Pau Chassary : Diferéncia entre lei versions

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Contengut suprimit Contengut apondut
Capsot (discussion | contribucions)
mCap resum de modificació
Capsot (discussion | contribucions)
mCap resum de modificació
Linha 1 : Linha 1 :
'''Pau Chassary''' (en [[francés]]: ''Paul Chassary''; [[Grabèls]], [[29 de decembre]] de [[1859]] - [[Claps]], [[6 d'abril]] de [[1930]]) foguèt un escrivan [[Occitània|occitan]] de [[Lengadòc]]. Professor a l'Escòla normala de Montpelhièr, collaborèt a l'[[Almanac setòri]] jos l'escais de Pesca-arcèlis. Empleguèt puèi l'escais de ''Lo maselièr'' e s'inventèt tanben un fraire besson, sonat André Chassary, per escriure d'autras òbras. Foguèt elegit a l'[[Acadèmia de las Sciéncias e Letras de Montpelhièr]] en 1925.
'''Pau Chassary''' (en [[francés]]: ''Paul Chassary''; [[Grabèls]], [[29 de decembre]] de [[1859]] - [[Claps]], [[6 d'abril]] de [[1930]]) foguèt un escrivan [[Occitània|occitan]] de [[Lengadòc]]. Professor a l'Escòla normala de Montpelhièr, collaborèt a l'[[Almanac setòri]] jos l'escais de "Pesca-arcèlis". Empleguèt puèi l'escais de "Lo maselièr" e s'inventèt tanben un fraire besson, sonat André Chassary, per escriure d'autras òbras. Foguèt elegit a l'[[Acadèmia de las Sciéncias e Letras de Montpelhièr]] en 1925.


== Òbras ==
== Òbras ==

Version del 7 genièr de 2020 a 12.52

Pau Chassary (en francés: Paul Chassary; Grabèls, 29 de decembre de 1859 - Claps, 6 d'abril de 1930) foguèt un escrivan occitan de Lengadòc. Professor a l'Escòla normala de Montpelhièr, collaborèt a l'Almanac setòri jos l'escais de "Pesca-arcèlis". Empleguèt puèi l'escais de "Lo maselièr" e s'inventèt tanben un fraire besson, sonat André Chassary, per escriure d'autras òbras. Foguèt elegit a l'Acadèmia de las Sciéncias e Letras de Montpelhièr en 1925.

Òbras

  • Lo vin dau mistèri (1898)