Quirinus Ignatius Maria Mok : Diferéncia entre lei versions

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Contengut suprimit Contengut apondut
Pasha (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
 
Cap resum de modificació
Linha 1 : Linha 1 :
'''Quirinius Ignatius Maria Mok''', ditz ''Kees Mok'', es un lingüista [[Païses Basses|neerlandés]], especialista de la
'''Quirinius Ignatius Maria Mok''', dich ''Kees Mok'', es un lingüista [[Païses Basses|neerlandés]], especialista de la
[[literatura occitana]].
[[literatura occitana]].


Nascut lo [[30 de julhet]] de 1925 a Amsterdam, Kees Mok i fa sos estudis superiors de [[francés]] que perseguís a la Sorbona ([[Paris]]). Ensenhant a l'universitat d'Amsterdam tre 1955, es nomenat mèstre de conferéncias en 1968, annada de la publicacion de sa tèsi consacrada a l'estudi de las categorias morfoloigas del genre e del nombre dins lo francés parlat de l'ora d'ara. De 1971 a 1988 ten la cadièra de linguistica romanica a l'universitat de Lèida.
Nascut lo [[30 de julhet]] de 1925 a Amsterdam, Kees Mok i fa sos estudis superiors de [[francés]] que perseguís a la Sorbona ([[Paris]]). Ensenhant a l'universitat d'Amsterdam tre 1955, es nomenat mèstre de conferéncias en 1968, annada de la publicacion de sa tèsi consacrada a l'estudi de las categorias morfologicas del genre e del nombre dins lo francés parlat de l'ora d'ara. De 1971 a 1988 ten la cadièra de linguistica romanica a l'universitat de Lèida.


Kees Mok aprofiecha dempuèi 1955 de sos sejorns regulars en Peiregòrd, Lengadòc e Provenca per aprigondir sa coneissença dirècta de l'occitan contemporanèu. Perlonga aital sos trabalhs sus la
Kees Mok aprofiecha dempuèi 1955 sos sejorns regulars en Peiregòrd, Lengadòc e Provenca per aprigondir sa coneissença dirècta de l'occitan contemporanèu. Perlonga aital sos trabalhs sus la
lenga d'òc medievala (Manuel pratique de morphologie de l¹ancien occitan, 1977) per de nombrosas
lenga d'òc medievala (''Manuel pratique de morphologie de l¹ancien occitan'', 1977) per de nombrosas
enquistas de terren e consacra mai d'un article a cèrts aspèctes gramaticals dels escriches de [[Jansemin]], [[Anfós Daudet]], [[Joan Bodon]], [[Max Rouquette|Max Roqueta]] e [[Bernat Manciet]].
enquistas de terren e consacra mai d'un article a cèrts aspèctes gramaticals dels escriches de [[Jansemin]], [[Anfós Daudet]], [[Joan Bodon]], [[Max Rouquette|Max Roqueta]] e [[Bernat Manciet]].



Version del 16 setembre de 2005 a 22.50

Quirinius Ignatius Maria Mok, dich Kees Mok, es un lingüista neerlandés, especialista de la literatura occitana.

Nascut lo 30 de julhet de 1925 a Amsterdam, Kees Mok i fa sos estudis superiors de francés que perseguís a la Sorbona (Paris). Ensenhant a l'universitat d'Amsterdam tre 1955, es nomenat mèstre de conferéncias en 1968, annada de la publicacion de sa tèsi consacrada a l'estudi de las categorias morfologicas del genre e del nombre dins lo francés parlat de l'ora d'ara. De 1971 a 1988 ten la cadièra de linguistica romanica a l'universitat de Lèida.

Kees Mok aprofiecha dempuèi 1955 sos sejorns regulars en Peiregòrd, Lengadòc e Provenca per aprigondir sa coneissença dirècta de l'occitan contemporanèu. Perlonga aital sos trabalhs sus la lenga d'òc medievala (Manuel pratique de morphologie de l¹ancien occitan, 1977) per de nombrosas enquistas de terren e consacra mai d'un article a cèrts aspèctes gramaticals dels escriches de Jansemin, Anfós Daudet, Joan Bodon, Max Roqueta e Bernat Manciet.

Nomenat en 1978 "Chevalier de la légion d'honneur" per son accion en favor del manten dels estudis franceses als Païses Basses, Kees Mok foguèt en 1981 cofondador e administrator, puèi secretari general (1984-1990) enfin president (1990-1993) de l'Associacion Internacionala d'Estudis Occitans (AIEO).

Moriguèt lo 12 d'agost de 2005 a Lèida (Païses Basses).