Josèp Solet : Diferéncia entre lei versions

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Contengut suprimit Contengut apondut
Capsot (discussion | contribucions)
mCap resum de modificació
Capsot (discussion | contribucions)
mCap resum de modificació
Linha 1 : Linha 1 :
'''Josèp Solet''' (en [[francés]]: ''Joseph Soulet''; [[Seta]], [[16 de març]] de [[1851]] - Seta, [[29 de julh]] de [[1919]]) foguèt un escrivan [[Occitània|occitan]] del país de [[Seta]]. Felibre e activista important de l'airal setòri que foguèt a l'origina de l'''[[Almanac setòri]]'', compausèt l'imne de las [[ajustas]]: ''L'ajustaire''. Collaborador del jornal ''[[La campana de Magalona]]'' foguèt tanben fondador de l'Escòla felibrenca de [[Sant Clar]].
'''Josèp Solet''' (en [[francés]]: ''Joseph Soulet''; [[Seta]], [[16 de març]] de [[1851]] - Seta, [[29 de julh]] de [[1919]]) foguèt un escrivan [[Occitània|occitan]] del país de [[Seta]]. Felibre e activista important de l'airal setòri que foguèt a l'origina de l'''[[Almanac setòri]]'', compausèt l'imne de las [[ajustas]]: ''L'ajustaire''. Amb l'escais de "felibre de Sant Clar", foguèt collaborador del jornal ''[[La campana de Magalona]]'' r tanben fondador de l'Escòla felibrenca de [[Sant Clar]].


== Òbras ==
== Òbras ==

Version del 7 genièr de 2020 a 09.06

Josèp Solet (en francés: Joseph Soulet; Seta, 16 de març de 1851 - Seta, 29 de julh de 1919) foguèt un escrivan occitan del país de Seta. Felibre e activista important de l'airal setòri que foguèt a l'origina de l'Almanac setòri, compausèt l'imne de las ajustas: L'ajustaire. Amb l'escais de "felibre de Sant Clar", foguèt collaborador del jornal La campana de Magalona r tanben fondador de l'Escòla felibrenca de Sant Clar.

Òbras

  • Las ajustas a Seta (1887)
  • Òda a Besièrs, pèça lengadociana (1890)
  • Los pescadors lengadocians (1893)