jardins publics.

De 1994 a 2018, lo festenal es dirigit per Jean-Marie Songy[2]. Es remplaçat en 2019 per Frédéric Rémy[3].

Cronologia dels presidents de l'associacion Éclat[modificar | Modificar lo còdi]

Nòtas e referéncias[modificar | Modificar lo còdi]

  1. (fr) Festival International de Théâtre de Rue d’Aurillac, France Culture, agost de 2016.
  2. (fr) Festival d'Aurillac : le directeur artistique Jean-Marie Songy va quitter ses fonctions, La Montagne, 20 d'agost de 2018.
  3. (fr) Marie-Edwige Hebrard, Le nouveau directeur du festival de théâtre de rue, Frédéric Rémy passe de Mulhouse à Aurillac par passion , La Montagne, 26 de decembre de 2018.
  4. (fr) Marie-Edwige Hebrard, Philippe Meyer, président du Festival international de théâtre de rue d'Aurillac, a démissionné, La Montagne, 6 de decembre de 2018.
  5. (fr) Malik Kebour, L'ex-ministre de la Culture Françoise Nyssen nommée présidente du festival de théâtre de rue d'Aurillac, La Montagne, 18 de decembre de 2019.

Vejatz tanben[modificar | Modificar lo còdi]

Articles ligats[modificar | Modificar lo còdi]

Ligams extèrnes[modificar | Modificar lo còdi]