1646 : Diferéncia entre lei versions

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Contengut suprimit Contengut apondut
Cap resum de modificació
Linha 14 : Linha 14 :
[[Fichièr:Bataille_navale_et_Siege_d_Orbitello_1646.jpg|thumb|Representacion deis operacions a l'entorn d'Ortebello.]]
[[Fichièr:Bataille_navale_et_Siege_d_Orbitello_1646.jpg|thumb|Representacion deis operacions a l'entorn d'Ortebello.]]


Perseguida dei dificultats financieras e de la [[Guèrra de Trenta Ans]]. Après lei victòrias parcialas de l'annada precedenta, lei Francés e lei Suedès contunièron d'avançar en [[Itàlia]] e en [[Alemanha]]. En particular, lei Francés conquistèron Mardyck (4-25 d'aost), [[Dunquèrca]] (7 de setembre - 11 d'octòbre) e causèron de degalhs importants a la flòta espanhòla a Ortebello. Pasmens, aquelei succès entraïnèron la maufisança dei [[Províncias Unidas]], gaire desirosas de tenir una [[frontiera]] comuna ambé lo Reiaume de França, que signèron una trèva amb [[Espanha]]. En [[Espanha]], leis operacions s'acabèron en revènge a l'avantatge d'[[Espanha]] que capitèt de desblocar Lhèida lo 22 de novembre.
Perseguida dei dificultats financieras e de la [[Guèrra de Trenta Ans]]. Après lei victòrias parcialas de l'annada precedenta, lei Francés e lei Suedès contunièron d'avançar en [[Itàlia]] e en [[Alemanha]]. En particular, lei Francés conquistèron Mardyck (4-25 d'aost), [[Dunquèrca]] (7 de setembre - 11 d'octòbre) e causèron de degalhs importants a la flòta espanhòla a Ortebello. Pasmens, aquelei succès entraïnèron la maufisança dei [[Províncias Unidas]], gaire desirosas de tenir una [[frontiera]] comuna ambé lo Reiaume de França, que signèron una trèva amb [[Espanha]]. En [[Espanha]], leis operacions s'acabèron en revènge a l'avantatge d'[[Espanha]] que capitèt de desblocar [[Lhèida]] lo 22 de novembre.


=== Euròpa ===
=== Euròpa ===

Version del 16 agost de 2014 a 20.25

1646
Descobridor o inventaire
Data de descobèrta
Contrari
Color
Simbòl de quantitat
Simbòl d'unitat
Proprietat de
Fondador
Compren
Data de debuta
Data de fin
Precedit per
Seguit per
Coordenadas
Ans :
1643 1644 1645  1646  1647 1648 1649

Decennis :
1610 1620 1630  1640  1650 1660 1670
Sègles :
Sègle XVI  Sègle XVII  Sègle XVIII
Millennis :
Millenni I  Millenni II  Millenni III


Cronologias tematicas :
Arquitectura Literatura Teatre


Autres calendièrs :
Roman Chinés Gregorian Ebrieu Indó Musulman Persan Republican

Aquesta pagina concernís l'an 1646 del calendièr gregorian.


Eveniments

Occitània

França

Representacion deis operacions a l'entorn d'Ortebello.

Perseguida dei dificultats financieras e de la Guèrra de Trenta Ans. Après lei victòrias parcialas de l'annada precedenta, lei Francés e lei Suedès contunièron d'avançar en Itàlia e en Alemanha. En particular, lei Francés conquistèron Mardyck (4-25 d'aost), Dunquèrca (7 de setembre - 11 d'octòbre) e causèron de degalhs importants a la flòta espanhòla a Ortebello. Pasmens, aquelei succès entraïnèron la maufisança dei Províncias Unidas, gaire desirosas de tenir una frontiera comuna ambé lo Reiaume de França, que signèron una trèva amb Espanha. En Espanha, leis operacions s'acabèron en revènge a l'avantatge d'Espanha que capitèt de desblocar Lhèida lo 22 de novembre.

Euròpa

Mond

Arts

Sciéncias e tecnicas

Economia

Naissenças

Decèsses



Wikimedia Commons prepausa de documents multimèdia liures sus 1646.