Fòrça de van der Waals : Diferéncia entre lei versions

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Contengut suprimit Contengut apondut
Vivian13 (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Vivarés (discussion | contribucions)
mCap resum de modificació
Linha 1 : Linha 1 :
En [[quimia]], lo tèrme de '''fòrça de van der Waals''' fa referéncia originariament a quina forma que siá de fòrça intermoleculara; malgrat tot, dins l'usatge modèrn, tend a far referéncia a de fòrças intermolecularas en relacion amb las fòrças causadas per la polarizacion de las [[molecula]]s. Lo nom proven del quimista [[Païses Basses|neerlandés]] [[Johannes Diderik van der Waals]] que documentèt pel primièr còp aquelas interaccions. Lo [[potencial de Lennard-Jones]] es sovent emplegat coma un modèl aprochat per las fòrças de Van der Waals en foncion de la distància.
En [[quimia]], lo tèrme de '''fòrça de van der Waals''' fa referéncia originariament a quina forma que siá de fòrça intermoleculara; malgrat tot, dins l'usatge modèrne, tend a far referéncia a de fòrças intermolecularas en relacion amb las fòrças causadas per la polarizacion de las [[molecula]]s. Lo nom proven del quimista [[Païses Basses|neerlandés]] [[Johannes Diderik van der Waals]] que documentèt pel primièr còp aquelas interaccions. Lo [[potencial de Lennard-Jones]] sovent es emplegat coma un modèl aprochat per las fòrças de Van der Waals en foncion de la distància.


{{Portal|quimia|fisica}}
{{Portal|quimia|fisica}}

Version del 10 març de 2009 a 10.24

En quimia, lo tèrme de fòrça de van der Waals fa referéncia originariament a quina forma que siá de fòrça intermoleculara; malgrat tot, dins l'usatge modèrne, tend a far referéncia a de fòrças intermolecularas en relacion amb las fòrças causadas per la polarizacion de las moleculas. Lo nom proven del quimista neerlandés Johannes Diderik van der Waals que documentèt pel primièr còp aquelas interaccions. Lo potencial de Lennard-Jones sovent es emplegat coma un modèl aprochat per las fòrças de Van der Waals en foncion de la distància.