Bahia : Diferéncia entre lei versions

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Contengut suprimit Contengut apondut
Mertyl (discussion | contribucions)
m {{en}}}->e
TXiKiBoT (discussion | contribucions)
m Bot: Adjuntet: eu:Bahiako estatua
Linha 77 : Linha 77 :
[[es:Bahía (Brasil)]]
[[es:Bahía (Brasil)]]
[[et:Bahia osariik]]
[[et:Bahia osariik]]
[[eu:Bahiako estatua]]
[[fi:Bahia]]
[[fi:Bahia]]
[[fr:Bahia]]
[[fr:Bahia]]

Version del 30 junh de 2008 a 20.35

Bahia
capitala
populacion (an)
Salvador
2 673 560 abitants (2005)
Governador Jacques Vagner
Superfícia 564 273 km²
Populacion 13 815 334 (2005)
Densitat 23,03/km²
Pagina oficiala http://www.bahia.ba.gov.br


Bahia es 5en pus grand estat de Brasil e lo pus grand de la Region Nòrd-Èst.

Istòria

Geografia

Sa superfícia totala, 564 692 km², es un pauc mai granda que de l'Espanha,e 68,7% se tròban en la region del sertão, region de clima semiarid. Sa litoral es lo pus long de Brasil, amb 1.183 km d'extension, e alberga fòrça tipes d'ecosistèmas, en tot afavorir l'activitat toristica per sua rara beltat.

Fichièr:08861w.JPG
Arraial d'Ajuda, pichon vilatge en el litoral sud de Bahia.
Clima

El clima tropical predomina en tot l'estat, amb variacions de precipitacions en caduna de las diferents regions. En la region del sertão a un clima semiàrid. En el litoral e en la region de la vila d'Ilhéus, la umiditat es pus intensa, e lo nivèl de las plujas pòden ultrapassar los 1.500 mm annals.

Relèu
La Chapada Diamantina.

Amb 561.026 km² situats nel litoral de Brasil, el relèu de Bahia es caracterizat per la presença de planas, altiplans e depressions. Marcat per bassas altituds, el punt mai naut de Bahia es representat per la montanha Pico das Almas, amb 1.958 mètres.

Los altiplans presents en el relèu mòstran que l'erosion a trabalhat en recerca de fòrmas planas. Els altiplans ocupan gaireben tot l'estat, e presentan una seria de nivèls, traversats per rius venguts de la Chapada Diamantina, de la Serra do Espinhaço e del centre de Minas Gerais, en direccion al nòrd de l'estat e tanben a la pròpia Chapada Diamantina, de format plan, marcant seus limits a nòrd e a l'èst. L'altiplan semiàrid, localizat nel sertão brasilièr, és caracterizat per bassas altituds.

Economia

Torisme

Las principalas vilas toristicas de l'estat son Salvador, Porto Seguro e Ilhéus, situadas dins lo litoral d'estat e conegudas tanben en altres païses.

Ligams extèrnes