Lo Tresaur dau Felibritge : Diferéncia entre lei versions

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Contengut suprimit Contengut apondut
GosGroc (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Lou Tresor dóu Felibrige !
Linha 1 : Linha 1 :
[[Frederic Mistral]] es l'autor dau grand [[diccionari]] entitolat '''''Lo Tresaur dau Felibritge <Lou Tresor dóu Felibrige>''''' (1878-1886), abreujat sovent en '''TDF'''. Aquel obratge rèsta uei lo jorn lo [[diccionari]] mai ric de la lenga [[occitan]]a, e un dei mai fisables per la precision dei sens (e per la tecnica de la [[lexicografia]] en generau). Es un diccionari bilingüe occitan-francés, en dos grands volums, englobant l'ensems dei dialèctes occitans, e en [[nòrma mistralenca]].
[[Frederic Mistral]] es l'autor dau grand [[diccionari]] entitolat '''''Lou Tresor dóu Felibrige''''' (Lo Tresaur dau Felibritge) (1878-1886), abreujat sovent en '''TDF'''. Aquel obratge rèsta uei lo jorn lo [[diccionari]] mai ric de la lenga [[occitan]]a, e un dei mai fisables per la precision dei sens (e per la tecnica de la [[lexicografia]] en generau). Es un diccionari bilingüe occitan-francés, en dos grands volums, englobant l'ensems dei dialèctes occitans, e en [[nòrma mistralenca]].


==Vejatz tanben==
==Vejatz tanben==

Version del 10 setembre de 2009 a 13.00

Frederic Mistral es l'autor dau grand diccionari entitolat Lou Tresor dóu Felibrige (Lo Tresaur dau Felibritge) (1878-1886), abreujat sovent en TDF. Aquel obratge rèsta uei lo jorn lo diccionari mai ric de la lenga occitana, e un dei mai fisables per la precision dei sens (e per la tecnica de la lexicografia en generau). Es un diccionari bilingüe occitan-francés, en dos grands volums, englobant l'ensems dei dialèctes occitans, e en nòrma mistralenca.

Vejatz tanben

Ligams intèrnes

Ligams extèrnes