Region autonòma de Tibet : Diferéncia entre lei versions

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Contengut suprimit Contengut apondut
Jiròni (discussion | contribucions)
Creacion de la pagina amb « La '''region autonòma de Tibet''' o '''region autonòma de Xizang''' (tibetan:t=བོད་རང་སྐྱོང་ལྗོངས་ ; chinés: 西... »
 
Jiròni (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Linha 2 : Linha 2 :
===Referéncias===
===Referéncias===
<references />
<references />
[[Categoria:Region autonòma de China]]

Version del 21 genièr de 2018 a 14.08

La region autonòma de Tibet o region autonòma de Xizang (tibetan:t=བོད་རང་སྐྱོང་ལྗོངས་ ; chinés: 西藏自治区 ) es una de las cinc regions autonòma de la Republica Populara de China (RPC). Situada dins lo sud-oèst del país, es contigú a la region autonòma de Xinjiang e a la província de Qinghai al nòrd, a la província de Sichuan a l'èst e a la província de Yunnan al sud-èst. Confronta Myanmar, Índia, Botan e Nepal al sud e a l'oèst. Es abitada tradicinalament pels tibetans e per d'autres grops etnics coma los Qiang. I vivon tanben nombre de Han e de Hui. Ten per capluòc Lhassa, l'anciana capitala de Tibet dempuèi le sègle xvii. La region autonòma de Tibet foguèt oficialament fondada en setembre de 1965[1]. Compta uèi aperaquí tres milions d'abitants[2].

Referéncias

  1. (en) French China.
  2. (en) Communiqué of the National Bureau of Statistics of People's Republic of China on Major Figures of the 2010 Population Census (No. 2), National Bureau of Statistics of China, 29 avril 2011.