Complèx d'istocompatibilitat principau : Diferéncia entre lei versions

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Contengut suprimit Contengut apondut
Creacion de la pagina amb « Lo '''complèx d'histocompatibilitat principau''' ('''CMP''') es en immunologia un sistèma d'identificacion dau se que se troba dins la màger part deis espè... »
 
Cedric31 (discussion | contribucions)
Correccion ortografica
Linha 1 : Linha 1 :
Lo '''complèx d'histocompatibilitat principau''' ('''CMP''') es en [[immunologia]] un sistèma d'identificacion dau se que se troba dins la màger part deis espècias de vertebrats. Foguèt descubèrt en [[1958]] per lo mètge [[França|francés]] [[Jean Dausset]] ([[1916]]-[[2009]]). Es format d'un ensems de [[molecula]]s que se situa a la superficia dei [[cellula (biologia)|cellulas]] presentatritz d'[[antigèn]] e que permet d'assegurar la presentacion de l'antigèn ai [[limfocit T|limfocits T]]. Se destria dos tipes diferents de moleculas CMP que son dichs classa I e classa II.
Lo '''complèx d'istocompatibilitat principau''' ('''CMP''') es en [[immunologia]] un sistèma d'identificacion dau se que se troba dins la màger part deis espècias de vertebrats. Foguèt descubèrt en [[1958]] per lo mètge [[França|francés]] [[Jean Dausset]] ([[1916]]-[[2009]]). Es format d'un ensems de [[molecula]]s que se situa a la superfícia dei [[cellula (biologia)|cellulas]] presentatritz d'[[antigèn]] e que permet d'assegurar la presentacion de l'antigèn ai [[linfocit T|linfocits T]]. Se destria dos tipes diferents de moleculas CMP que son dichs classa I e classa II.


== Liames intèrnes ==
== Liames intèrnes ==

Version del 3 abril de 2017 a 07.51

Lo complèx d'istocompatibilitat principau (CMP) es en immunologia un sistèma d'identificacion dau se que se troba dins la màger part deis espècias de vertebrats. Foguèt descubèrt en 1958 per lo mètge francés Jean Dausset (1916-2009). Es format d'un ensems de moleculas que se situa a la superfícia dei cellulas presentatritz d'antigèn e que permet d'assegurar la presentacion de l'antigèn ai linfocits T. Se destria dos tipes diferents de moleculas CMP que son dichs classa I e classa II.

Liames intèrnes

Bibliografia

Nòtas e referéncias