Estoril : Diferéncia entre lei versions

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Contengut suprimit Contengut apondut
Jiròni (discussion | contribucions)
Jiròni (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Linha 5 : Linha 5 :


==Espòrts==
==Espòrts==
Estoril es famosa per lo sieu [[autodròm]], que i se disputèron de corsas de [[Formula 1]] fins l'an [[1997]]. Acuèlh actualament de pròvas del campionat de [[motociclisme]] (mòto GP) e d'autras competicions de motor.
Estoril es famosa per lo sieu [[autodròm]], que i se disputèron de corsas de [[Formula 1]] fins l'an [[1997]]. Aculhís actualament d' espròvas del campionat de [[motociclisme]] (mòto GP) e d'autras competicions motorizadas.


Es tanben famosa per lo sieu [[casinò]] e pel sieu Festival de [[Jazz]], que comencèt en l'an [[1971]].
Es tanben famosa per lo sieu [[casinò]] e pel sieu Festival de [[Jazz]], que comencèt en l'an [[1971]].

Version del 31 julhet de 2010 a 16.54

Plaja do Tamariz, a Estoril

Estoril es una freguesia (parròquia civila) de la vila de Cascais, al districte de Lisbona. La còsta de Estoril es près de Lisbona, la capitala de Portugal. Comença a 15 km d'aquela vila, a Carcavelos e arriba fins a la plaja de Guincho.

La vila aculhiguèt divèrses expatriats famoses, coma Joan de Borbó e la siá familha o lo regent d'Ongria, Miklós Horthy.

Espòrts

Estoril es famosa per lo sieu autodròm, que i se disputèron de corsas de Formula 1 fins l'an 1997. Aculhís actualament d' espròvas del campionat de motociclisme (mòto GP) e d'autras competicions motorizadas.

Es tanben famosa per lo sieu casinò e pel sieu Festival de Jazz, que comencèt en l'an 1971.

S'i debana tanben una competicion de tennis, la Estoril Open, que fa partida de la virada europèa de prima sus tèrra batuda.