Jacques Boisgontier : Diferéncia entre lei versions

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Contengut suprimit Contengut apondut
Sivadon 1949 (discussion | contribucions)
biografia
Sivadon 1949 (discussion | contribucions)
precisions
Linha 2 : Linha 2 :


==Biografia==
==Biografia==
Jacques Boisgontier (sembla que jamèi occitanizèt son nom), neishut a [[Bordèu]] lo 17 de julhet 1937. Vengut professor d'espanhòl après los estudis a l'Universitat de Bordèu, ensenhèt a [[Morencs]], puèi a [[Aush]]. Quitèt l'ensenhament segondari per venir au còp cargat de cors d'occitan a l'Universitat de Bordèu e assistent a la de [[Peitieus]]. Entrèt au ''Laboratoire d'Etudes Meridionales'' deu CNRS, a [[Tolosa]] en 1975 après una carrièra de cercaire plan entamenada, per exemple sa collaboracion coma enquestaire a l'''Atlas Linguistique du Languedoc occidental'' (ALLOc); comencèt coma assistent de recèrcas, puèi passèt engenhaire d'estudis. Morit deu cancèr a [[Cabrièiras (Erau)]] lo 27 de heurèir 1998.
Jacques Boisgontier (sembla que jamèi occitanizèt son petit nom, au mens a l'escrit), neishut a [[Bordèu]] lo 17 de julhet 1937. Vengut professor d'espanhòl après los estudis a l'Universitat de Bordèu, ensenhèt a [[Morencs]], puèi a [[Aush]]. Quitèt l'ensenhament segondari per venir au còp cargat de cors d'occitan a l'Universitat de Bordèu e assistent a la de [[Peitieus]]. Entrèt au ''Laboratoire d'Etudes Meridionales'' deu CNRS, a [[Tolosa]] en 1975 après una carrièra de cercaire plan entamenada, per exemple sa collaboracion coma enquestaire a l'''Atlas Linguistique du Languedoc occidental'' (ALLOc); comencèt coma assistent de recèrcas, puèi passèt engenhaire d'estudis. Morit deu cancèr a [[Cabrièiras (Erau)]] lo 27 de heurèir 1998.


==Òbras==
==Òbras==

Version del 26 abril de 2015 a 22.58

Jacques Boisgontier (1937-1998) èra un lingüista occitan.

Biografia

Jacques Boisgontier (sembla que jamèi occitanizèt son petit nom, au mens a l'escrit), neishut a Bordèu lo 17 de julhet 1937. Vengut professor d'espanhòl après los estudis a l'Universitat de Bordèu, ensenhèt a Morencs, puèi a Aush. Quitèt l'ensenhament segondari per venir au còp cargat de cors d'occitan a l'Universitat de Bordèu e assistent a la de Peitieus. Entrèt au Laboratoire d'Etudes Meridionales deu CNRS, a Tolosa en 1975 après una carrièra de cercaire plan entamenada, per exemple sa collaboracion coma enquestaire a l'Atlas Linguistique du Languedoc occidental (ALLOc); comencèt coma assistent de recèrcas, puèi passèt engenhaire d'estudis. Morit deu cancèr a Cabrièiras (Erau) lo 27 de heurèir 1998.

Òbras