Felip l'Arabi : Diferéncia entre lei versions

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Contengut suprimit Contengut apondut
Cap resum de modificació
Cap resum de modificació
Linha 1 : Linha 1 :
[[File:Bust of emperor Philippus Arabus - Hermitage Museum.jpg|thumb|Representacion de Felip l'Arabi.]]
[[File:Bust of emperor Philippus Arabus - Hermitage Museum.jpg|thumb|Representacion de Felip l'Arabi.]]


'''Felipe l'Arabi''' (vèrs 204, Shahba - 249, Verona) foguèt un [[Empèri Roman|emperaire roman]] que reinèt dau 2 de febrier de 244 a 249. Son fiu [[Felip II (emperaire roman)|Felip II]] foguèt associat a son rèine coma coemperaire a partir de [[247]]. Succediguèt a [[Gordian III]] e foguèt remplaçat per [[Deci]].
'''Felipe l'Arabi''' (vèrs 204, Shahba - 249, Verona) foguèt un [[Empèri Roman|emperaire roman]] que reinèt dau 2 de febrier de [[244]] a [[249]]. Son fiu [[Felip II (emperaire roman)|Felip II]] foguèt associat a son rèine coma coemperaire a partir de [[247]]. Succediguèt a [[Gordian III]] e foguèt remplaçat per [[Deci]].


Foguèt elegit emperaire per l'armada après la mòrt de [[Gordian III]] durant una campanha còntra lei Sassanidas en [[244]]. Negocièt la patz e la liberacion dei presoniers romans còntra lo pagament d'una indemnitat. S'installèt alora a Antiòquia per reorganizar l'armada, especialament de lòng de Danubi. En 248, organizèt lei Jòcs Seculars a Roma per celebrar lo milleni de la fondacion de la vila. Pasmens, a partir d'aqueu periòde, lo maucontentament aumentèt en causa de la politica fiscala de l'emperaire e divèrsei generaus foguèron proclamats emperaire per lei legions. Una guèrra civila novèla acomencèt per lo contraròtle de l'Empèri e Felip foguèt tuat durant la batalha de Verona còntra lei tropas de Deci que venguèt emperaire.
Foguèt elegit emperaire per l'armada après la mòrt de [[Gordian III]] durant una campanha còntra lei Sassanidas en [[244]]. Negocièt la patz e la liberacion dei presoniers romans còntra lo pagament d'una indemnitat. S'installèt alora a Antiòquia per reorganizar l'armada, especialament de lòng de Danubi. En 248, organizèt lei Jòcs Seculars a Roma per celebrar lo milleni de la fondacion de la vila. Pasmens, a partir d'aqueu periòde, lo maucontentament aumentèt en causa de sa politica fiscala e divèrsei generaus foguèron proclamats emperaire per lei legions. Una guèrra civila novèla acomencèt per lo contraròtle de l'Empèri e Felip foguèt tuat durant la batalha de Verona còntra lei tropas de [[Deci]] que venguèt emperaire.


== Liames intèrnes ==
== Liames intèrnes ==

Version del 26 abril de 2020 a 15.12

Representacion de Felip l'Arabi.

Felipe l'Arabi (vèrs 204, Shahba - 249, Verona) foguèt un emperaire roman que reinèt dau 2 de febrier de 244 a 249. Son fiu Felip II foguèt associat a son rèine coma coemperaire a partir de 247. Succediguèt a Gordian III e foguèt remplaçat per Deci.

Foguèt elegit emperaire per l'armada après la mòrt de Gordian III durant una campanha còntra lei Sassanidas en 244. Negocièt la patz e la liberacion dei presoniers romans còntra lo pagament d'una indemnitat. S'installèt alora a Antiòquia per reorganizar l'armada, especialament de lòng de Danubi. En 248, organizèt lei Jòcs Seculars a Roma per celebrar lo milleni de la fondacion de la vila. Pasmens, a partir d'aqueu periòde, lo maucontentament aumentèt en causa de sa politica fiscala e divèrsei generaus foguèron proclamats emperaire per lei legions. Una guèrra civila novèla acomencèt per lo contraròtle de l'Empèri e Felip foguèt tuat durant la batalha de Verona còntra lei tropas de Deci que venguèt emperaire.

Liames intèrnes

Bibliografia

Nòtas e referéncias