Pseudotsuga menziesii : Diferéncia entre lei versions

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Contengut suprimit Contengut apondut
Jiròni (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Un autre nom, lo pin d'Oregon, qu'es atestat en francés, anglés e en catalan.
Balisas : cambiament per telefonet Modificacion per aplicacion mobila Modification avec l’application Android
 
Linha 14 : Linha 14 :
{{Taxobox fin}}
{{Taxobox fin}}


'''''Pseudotsuga menziesii''''' o '''avet de Douglas''' es una espècia de [[Pinophyta|conifèr]] de la familha ''[[Pinaceae]]'', originària de la còsta oèst de l'[[America del Nòrd]] ont prosperan dempuèi [[Califòrnia]] fins a la [[Colómbia Britanica]], en [[Canadà]]<ref name="Arbres">{{fr}} ''Arbres'' - Jaromir Pokorny - p.32 - {{ISBN|2-7000-1818-4}} - Éditions Gründ - 1987</ref>. En [[America]] es nomenat ''Douglas fir''.
L''''avet de Douglas''' o '''pin d'Oregon''' ('''''Pseudotsuga menziesii''''') es una espècia de [[Pinophyta|conifèr]] de la familha ''[[Pinaceae]]'', originària de la còsta oèst de l'[[America del Nòrd]] ont prosperan dempuèi [[Califòrnia]] fins a la [[Colómbia Britanica]], en [[Canadà]]<ref name="Arbres">{{fr}} ''Arbres'' - Jaromir Pokorny - p.32 - {{ISBN|2-7000-1818-4}} - Éditions Gründ - 1987</ref>. En [[America]] es nomenat ''Douglas fir''.
Aquel [[Pinales|resinós]] foguèt introduit en Euròpa tre [[1827]] per lo botanista escossés [[David Douglas]].
Aquel [[Pinales|resinós]] foguèt introduit en Euròpa tre [[1827]] per lo botanista escossés [[David Douglas]].



Version actuala en data del 19 febrièr de 2020 a 10.51

L'avet de Douglas o pin d'Oregon (Pseudotsuga menziesii) es una espècia de conifèr de la familha Pinaceae, originària de la còsta oèst de l'America del Nòrd ont prosperan dempuèi Califòrnia fins a la Colómbia Britanica, en Canadà[1]. En America es nomenat Douglas fir. Aquel resinós foguèt introduit en Euròpa tre 1827 per lo botanista escossés David Douglas.

Arbre de creissença rapida es una de las principalas esséncias utilizadas per lo reboscatge. Acceptant des condicions de clima puslèu fredas e asagadas, s'es plan adaptat en Euròpa, en Grand Bretanha[1], en Ardenas bèlgas, Vòges e en Occitània, dins lo Massís Central, Auvèrnhe, Lemosin .

L'avet de Douglas ten de bonas qualitats tecnicas : servís en fustatge e per la decoracion interiora[2] coma per la construccion exteriora[3].

Nòtas e referéncias[modificar | Modificar lo còdi]

  1. 1,0 et 1,1 (fr) Arbres - Jaromir Pokorny - p.32 - ISBN 2-7000-1818-4Error d'escript : lo modul « check isxn » existís pas. - Éditions Gründ - 1987
  2. Error en títol o url. france-douglas.com.
  3. Error en títol o url. france-douglas.com.