Dakota del Nòrd : Diferéncia entre lei versions

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Contengut suprimit Contengut apondut
TohaomgBot (discussion | contribucions)
m BOT: Replaced raster image with an image of format SVG.
Jiròni (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Linha 35 : Linha 35 :
|}
|}


Lo [[Dakota del Nòrd]] es un [[estats dels Estats Units|estat]] dels [[Estats Units d'America]] qu'a pas cap de frontièra maritima.
Lo '''Dakota del Nòrd''' (en [[anglés]]: ''North Dakota''), es un estat dels [[Estats Units d'America]], situat al nòrd del país, dins la zona de las Grandas Planas.
Lo Dakota del Nòrd fa frontièra al nord amb las províncias [[Canadà|canadencas]] de [[Saskatchewan]] e [[Manitòba]], a l'oèst amb l'estat de [[Montana]], al sud amb lo [[Dakota del Sud]], e a l'èst (de l'autre costat dels rius Red del Nòrd e Bois de Sioux) amb [[Minnesòta]].<ref>[http://www.netstate.com/states/geography/nd_geography.htm Geography of North Dakota] – netstate.com. Retrieved July 21, 2011.</ref>


Dakota del Nòrd es lo 19en estat dels Estats Units en superfícia e lo tresen mens poblat.<ref>[http://quickfacts.census.gov/qfd/states/38000.html North Dakota QuickFacts from the US Census Bureau] – census.gov. Retrieved July 21, 2011.</ref> Foguèt admés coma estat als Estats Units en l'an 1889, simultàniament amb [[Dakota del Sud]].

La capitala de l'estat es [[Bismarck (Dakota del Nòrd)|Bismarck]] e la vila pus poblada es [[Fargo]]. Las principalas universitats se tròban a [[Grand Forks]] e Fargo. L'[[U.S. Air Force]] i ten las basas de [[Minot AFB]] e [[Grand Forks AFB]].
=== Istòria ===
=== Istòria ===



Version del 17 febrièr de 2018 a 11.37

State of North Dakota
capitala
populacion (an)
Bismarck
55 532 abitants (2000)
Governador Doug Burgum
Superfícia 183 272 km2
Populacion 642 200 (2000)
Densitat 3,6 ab./km2
Pagina oficiala http://www.nd.gov

Lo Dakota del Nòrd (en anglés: North Dakota), es un estat dels Estats Units d'America, situat al nòrd del país, dins la zona de las Grandas Planas. Lo Dakota del Nòrd fa frontièra al nord amb las províncias canadencas de Saskatchewan e Manitòba, a l'oèst amb l'estat de Montana, al sud amb lo Dakota del Sud, e a l'èst (de l'autre costat dels rius Red del Nòrd e Bois de Sioux) amb Minnesòta.[1]

Dakota del Nòrd es lo 19en estat dels Estats Units en superfícia e lo tresen mens poblat.[2] Foguèt admés coma estat als Estats Units en l'an 1889, simultàniament amb Dakota del Sud.

La capitala de l'estat es Bismarck e la vila pus poblada es Fargo. Las principalas universitats se tròban a Grand Forks e Fargo. L'U.S. Air Force i ten las basas de Minot AFB e Grand Forks AFB.

Istòria

Geografia

Economia

Ligams extèrnes

  1. Geography of North Dakota – netstate.com. Retrieved July 21, 2011.
  2. North Dakota QuickFacts from the US Census Bureau – census.gov. Retrieved July 21, 2011.