Stephen King

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Stephen King
Stephen King, Comicon.jpg
Nom de naissença(en) Stephen Edwin King Modifica el valor a Wikidata
Naissença21 de setembre de 1947, Portland, Maine, Estats Units
Occupacionescrivan

Stephen Edwin King (n. 21 de setembre de 1947) es un escrivan nòrd-american conegut per los sieus romans de terror. Los sieus libres sòlen èsser a la lista de best-sellers.

Las istòrias de Stephen King an coma protagonistas personatges de classa mejana, un mainat, o la majoritat de còps, un escrivan. Los personatges vivon la siá vida normala, mas los faches sobrenaturals e de circonstàncias estranhas càmbian lo cors de l'istòria. King Manifèsta una coneissença ambiciosa del genre de la terror, tala e coma mòstra en lo sieu libre de pas ficcion nomenada Danse Macabre, qu'enregistra un òrdre cronologic de nombroses decènnis de trabalhs notables sus literatura e cine. Escriu de mai de libres que poirián pas èsser catalogats en lo genre de la terror, coma los romans The Body e Rita Hayworth and Shawshank Redemption (adaptadas posteriorament a la pantalha granda coma Stand By Me e The Shawshank Redemption respectivament), aital coma The Green Mile.

Stephen King escriguèt jol nom de Richard Bachman en fòrça de los sieus libres ont l'istòria èra basada en una terror mai mentala que fisic. The Long Walk N'es un exemple.

Es un dels autors mai tradusits, segon lo "Index Translationum".