Alcampell

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Alcampell
Descobridor o inventaire
Data de descobèrta
Contrari
Color
Simbòl de quantitat
Simbòl d'unitat
Proprietat de
Fondador
Compren
Data de debuta
Data de fin
Precedit per
Seguit per
Coordenadas
Geografia fisica
Superfícia {{{km²}}} km²
Altituds
 · Mejana
 
{{{alt mej}}} m
Geografia politica
País Bandièra d'Espanha Espanha
Municipalitat Alcampell
Primièr cònsol
Mandat en cors

Geografia umana
Populacion (INE)
({{{data-sens}}})
{{{sens}}}. ab.
Densitat {{{dens}}} ab./km²
Autras informacions
Còde postal {{{cp}}}
Còde INE [1]
{{{sitweb}}}

Alcampell es un municipi de la província espanhòla d'Òsca e de la Comunautat Autonòma d'Aragon. Aparten administrativament a la comarca de la Llitera e a la província d'Òsca. Fa partida de la region lingüistica de la Franja.

Toponimia[modificar | Modificar lo còdi]

Lo toponime proven del diminutiu de «camp». Oficialament s'es adoptada la grafia Alcampell, preferida localament e adaptada a la fonetica locala nord-occidentala : coma l'article nord-occidental, amai d'una partida de l'aragonés vesin, es lo, mès l'article estandard e oficial catalan es el, l'article contractat al, que val per cada cas, evita de causir.

Geografia[modificar | Modificar lo còdi]

Lo territòri municipal es limitat per Peralta e Calassanç e Baells al nòrd; per Castellonroi, Albelda e Almenar a l'est; amb Tamarit de Llitera e Almacelles al sud; per El Torricó al sud-oèst a per Sant Esteve de Llitera a l'oèst.

Lo territòri municipal compren tanben l'enclavament de Pelegrinyó, entre Rocafort e Sant Esteve de Llitera, e a una extension de 5.781 ha en i enclusent Pelegrinyó.

A 500 m d'altitud sobre lo nivèl de la mar, lo borg es situat al sud d'una franja plana dita La Quadra situada a son torn al sud de les Clenxes. Si una partida del territòri (Les Lliteres) es tèrra d'asagatge, lo vilatge e la rèsta contunhan per ara d'èsser tèrra de cultura seca.

Lo cèrç o "vent d'Aragó", lo "botxorno" o "xafogor" tanben conegut coma "vent de llevant", e la tramontana o vent de nòrd l'airejan al long de l'annada.

Personas illustras[modificar | Modificar lo còdi]

Josep Antoni Duran i Lleida‎, òme politic