Enric I de França : Diferéncia entre lei versions

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Contengut suprimit Contengut apondut
Creacion de la pagina amb « '''Enric I de França''' que ho lo tresau rei de la dinastia deus capecians dirèctes. Qu'èra lo hilh de Robèt II de França, lo Pietadós, e de [[Constància d... »
(Pas cap de diferéncia)

Version del 23 junh de 2010 a 07.21

Enric I de França que ho lo tresau rei de la dinastia deus capecians dirèctes. Qu'èra lo hilh de Robèt II de França, lo Pietadós, e de Constància d'Arle.

En tot respectar la tradicion capeciana, que ho associat au regnat deu son pair e coroat abans la mort d'aqueste. Un còp vadut sol rei, qu'avó a combàter las pretencions deu son hrair capdet Robèrt de França, encorrajat per la loa mair. entà l'apazimar, que'u dè lo Ducat de Borganha en bèth mermar lo son domeni reiau.

Lo regnat d'Enric I que ho tanben marcat per la soa relacion dab Guilhem de Normadia (lo futur Guilhem lo Conquestador). En purmèr que l'ajudè a conservar lo son ducat en bèth pelejar contre los sons vassaus atau vençuts a la batalha de Val-ès-Dunes ; totun, après que'u combató per'mor de la miaça que representava la pravada deu poder Duc de Normadia.

A la mort d'Enric I en 1060, Felip I, lo hilh qu'avó dab la reina Ana de Kiev que'u succedí a l'etat de 7 ans.